Nitro magazine official logo
News

Έλενα Πολυχρονοπούλου: Η αστυνομία αναζητά διασυνδέσεις ως και τη Λατινική Αμερική – Πωλούσαν 40.000 το κιλό στα νότια προάστια

Έλενα Πολυχρονοπούλου και Δημήτρης Ρεγγινίδης βρίσκονται στο μικροσκόπιο της αστυνομίας που ξεψαχνίζει τα κινητά τους για να βρει στοιχεία που οδηγούν μέχρι και σε κυκλώματα στη Λατινική Αμερική

Έλενα Πολυχρονοπούλου

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, Έλενα Πολυχρονοπούλου και Δημήτρης Ρεγγινίδης αποτελούν κεντρικό θέμα στα ΜΜΕ, καθώς συνελήφθησαν από την αστυνομία έχοντας πάνω τους σχεδόν 8 κιλά κοκαΐνης. Πρόκειται για μια υπόθεση που έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την υπόθεση της Αφροδίτης Μπάρμπα, κάτι που έχει κινητοποιήσει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και όλα τα σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι. Όπως αναφέρει το protothema.gr, η αστυνομία εξετάζει το πελατολόγιο των συλληφθέντων και εικάζει πως υπάρχουν διασυνδέσεις με καρτέλ στη Λατινική Αμερική.

Ο Δημήτρης Ρεγγινίδης συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα επιχείρησε να διαφύγει επιτιθέμενος στους αστυνομικούς, ενώ η Έλενα Πολυχρονοπούλου συνελήφθη στο διαμέρισμα της στο Παγκράτι, τη στιγμή που επιχειρούσε να ξεφορτωθεί μέσω τουαλέτας την ποσότητα της κοκαΐνης που είχε πάνω της, δηλαδή τα 7.8 κιλά. Για να συμβούν οι δύο συλλήψεις, προφανώς είχε υπάρξει προεργασία από την αστυνομία, είχαν μαζευτεί πληροφορίες και φαίνεται πως το ζευγάρι είχε αντιληφθεί πως ο κλοιός στενεύει γύρω του.

Στην κατάθεσή του ο Δημήτρης Ρεγγινίδης θέλησε να πάρει πάνω του όλη την ευθύνη, υποστηρίζοντας πως αυτή η ποσότητα και η διακίνησή της ήταν γιατί είχε ένα χρέος και κλήθηκε να το ξεπληρώσει με αυτόν τον τρόπο.

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Έλενα Πολυχρονοπούλου

«Ο εντολέας μου, στα πλαίσια της εξαρτήσεως του από τοξικές ουσίες και του χρέους που είχε απέναντι σε προμηθευτή του, υποχρεώθηκε, ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε. Η συγκατηγορούμενή του δεν είχε καμία απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που, γνωρίζοντας το πρόβλημα του, προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες» δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, συνήγορος του Δημήτρη Ρεγγινίδη.

Οι αρχές δεν έχουν πειστεί πως η Έλενα Πολυχρονοπούλου συμμετείχε ως θύμα και εν αγνοία της σε όλο αυτό και εξετάζουν τα τρία κινητά που χρησιμοποιούσαν οι δύο, για να βρουν το πελατολόγιο και να φτάσουν στην άκρη του νήματος, η οποία μπορεί να οδηγεί ως και τη Λατινική Αμερική. Οι αρχές πιστεύουν ότι τόσο μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης δεν φτάνει στα χέρια κάποιου, αν δεν έχει άκρες σε βαρόνους ναρκωτικών και σε καρτέλ.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι καθοριστικές ως προς τις εξελίξεις, με την Έλενα Πολυχρονοπούλου να βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, σε αντίθεση με τον Ρεγγινίδη που έχει αποδεχτεί ότι θα υποστεί την ποινή και θέλει να βγάλει από το κάδρο τη σύντροφό του. Η Πολυχρονοπούλου στεκόταν μετά βίας όρθια όταν την έβγαζαν οι αρχές από το διαμέρισμα της στην οδό Χαριδήμου, ενώ κατά τη μεταφορά της στη ΓΑΔΑ και την παραμονή της στο κελί, ψέλλιζε πως είναι αθώα και έκλαιγε διαρκώς.

Τους παρακολουθούσαν μια εβδομάδα πριν τη σύλληψη

Για μία εβδομάδα παρακολουθούσαν την Έλενα Πολυχρονοπούλου και τον Δημήτρη Ρεγγινίδη οι αρχές, πριν προχωρήσουν στη σύλληψη την ώρα που εκείνη ξεφορτωνόταν τα 7.8 κιλά και εκείνος είχε πάνω του μια μικροποσότητα μερικών γραμμαρίων.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο κατηγορουμένων και φέρνει στο φως το Open, το ζευγάρι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση σχεδόν μία βδομάδα πριν να συλληφθεί την Πέμπτη, καθώς οι αστυνομικοί είχαν συγκεκριμένη πληροφορία από άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σύμφωνα με κατάθεση αστυνομικού.

«Προ πενθημέρου άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του μας πληροφόρησε ότι ημεδαπός με μικρό όνομα Δημήτρης ηλικίας 30 με 35 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με καστανά μαλλιά και ημεδαπή με μικρό όνομα Ελένη ηλικίας 30 ετών περίπου μετρίου αναστήματος και σωματικής διάπλασης με ξανθά μαλλιά αποθηκεύουν και διακινούν σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης στην νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων της Αττικής».

Η κατάθεση ενός αστυνομικού που συμμετείχε στην έρευνα και παρακολούθηση, αναφέρει ότι ο 32χρονος Ρεγγινίδης κατευθυνόταν με ποσότητες ναρκωτικών στα νότια προάστια για να πουλήσει αντί 40.000 ευρώ το κιλό, την κοκαΐνη.

«Η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν δίκυκλη μοτοσικλέτα. Παράλληλα, η πληροφορία ανέφερε ότι οι ανωτέρω πωλούν την κοκαΐνη έναντι του χρηματικού ποσού των 40.000 € το κιλό ενώ τέλος ότι ο ανωτέρω άνδρας κατά το παρελθόν εργαζόταν σε διάφορα πόστα σε νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών».

Το πρωί της Πέμπτης δόθηκε η εντολή για τη σύλληψη των δύο, με την Έλενα Πολυχρονοπούλου να συλλαμβάνεται στο διαμέρισμα της στο Παγκράτι και τον Ρεγγινίδη στη συμβολή των οδών Εφέσου και Αγίου Πολυκάρπου.

«Από τη διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως, νεαρός άνδρας, η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του 32χρονου, εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσυκλέτα μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».

follow us on social media