Nitro magazine official logo
Fun

To 7ωρο σκέψεων ενός social media «junkie»

Όταν πρωτοκαταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα social media -κατά τις 6-, θεωρήσαμε ότι δεν θα κρατήσει πάνω από 1 ώρα, σύμφωνα με τα προγνωστικά, οπότε θα περνάγαμε λίγο παραγωγικό χρόνο. Έλα όμως που τα πράγματα δεν πήγαν έτσι

Social Media

Κατά την διάρκεια του αιφνιδιαστικού shut down των social media, όλοι βιώσαμε μια διακύμανση στα συναισθήματά μας και στις σκέψεις μας, οι οποίες κορυφώθηκαν κατά τις βραδινές ώρες. Περάσαμε από διάφορες πίστες – στάδια, με την αγωνία θα κλιμακώνεται λες και ήμασταν σε ένα roller coaster.

Όταν πρωτοκαταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τα social -κατά τις 6-, θεωρήσαμε ότι δεν θα κρατήσει πάνω από 1 ώρα, οπότε θα περνάγαμε λίγο παραγωγικό χρόνο, θα αφιερωνόμασταν στους εαυτούς μας. Ήταν μια ευκαιρία να δώσουμε έμφαση στην φυσική επαφή. Κάτι σαν το πρώτο lockdown.

Έλα, όμως, που η κατάσταση άρχισε να χειροτερεύει όταν το πρόβλημα από το Messenger επεκτάθηκε και στο Instagram. Tόσες φωτογραφίες από το απογευματινό workout και από τα early drinks θα πήγαιναν στράφι. Ευτυχώς θα μπορούν να ποσταριστούν μέχρι τις 9 σκεφτήκαμε.

Όμως η ρίζα του προβλήματος ήταν πολύ πιο σκοτεινή και βαθιά. Κάτι που ξεκίνησε σαν fun, κατάληξε σε εσωτερική μάχη με τον ίδιο μας τον εαυτό και μετέπειτα σε παράκρουση. Άρχισαν τα πρώτα τηλέφωνα κάπου εκεί. «Ρε μπορείς να μπεις Insta;» ήταν μερικές από τις απορίες.

Τόσα κατοικίδια ένιωσαν μοναξιά που δεν ανέβηκαν σε stories για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Δεν μπορούσε να γίνει το blackout μια μέρα νωρίτερα; Τσάμπα πρήξαμε τη γάτα μας και τρέχαμε τα σκυλιά μας όλη μέρα σε πάρκα για το καλύτερα κλικ. Στράφι πήγε και η τούρτα που τους πήραμε. Ποιος περίμενε το κακό που επρόκειτο να συμβεί;

Η ώρα περνούσε αργά και βασανιστικά κατά τις βραδινές ώρες και η μέρα φαινόταν ατελείωτη. Μέχρι και Netflix είδαμε χωρίς να ανεβάσουμε την σειρά που παρακολουθούμε -μάλλον το Squid Game θα είναι αυτήν την περίοδο-.

Σκεφτήκαμε πώς θα είναι η ζωή χωρίς social. Γιατί μας πρόδωσαν έτσι; Δεν το περιμέναμε από εσένα Mark. Τι μας «έπαιξες»; Αφοσιωθήκαμε σε αυτά, δώσαμε όλο μας το είναι για να πετύχουμε την καλύτερη πόζα. Μέχρι και photoshop μάθαμε για την πάρτη τους και μας κρεμάνε έτσι;

Να είναι καλά το Tik Tok. Τελικά δεν είναι και τόσο χάλια. Δεν παίζει να μην κατέφυγε κανείς σε άλλες εφαρμογές, ενώ προσπαθούσε να καλύψει το κενό που άφησε πίσω το Instagram. Πόσοι είναι οι χρήστες «φαντάσματα» που δεν ανεβάζουν τίποτα και απλά περιηγούνται στα social .

Θα τους έλειψε να κάνουν την βραδινή τους γυμναστική, δηλαδή να κινήσουν προς τα κάτω το δάχτυλό τους. Έλα τώρα που δεν θα ένιωσες ικανοποίηση κάνοντας σκλοράρισμα στο Tik Tok. Μέχρι και sms στείλαμε κάνοντας ένα  throwback απελπισίας στα 00’s.

Δεν κράτησε για πολύ αυτό, θυμηθήκαμε ότι έχουμε κατεβάσει και Viber, οπότε ήμασταν πλήρως εξοπλισμένοι για ασταμάτητο texting. Εντάξει δεν είναι το ίδιο με το Messenger αλλά μπορεί να λειτουργήσει σαν προσωρινό υποκατάστατο. Τελικά -ευτυχώς- δεν χρειάστηκε να μιλήσουμε από κοντά με κανέναν.

Μετά από ένα σημείο η ανοχή, έγινε αγανάκτηση. Enough is enough. Θέλουμε πίσω την ζωή μας, αυτή που κερδίσαμε με το σπαθί μας στα social media.

Πού θα ποστάρουν «Οι μανούλες του Fb» τις απόψεις τους περί όλων των θεμάτων και πού θα ενημερωνόμαστε για το αν μας αλλάζει το DNA το εμβόλιο. Οι επαναστάτες του πληκτρολογίου είχαν μονάχα το Twitter για σύμμαχο εχθές.

Έγινε και αυτή η φασούλα: Ο Dorsey του Twitter είπε «How much?» στον Zuckerberg

Social media γήρνα πίσο ή έστο τειλεφόνα

Ενώ είδαμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε χθες, καθώς είχε πάει ήδη 12 – 1 η ώρα με το Facebook, Instagram και WhatsApp (ποιος το χέζει αυτό) να μην δίνουν σημάδια ζωής, αναγκαστήκαμε να κοιμηθούμε -όσο μπορούσαμε- χωρίς goodnight photo.

Με αγωνία ξυπνήσαμε το πρωί, αν όχι και κατά τη διάρκεια της νύχτας, για να δούμε αν έχει καταστραφεί η ανθρωπότητα ή αν έχει γίνει κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του Zuckerberg – τύπου Five/Nine Hack στο Mr Robot- και δεν μπορέσουμε να ξαναμπούμε πότε ξανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

γύρνα πίσω

Πάλι καλά άνοιξαν όλα τα social μας. Μάλιστα δεν χάσαμε και τίποτα, αφού κανένας χρήστης δεν μπορούσε να συνδεθεί. Σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Τέλος καλό, όλα καλά. Η μικρή μας περιπέτεια που μας έκανε να έχουμε αμφιβολίες για το μέλλον– περισσότερο και από τον κορονοϊό-, να αυτοπροσδιοριστούμε εκ νέου και να αλληλεπιδράσουμε είχε αίσιο τέλος.

follow us on social media