Nitro magazine official logo
News

Ingeborg Beugel: Η Ολλανδη δημοσιογράφος που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Ingeborg Beugel κατηγόρησε διά ερωτήσεως την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαρκή παράνομα pushbacks προσφύγων και ο πρωθυπουργός της απάντησε με θυμό

Ingeborg Beugel Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο επίκεντρο μιας κοινής συνέντευξης Τύπου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ολλανδό ομόλογό του, Mark Rutte, βρέθηκε μια 61χρονη Ολλανδή δημοσιογράφος ονόματι Ingeborg Beugel. Η συγκεκριμένη θέλησε να ρωτήσει τους δύο ηγέτες για την πολιτική που ακολουθείται σχετικά με το νέο, μεγάλο, προσφυγικό κύμα, το έκανε εν τούτοις με πολύ επιθετικό τρόπο, κατηγορώντας την ελληνική κυβέρνηση για παράνομα pushbacks.

Σε μία ημέρα που τουρκική ακταίωρος προωθούσε έναν μεγάλο αριθμό προσφύγων προς τα ελληνικά ύδατα και μια εβδομάδα μετά τους σχεδόν 400 πρόσφυγες που διέσωσε το λιμενικό, η Ingeborg Beugel έκανε φουλ επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πριν τη συνέντευξη, είχε ζητήσει από τους ακόλουθους της στα social media να της προτείνουν ερωτήσεις σχετικά με το προσφυγικό.

«Εδώ σε λίγο θα εμφανιστούν ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte. Και οι δύο υπεύθυνοι για επαναπροωθήσεις και τρόμο των προσφύγων. Έχω το δικαίωμα να κάνω ΜΙΑ ερώτηση: ΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ; ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΙΔΕΕΣ».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, δεν δίστασε να δείξει στον Ολλανδό πρωθυπουργό εικόνες από τα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία, με το πλήθος προσφύγων που βρίσκονται σε κίνδυνο εκεί. Μετά το τέλος της συνέντευξης, κι αφού όλοι ασχολούνταν μαζί της, έκανε μια ακόμα προβοκατόρικη ανάρτηση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει βάλει άνθρωπο να την παρακολουθεί.

spy.JPG

H Beugel δεν είναι άγνωστη στο ελληνικό κοινό, καθώς πρόκειται για μια δημοσιογράφο που ζει τα τελευταία 40 χρόνια στην Ύδρα και προσφάτως είχε συλληφθεί γιατί φιλοξενούσε έναν 23χρονο Αφγανό πρόσφυγα, του οποίου η αίτηση για άσυλο είχε απορριφθεί.

Ingeborg Beugel: Η ερώτηση που προκάλεσε την εκνευρισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού

Όλα ξεκίνησαν όταν η Ingeborg Beugel έκανε μια μακροσκελή ερώτηση, με την οποία κατηγορούσε όχι μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Πρωθυπουργέ κ. Μητσοτάκη πότε επιτέλους θα σταματήσετε να ψεύδεστε; Να ψεύδεστε για τα pushbacks, να ψεύδεστε για το τι συμβαίνει με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα; Σας παρακαλώ σταματήστε να υποτιμάτε τη νοημοσύνη μου και τη νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων στον κόσμο. Υπάρχουν πολλά στοιχεία κι εσείς συνεχίζετε να τα αρνείστε και να ψεύδεστε, αυτό είναι σαν ναρκισσιστική κατάχρηση.

Γιατί δεν είστε ειλικρινής; Γιατί δεν λέτε πως “οι Βρυξέλλες μας άφησαν μόνους, περιμέναμε έξι χρόνια, κανείς δεν έκανε τίποτα, θα πρέπει να γίνουν μετεγκαταστάσεις, δεν τις κάνουν, τώρα πρέπει να μιλήσω και ναι, κάνω βίαια, απάνθρωπα pushbacks”. Γιατί σταματήσατε να χτυπάτε την πόρτα των Βρυξελλών για το θέμα των μετεγκαταστάσεων;

Και για εσάς κ. Rutte, ποιες είναι οι κυρώσεις που θα πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα, και ίσως και στην Ολλανδία, που δέχτηκε αυτή την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την οποία και η Ολλανδία είναι επίσης συνυπεύθυνη. Πολλοί δήμοι στην Ολλανδία θέλουν να δεχτούν πολλούς πρόσφυγες από την Ελλάδα, καθώς και πολλά ασυνόδευτα παιδιά.

Είναι έτοιμοι να τα δεχτούν, αλλά αυτός ο Πρωθυπουργός αντιστέκεται σε αυτό. Επομένως, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε μια συνεννοήση και έτσι, οι δήμοι της Ολλανδίας, οι οποίοι είναι τόσο έτοιμοι να πάρουν κάποιο βάρος από την Ελλάδα, να μπορέσουν να υποδεχτούν πρόσφυγες από την Ελλάδα; Γιατί η δική του κυβέρνηση αντιστέκεται σε αυτό».

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ingeborg Beugel

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με το ίδιο ακριβώς ύφος προς την Ingeborg Beugel, έκανε λόγο για προσβολή από μεριάς της, κάνοντας όμως ένα γλωσσικό ατόπημα που θα μπορούσε να ερμηνευτεί με άλλο τρόπο. Στο ξεκίνημα του κιόλας, της ανέφερε πως στην Ολλανδία οι δημοσιογράφοι μπορούν να κάνουν ευθέως ερωτήσεις, το οποίο θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «εδώ δεν έχουμε συνηθίσει να μας ρωτάνε ευθέως οι δημοσιογράφοι».  Αυτό είναι κι ένα δείγμα του πόσο εκνευρισμένος ήταν ο πρωθυπουργός με την Ingeborg Beugel.

«Γνωρίζω ότι στη χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο. Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές.

Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι’ αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους.Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα, εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο.

Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο, θα βρείτε μια πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα»

follow us on social media