Nitro magazine official logo
News

Φιλαδέλφεια: Βιάστηκε γυναίκα σε τρένο αλλά αν οι συνεπιβάτες καλούσαν βοήθεια αντί να τραβούν βίντεο, θα είχε αποφευχθεί

Φτάσαμε να είμαστε ανθρωπότητα χωρίς ανθρωπιά.

treno

Είναι γεγονός πως η ανθρωπιά στις μέρες μας, τείνει να εξαφανιστεί. Τα social media έχουν κατακλύσει την αληθινή ζωή, κάτι που φάνηκε και όταν έπεσαν το Facebook και το Instagram για έξι ώρες. Η τρέλα που δεν μπορούσαν κάποιοι να μπουν στα προφίλ τους και να ανεβάσουν story ή να κάνουν post, ήταν άνευ προηγουμένου. Όμως, όταν συμβαίνουν πράγματα γύρω μας κι εμείς στεκόμαστε με ένα κινητό στο χέρι για να αποθανατίσουμε τη στιγμή και να την ανεβάσουμε μετά στο προφίλ μας, δείχνει το πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα της σύγχρονης εποχής.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στον βιασμό μιας γυναίκας σε τρένο της Φιλαδέλφεια, όπου κανείς από τους συνεπιβάτες, μα κανείς όμως, δεν παρενέβη. Έστω να καλέσει την αστυνομία. Αντίθετα, μάλλον οι περισσότεροι τραβούσαν βίντεο, τη στιγμή που ένας άνδρας για ολόκληρα 40 λεπτά παρενοχλούσε την γυναίκα.

Αφγανιστάν: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά του ιού της πολιομυελίτιδας

Το τρένο πέρασε από δέκα στάσεις, με τον δράση να παρενοχλεί, θωπεύει και τελικά να τη βιάζει.Η αστυνομία πιστεύει ότι ούτε ένας αυτόπτης μάρτυρας δεν κάλεσε την Άμεση Δράση, ενώ διερευνά το αν κάποιοι παριστάμενοι βιντεοσκόπησαν την επίθεση.

Το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη Τετάρτη, όταν η γυναίκα και ο δράστης επιβιβάστηκαν στην ίδια στάση. Το αποτέλεσμα ήταν οι αστυνομικοί να τον τραβήξουν από πάνω της, στην τελευταία, ανταποκρινόμενοι σε κλήση που έγινε από εργαζόμενο στη SEPTA, που είναι αρμόδια τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Φιλαδέλφεια.

Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη γυναίκα να προσπαθεί να αποκρούσει τον δράστη, σπρώχνοντάς τον επανειλημμένα, καθώς αρχικά τη θώπευσε και τελικά διέπραξε σεξουαλική επίθεση. Ο Φίστον Νγκόι, ο δράστης της επίθεσης, συνελήφθη και κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Η δηλωμένη διεύθυνσή του είναι μία δομή φιλοξενίας αστέγων στη Φιλαδέλφεια και η εγγύηση ορίστηκε στα 180.000 δολάρια. Στις 25 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου, ενώ ο 35χρονος υποστηρίζει ότι γνώριζε το θύμα, αλλά δεν μπορούσε να θυμηθεί το όνομά της και ότι υπήρχε συναίνεση.

«Έως και 10 άνθρωποι είδαν κάποιο κομμάτι της επίθεσης σε αυτή την επιβάτιδα», δήλωσε ο αστυνομικός Τόμας Νέστελ. «Παρακολουθήσαμε για να δούμε αν κάποιος έβαλε το τηλέφωνο στο αυτί του, κάτι που θα έδειχνε ότι μπορεί να καλούσε την Άμεση Δράση. Αντί για αυτό, είδαμε ανθρώπους να κρατούν τα τηλέφωνά τους σαν να βιντεοσκοπούν ή να βγάζουν φωτογραφίες», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να είχε σταματήσει νωρίτερα, αν ένας επιβάτης είχε καλέσει την Άμεση Δράση», δήλωσε και ο εκπρόσωπος της SEPTA, Τζον Γκόλντεν, αναφερόμενος στην επίθεση.

Ο δράστης κάθισε δίπλα στη γυναίκα περίπου ένα λεπτό μετά την επιβίβαση στον συρμό, λίγο μετά τις 21:15. Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει τη γυναίκα να τον σπρώχνει επανειλημμένα, μέχρι τη στιγμή που εκείνος της κατεβάζει το παντελόνι, περίπου στις 21:52.

Ένας υπάλληλος της SEPTA, που ήταν κοντά όταν πέρασε το τρένο, κάλεσε την αστυνομία για να αναφέρει ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά» με μία γυναίκα που ήταν στον συρμό. Στην επόμενη στάση η αστυνομία βρήκε τη γυναίκα και συνέλαβε τον Νγκόι, τον οποίο έπρεπε να τον τραβήξουν από το θύμα.

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο – Σε επιφυλακή η Ιαπωνία

Η SEPTA σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «φρικτή εγκληματική πράξη» και κάλεσε οποιονδήποτε βλέπει κάτι τέτοιο να το αναφέρει στις αρχές, είτε καλώντας στην Άμεση Δράση, ή πιέζοντας το κουμπί έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε κάθε βαγόνι είτε μέσω σχετικής εφαρμογής που υπάρχει.

«Υπήρχαν άλλοι άνθρωποι στο τρένο που είδαν αυτή τη φριχτή πράξη και θα μπορούσε να είχε σταματήσει νωρίτερα αν ένας επιβάτης είχε καλέσει την Άμεση Δράση», τόνισε η SEPTA.

follow us on social media