Αθλητισμός

«Αργυρός» ο Πολυχρονίδης στο μπότσια – 7ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς

Αυτό είναι το πέμπτο παραολυμπιακό μετάλλιο του Πολυχρονίδη, καθώς έχει κατακτήσει ακόμη ένα χρυσό στο Λονδίνο (διπλό), δύο αργυρά σε Πεκίνο (απλό) και Ρίο (απλό), καθώς και ένα χάλκινο επίσης στο Ρίο (διπλό).

Πολυχρονίδης/ μπότσια

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης κατέκτησε το πέμπτο μετάλλιο στην καριέρα του σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, φορώντας το ασημένιο μετάλλιο, στον συγκλονιστικό αγώνα του τελικού της κατηγορίας BC3 στο μπότσια.

Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης αντιμετώπισε στον τελικό της κατηγορίας του τον Τσέχο Ανταμ Πέσκα, από τον οποίο τελικά ηττήθηκε στο τάιμ μπρέικ (3-3 η κανονική διάρκεια). Έμεινε πίσω με 3-0 στο πρώτο σετ, ενώ με έναν πόντο υπέρ του στο δεύτερο και στο τρίτο, μείωσε σε 3-2.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ ο Πολυχρονίδης κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 και να στείλει σε time brake την μάχη για το χρυσό μετάλλιο. Τελικά, ο Πέσκα πήρε το χρυσό μετάλλιο, με τον Έλληνα παραολυμπιονίκη να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Αυτό είναι το πέμπτο παραολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα του, καθώς έχει κατακτήσει ακόμη ένα χρυσό στο Λονδίνο (διπλό), δύο αργυρά σε Πεκίνο (απλό) και Ρίο (απλό), καθώς και ένα χάλκινο επίσης στο Ρίο (διπλό).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

follow us on social media