Αθλητισμός

«Χάλκινο» στο ομαδικό μπότσια στους Παραολυμπιακούς – Το 10ο μετάλλιο για την Ελλάδα

Οι πρωταθλητές του μπότσια κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια BC3, επικρατώντας με 7-0 των Κέϊ Γιουέν Χο, Γουά Τακ Τσε και Τουν Γουίνγκ Λιού από το Χονγκ Κονγκ

Πολυχρονίδης/ μπότσια

Το δέκατο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Τόκιο, έφεραν οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Αννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη.

Οι πρωταθλητές του μπότσια κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια BC3, επικρατώντας με 7-0 των Κέϊ Γιουέν Χο, Γουά Τακ Τσε και Τουν Γουίνγκ Λιού από το Χονγκ Κονγκ. Η ελληνική αποστολή μετρά πλέον ένα χρυσό, δύο αργυρά και επτά χάλκινα στη διοργάνωση.

Zheng Tao: Ο κολυμβητής δίχως χέρια με τα 4 χρυσά μετάλλια

Ακόμα μια επιτυχία σημειώθηκε στον στίβο, καθώς ο Μιχάλης Σεΐτης προκρίθηκε στον τελικό των 200 μέτρων Τ64. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε τρίτος στην προκριματική του σειρά με χρόνο 22.95, επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ, οπότε είμαστε φιλόδοξοι ότι θα φέρει ακόμα ένα μετάλλιο στη χώρα.

Το απογευματινό πρόγραμμα θα έχει άλλες δύο ελληνικές συμμετοχές στον στίβο. Στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) ο Θανάσης Προδρόμου αγωνίζεται στον τελικό του μήκους Τ20 και πέντε λεπτά αργότερα, στη σφαιροβολία F33, ο Λάζαρος Στεφανίδης.

follow us on social media