Nitro magazine official logo
Opinion

GNTM: Ας το πούμε άλλη μια φορά – Τα ζώα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τηλεοπτικούς λόγους

Στη δοκιμασία της Τρίτης οι παίκτες καβάλησαν άλογα για να φωτογραφηθούν και το GNTM για ακόμα μια φορά έδειξε μηδέν επαφή με την πραγματικότητα

GNTM

Στο GNTM 2 ήταν τα φίδια. Στο GNTM 3 ήταν η καταπάτηση προστατευόμενης περιοχής στην Πελοπόννησο. Το GNTM είναι ένα ριάλιτι μόδας και ως τέτοιο, δείχνει να μην έχει καμία αντίληψη της σύγχρονης πραγματικότητας, αλλά λειτουργεί με όρους του παρελθόντος. Ναι, κάποτε χρησιμοποιούνταν μέχρι και μαρσουπιλαμί για φωτογραφικά πρότζεκτ, αλλά σε μια άλλη εποχή. Σήμερα, που υποτίθεται είναι η εποχή της ενσυναίσθησης και που απαιτούνται αλλαγές, συνεχίζουμε τις ίδιες πρακτικές..;

Οκ, ίσως να είναι ουτοπικό να απαιτούμε από ένα ριάλιτι που έχει άμεση σύνδεση με το fast fashion να επιδείξει κοινωνική και οικολογική αντίληψη, αλλά κάποτε θα πρέπει να απαιτούμε ως τηλεοπτικό κοινό και όχι να θαμπωνόμαστε από το καλλίγραμμο σώμα του Γιώργου Καραβά που είναι πάνω σε άλογο μέσα στο νερό και ποζάρει ωσάν άλλος αρχαίος θεός.

Ναι, να τρελαθείτε κορίτσια στο Twitter με το κάλλος του κ. Καράβα, αλλά δεν είναι αυτή η μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι ότι για άλλη μια φορά στο GNTM εκμεταλλεύτηκαν ζώα, άλογα στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα υπέβαλλαν στις συνθήκες ενός γυρίσματος, ποιος ξέρει πόσων ωρών και στην ουσία η παραγωγή του ριάλιτι του STAR δεν διαφέρει καθόλου από τους αμαξάδες που τα καλοκαίρια, μέσα στον καύσωνα, καμτσικώνουν τα άλογα για να πάνε «ρομαντική βόλτα» οι τουρίστες.

Στο GNTM ήταν για πολλοστή φορά εκτός χρόνου και τόπου

Και να σκεφτούμε πως το GNTM ξεκίνησε γυρίσματα τον Ιούνιο. Οπότε, λογικά, αυτό το γύρισμα θα πρέπει να έγινε κάπου στα μέσα Αυγούστου, σε μέρες δηλαδή που η θερμοκρασία είχε πιάσει 35 βαθμούς και πάνω και η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τους απανωτούς καύσωνες.

Το ΕΣΡ, που αν δεν του κάνεις poke, δεν πρόκειται να ξυπνήσει από τον λήθαργο, θα ενεργούσε άμεσα αν αναφερόταν κάποια λέξη που αφορά τα γεννητικά όργανα ή αν γινόταν κάποια ενημερωτική εκπομπή για το σεξ. Εδώ όμως τίποτα, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Όλοι όσοι απαρτίζουν το GNTM, που μέσα σε αυτά τα 5 χρόνια έχουν γίνει πρότυπα και έχουν κεφαλαιοποιήσει την τηλεοπτική φήμη για να ανεβάσουν το κασέ τους στα ουράνια και να γίνουν φίρμες, καλό θα είναι κάποια στιγμή να επιδιώξουν την αλλαγή της νοοτροπίας και να δείξουν πως η μόδα μπορεί και πρέπει να συνδέεται με το cruelty free, πως μόδα δεν είναι να τυλίξεις ένα φίδι στο λαιμό σου, αλλά μόδα είναι να είσαι σε επαφή με τη φύση και να σέβεσαι κάθε μορφή ζωής.

Όχι λοιπόν, δεν είστε horse lovers, όπως αναγράφουν οι αναρτήσεις στο Instagram στο προφίλ σας κύριοι και κυρίες του GNTM. Και δυστυχώς, όπως συνέβη στο Survivor με την επίσκεψη σε αιχμάλωτα δελφίνια, όπου κανείς παίκτης δεν τόλμησε να πει το αυτονόητο, έτσι κι εδώ, στο όνομα της μόδας και του «ονείρου», κανείς από τους διαγωνιζόμενους δεν προέβαλλε την παραμικρή αντίσταση ή διαφωνία. Κι αυτό είναι το πιο λυπηρό.

follow us on social media