Nitro magazine official logo
Αθλητισμός

Συγκλονιστικός Δημήτρης Παπανικολάου: Αποκάλυψε ότι έχει Asperger και ετοιμάζει προγράμματα εκπαίδευσης παιδιών με αυτισμό

Ο Δημήτρης Παπανικολάου έκανε μια ανάρτηση στο Instagram παρέα με τους Γιάννη Αντετοκούνμπο και Νίκο Γκάλη, τους οποίους ενώνει για έναν σπουδαίο σκοπό

Δημήτρης Παπανικολάου Asperger

Ο Δημήτρης Παπανικολάου είναι ίσως από τους πιο ωραίους ανθρώπους που έχει βγάλει ο ελληνικός αθλητισμός. Το απέδειξε και πρόσφατα, στην περίοδο με τις πυρκαγιές, που έφυγε για την Εύβοια και βρέθηκε στο πλάι των πυροσβεστών, συμμετέχοντας στη μάχη με τη φωτιά, μοιράζοντας νερά και συνεισφέροντας με χρήμα και ιδρώτα. Απ΄αυτό και μόνο θα αρκούσε να μιλήσουμε για ένα μεγαλείο ψυχής, όσο κι αν σίγουρα του ίδιου δεν θα του άρεσε με τίποτα και αντιπαθεί τις φιλοφρονήσεις.

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Μια συνέχεια που δίνεται μέσα κι από τη δική του προσωπική προσπάθεια. Ο Δημήτρης Παπανικολάου αποκάλυψε μέσα από ανάρτηση στο Instagram ότι έχει διαγνωστεί εδώ και κάποια χρόνια με σύνδρομο Asperger, κάτι που δεν θα το έκανε, αν δεν ήθελε να μιλήσει για μια πράξη αλληλεγγύης που κάνει.

Μέσα στο σαββατοκύριακο, προβλήθηκε πολύ η κοινή φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Νίκο Γκάλη. Δεν επρόκειτο για μια τυχαία μεταξύ τους συνάντηση. Ο Γιάννης και ο Νίκος ενώθηκαν υπό την ομπρέλα του Δημήτρη Παπανικολάου, ώστε να ξεκινήσει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, είτε έχουν Asperger είτε κάποια άλλη μορφή.

Η ανάρτηση του κάνει τα δικά μας σχόλια ανούσια:

«Ο γιατρός που επισκέπτομαι εδώ και χρόνια και κάνουμε συζητήσεις μου λέει έχεις στοιχεία Asperger, απλά είσαι ενήλικας και είναι πιο δύσκολη η επίσημη διάγνωση και επίσης σε άτομα ιδιαίτερα υψηλής λειτουργικότητας όπως εσυ αχρείαστη.

Άσε μας βρε γιατρέ του λέω που έχω Asperger το οποίο φυσικά περιλαμβάνεται στο φάσμα του αυτισμού.

Μας έχετε βάλει μια ταμπέλα σε όλους συνεχίζω και μια <ασθένεια> στον καθένα.

Έχω κάνει αθλητική καριέρα επι 20 έτη σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αυτό είναι το πρόβλημα μου λέει, η άγνοια που ξεκινάει απο το γεγονός ότι το ανέφερες ως <ασθένεια> και που είναι και η άγνοια των πολλών και δεν μπορούν να καταλάβουν την διαφορετική προσέγγιση που έχουν τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα.

Καταρχάς συνεχίζει μάθε ποιοι είχαν η έχουν άσπεργκερ και η παρέα θα σου αρέσει.

Απλά δεν θα σου αρέσει το μπούλινγκ που πιθανόν να δεχθείς, οπως γίνεται και με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Αποφάσισα να το μοιραστώ αλλα και να δράσω.

Όχι για τον εαυτό μου, αλλά για όλους.

Έχω πλέον πλήρη γνώση του φάσματος αυτισμού για όλες τις βαθμίδες λειτουργικότητας.

Αλλά παρ ότι περνάω ώρες κάθε ημέρα με τον εαυτό μου (εαυτισμός) στην ουσία μόνος δεν έχω μεγάλες δυνάμεις όπως και κανείς μας.

Γι αυτό σας παρουσιάζω τους πρεσβευτές εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάπτυξης κοινωνικών και αθλητικών δεξιοτήτων παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και που ετοιμάζονται εδώ και μήνες, τα οποία εκτός των άλλων περιέχουν ΣΥΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ με <τυπικά> παιδιά, με την βοήθεια του φίλου και ειδικευμένου στο θέμα Γιάννη Τσουμπρή και θα βγουν στην επιφάνεια όταν θα είμαστε καθ όλα έτοιμοι.

Νίκο και Γιάννη καταρχάς όταν σας είδα δίπλα δίπλα να συζητάτε ανατρίχιασα.

Ενώνετε γενιές, ενώνετε ηλικίες, ενώνετε ανθρώπους, εμπνέετε και μας οδηγείτε.

Αν η εμμονή που είχα απο τον Απρίλιο να ενωθείτε, μη σκεπτόμενος τίποτα άλλο πρωί μεσημέρι βράδυ επι 5 μήνες, περιλαμβάνεται στο φάσμα δέχομαι τη διάγνωση του γιατρού με μεγάλη μου χαρά.

Σας ευχαριστώ που δεχθήκατε να βάλετε το τεράστιο όνομα σας δίπλα απο ιερό σκοπό.

Άλλωστε όπως εσείς ξέρετε όσο κανείς, όλοι είμαστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ και πρέπει να είμαστε και όλοι ΙΣΟΙ!»

follow us on social media