Nitro magazine official logo
News

Η Παγώνη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Πάμε για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα»

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ πως η κατάσταση στο νοσοκομείο της είναι απελπιστική και δανείζονται ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο

Ματίνα Παγώνη κρούσματα

Σε εβδομάδα παθών μπαίνουμε συνολικά ως χώρα, ως προς την εξέλιξη της πανδημίας, με τη Ματίνα Παγώνη να εμφανίζεται σίγουρη για το εφιαλτικό σενάριο των 10.000 κρουσμάτων. Αυτά δεν είναι πια κάτι μακρινό, αλλά προβλέπεται απ΄αυτή κιόλας την εβδομάδα να σημειωθεί ο αριθμός-ρεκόρ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η παθολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, έκανε λόγο για ένα εφιαλτικό βράδυ στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου είναι διευθύντρια στη Γ΄ Παθολογική Κλινική και ζήτησε να ανέβουν οι ρυθμοί εμβολιασμού γιατί χωρίς 80% εμβολιασμένων, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

«Από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα. Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο. Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι. Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε».

Παγώνη: «Τα χειρότερα είναι μπροστά μας»

Η κυρία Παγώνη αποκάλυψε ότι το νοσοκομείο της, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, αναγκάστηκε να δανειστεί ράντζα από το παρακείμενο «Σωτηρία», γιατί πλέον είναι παραπάνω από γεμάτο και το προσωπικό του νοσοκομείου δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις περιπτώσεις.

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ, δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι, είναι φοβερό. Ξέρεις τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά».

Είναι πλέον ένα τεράστιο ζήτημα η κούραση του προσωπικού στα νοσοκομεία, τα οποία ενάμιση χρόνο τώρα έχουν τραβήξει το κουπί και δεν έχουν δει ουσιαστική ενίσχυση. Η κ. Παγώνη εξήγησε ότι λόγω της αναστολής αδειών – οι περισσότεροι δεν πήραν ούτε μέρα άδεια το καλοκαίρι – υπάρχει μεγάλη κούραση, η οποία έχει αντίκτυπο και στους νοσηλευόμενους, που δεν δέχονται τη φροντίδα που θα έπρεπε.

«Εδώ δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις.

Χρειάζεται καθολικός εμβολιασμός. Τα COVID που μπήκαν στο “Γεννηματάς” είναι ηλικίας 28 -45. Ήταν ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι, βαριές περιπτώσεις, ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα διασωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά. Βλέπουμε αποτέλεσμα του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών είναι ένας αριθμός και από εκεί».

follow us on social media