Nitro magazine official logo
Life

Μπομπ Ντίλαν: Τον αθωώνει ο βιογράφος του για την καταγγελία κακοποίησης ανήλικης – «Δε βρισκόταν στο Μανχάταν τότε»

Μια 68χρονη γυναίκα κατέθεσε μήνυση για κατ΄εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση της από τον Μπομπ Ντίλαν όταν εκείνη ήταν 12 ετών κι αυτός 22

Μπομπ Ντίλαν

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της καταγγελίας μιας 68χρονης γυναίκας από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ που αναφέρεται ως «JC», για την κατ΄εξακολούθηση σεξουαλική της κακοποίηση από τον Μπομπ Ντίλαν. Η 68χρονη αναφέρει στη μήνυσή της πως ο Ντίλαν την πήρε μαζί του το 1965 και για 6 εβδομάδες την κακοποιούσε σεξουαλικά υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών, ενώ παράλληλα την εκφόβιζε για να μη σκεφτεί να φύγει. Ο εκπρόσωπος του Ντίλαν είχε τονίσε πως πρόκειται για έναν ψευδή ισχυρισμό και θα αντιμετωπιστεί καταλλήλως δικαστικά.

Προς υπεράσπιση του Μπομπ Ντίλαν έρχεται και η συνέντευξη που έδωσε ο βιογράφος του 78χρονου μουσικού, Κλίντον Χέιλι, που έχει γράψει 9 βιβλία για εκείνον, στη Huffington Post. Σε ένα απ΄αυτά, το «The Double Life Of Bob Dylan: A Restless, Hungry Feeling (1941-1966)», ο Χέιμλιν εξιστορεί όλη την πορεία του Ντίλαν το έτος 1965. Στο βιβλίο αναφέρεται πως στο διάστημα που αναφέρεται η καταγγελία, ο Μπομπ Ντίλαν δεν βρέθηκε παρά για 1 ή 2 ημέρες στο Μανχάταν, ενώ περνούσε τον περισσότερο καιρό στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο. Η καταγγέλουσα αναφέρει πως η κακοποίηση της διήρκεσε 6 εβδομάδες από τον Απρίλιο ως τον Μάιο.

«Δεν είναι δυνατό. Ο Ντίλαν έκανε περιοδεία στην Αγγλία εκείνο το διάστημα και βρισκόταν στο Λος Αντζελες για δύο από εκείνες τις εβδομάδες, συν μία ή δύο μέρες στο Γούντστοκ, στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης. Η περιοδεία είχε διάρκεια 10 ημέρες, αλλά ο Μπομπ πέταξε στο Λονδίνο στις 26 Απριλίου και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη στις 3 Ιουνίου. Εάν ο Ντίλαν ήταν στη Νέα Υόρκη στα μέσα Απριλίου, ήταν για όχι περισσότερο από μία ή δύο ημέρες. Όταν δεν ήταν σε περιοδεία, περνούσε τον περισσότερο χρόνο του στο Γούντστοκ. Και όταν ήταν στη Νέα Υόρκη, έμενε πάντα στο διαμέρισμα του μάνατζέρ του στο Γκράμερσι, όχι στο Chelsea Hotel».

Μπομπ Ντίλαν: Κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονης

Μάλιστα, ο Χέιμλιν αποκαλύπτει πως το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Ντίλαν, το Don’t Look Back που κυκλοφόρησε το 1967, γυριζόταν τα προηγούμενα 2-3 χρόνια, με αρκετή βιντεοσκόπηση. Μαζί με αυτό, ο Ντίλαν ήταν στο ζενίθ της δόξας του τότε, με πολλά μίντια να τον ακολουθούν. Όλο και κάποιο θα είχε παρατηρήσει την επί μακρόν παρουσία του στο Chelsea Hotel. Επομένως, θα ήταν ανέφικτο για τον Ντίλαν να βρει τόσες εβδομάδες για να προβεί σε τέτοια κακοποίηση.

Οι ερωτικές περιπέτειες του Μπομπ Ντίλαν τη δεκαετία του ’60

Στη συζήτηση της υπεράσπισης του Μπομπ Ντίλαν, ο Χέιμλιν προσθέτει και την ερωτική ζωή του τραγουδιστή εκείνα τα χρόνια. Το 1965 ο Ντίλαν είχε μόλις χωρίσει με τη Τζόαν Μπάεζ, είχε ερωτική περιπέτεια με τη Σάρα Λόουντς που θα έμενε αργότερα έγκυος στον γιο του Τζέσι, είχε γνωρίσει τη Νίκο, έκανε εν γένει παρέα με πολλές γυναίκες. Καμία εξ αυτών δεν ήταν στην προεφηβεία ή ανήλικη. Μόνη εξαίρεση η 17χρονη Μαριάν Φέιθφουλ, με την οποία όμως δεν προχώρησε η σχέση τους, επειδή εκεινή είχε μείνει έγκυος από τον τότε σύντροφό της.

«Είναι αλήθεια αυτό που λένε, ότι μετανιώνεις περισσότερο για τα πράγματα που δεν κάνεις. Ο Μπομπ Ντίλαν πέρασε μέρες σε ένα δωμάτιο γράφοντας ένα ποίημα για μένα το 1964 και νομίζω ότι στον κύκλο του πίστευαν ότι εγώ θα κατέληγα στο κρεββάτι του. Υποθέτω αυτή είναι η πρόθεση, όταν είσαι ένα πολύ όμορφο κορίτσι και πας στην κρεββατοκάμαρα ενός μεγάλου σταρ; Αλλά εγώ δεν το κατάλαβα αυτό τότε γιατί ήμουν απλά μία χαζή έφηβη και ήταν όλα λίγο υπερβολικά.

Ήθελα πολύ να κοιμηθώ μαζί του, αλλά ήμουν έγκυος και έτοιμη να παντρευτώ τότε. Του τα είπα όλα αυτά και έγινε έξαλλος και έσκισε το ποίημα που μου έγραψε μπροστά μου. Είμαστε ακόμα πολύ φίλοι και ακόμα μιλάμε για εκείνη τη νύχτα. Πάντα του λέω, “Μα Μπομπ, ήμουν μόνο 17” και αυτός πάντα απαντά, “Ναι αλλά και εγώ ήμουν μόλις 22!”».

follow us on social media