Nitro magazine official logo
News

Φώφη Γεννηματά: Στον Ευαγγελισμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Ευχή όλων να ξεπεράσει τη δοκιμασία»

Η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού και ο πρωθυπουργός έσπευσε να της συμπαρασταθεί διά ζώσης

Φώφη Γεννηματά

Όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας στέκεται από το βράδυ της Τρίτης στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά, η οποία ανακοίνωσε πως η επιδείνωση της υγείας της, δεν της επιτρέπει να συνεχίσει την πολιτική της δράση για να εκλεγεί ξανά πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Ήδη οι συνυποψήφιοι της της ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να αναστέλλει την προεκλογική του δραστηριότητα, ενώ άμεσα το βράδυ της Τρίτης την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα και συνομίλησε με τη Φώφη Γεννηματά. Στη συνέχεια, εξήλθε και έφυγε γρήγορα, χωρίς να κάνει δηλώσεις. Λίγο νωρίτερα βέβαια, είχε εκφράσει με ανάρτηση στα social media την ευχή του να επανέλθει τάχιστα η κ. Γεννηματά.

«Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία 13 χρόνια που η απερχόμενη πλέον πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δίνει μάχη με τον καρκίνο, μετά την επιδείνωση της βασικής νόσου του ειλεού από τον οποίο πάσχει.

Τόσο με τις αναρτήσεις της όσο και με την επικοινωνία που είχε με συνεργάτες της, η κ. Γεννηματά θέλει να δείξει την εικόνα ενός ανθρώπου έτοιμου να παλέψει και να νικήσει και φέρεται να είπε χαρακτηριστικά για τις μάχες που θα δώσει, ότι θα τις αντιμετωπίσει «Μία μία όμως, δεν μπορώ να τις κερδίσω όλες μαζί».

Ήταν το 2008 όταν η Φώφη Γεννηματά ήρθε αντιμέτωπη με τον καρκίνο και συγκεκριμένα στο στήθος, στον δεξιό μαστό. Από τότε ακολούθησε μια περίοδος εξετάσεων και αγωγών, με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να ξέρει τι σημαίνει καρκίνος από πρώτο χέρι, αφού οι δύο της γονείς πέθαναν έτσι.

Της έγινε λοιπόν χειρουργική επέμβαση και αμέσως μετά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη και εισήχθη στο Νοσοκομείο Μεμόριαλ για να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Στο παρελθόν, η κ. Γεννηματά είχε αναφερθεί σε συνέντευξή της στην Ελεονώρα Μελέτη στον ALPHA για τη δυσκολία της να κάνει παιδιά και το πώς αντιμετωπίζει τον καρκίνο.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους.

Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό. Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι».

Τι θα συμβεί με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση Γεννηματά

Η προεκλογική εκστρατεία για τους έτερους 3 υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ μπαίνει σε παύση προς το παρόν, καθώς πρέπει να καθοριστεί αν τελικά θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στις 5 και 12 Δεκεμβρίου, όπως είναι ο προγραμματισμός. Οι πρώτες ενδείξεις φέρνουν αναβολή στη διαδικασία. Άλλωστε, μέχρι τις 15/10 είναι η προθεσμία δήλωσης υποψηφιοτήτων μέσω της ΕΔΕΚΑΠ, η οποία θα κάνει μετά την εισήγηση στην κεντρική πολιτική επιτροπή.

Ανδρουλάκης, Καστανίδης και Λοβέρδος έχουν ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι μπαίνει σε πρώτο πλάνο η υγεία της κ. Γεννηματά και μετά οι εκλογικές ζυμώσεις και μάλιστα θα ζητήσουν συνάντηση με την ΕΔΕΚΑΠ για να πάρει παράταση η ανακήρυξη υποψηφιοτήτων, αλλά και να βρεθεί μια λύση που θα δείχνει σεβασμό προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

Στις συζητήσεις έχει πέσει πρόταση να πάνε οι εκλογές για τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, με την ελπίδα η κ. Γεννηματά να έχει αναρρώσει και να υπάρξει ανοιχτό παράθυρο συμμετοχής της στην διαδικασία ανάδειξης νέου ηγέτη.

Σε επίπεδο συσχετισμών, το νέο κάδρο υποψηφίων χωρίς τη Φώφη Γεννηματά, αφήνει κι ένα κοινό του ΚΙΝΑΛ χωρίς υποψήφιο προς στήριξη. Τα πολιτικά στελέχη του κόμματος θα κληθούν να βρουν άλλον να υποστηρίξουν και είναι πια ο παράγοντας που θα καθορίσει πολλά, με τους τρεις υποψήφιους να σκέφτονται το πώς θα κάνουν άνοιγμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προκύψει νέα υποψηφιότητα.

follow us on social media