Nitro magazine official logo
Opinion

Αντώνης Ρέμος: Πάτησε τη «μπανανόφλουδα» σαν πρωτάρης με τη δήλωση του για τον Φιλιππίδη

Άραγε θα μπει κανείς στον κόπο να διαβάσει ολόκληρη τη δήλωση που έκανε για τον ηθοποιό ο Αντώνης Ρέμος;

Αντώνης Ρέμος

«Για μένα ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν ένα καταπληκτικό παιδί». Απ΄οποιοδήποτε στόμα κι αν προέρχεται αυτή η ατάκα, είναι βέβαιο πως αποτελεί εύκολη λεία για τις ιστοσελίδες και για τα social media. Πολλώ δε όταν το λέει αυτό ο Αντώνης Ρέμος που τα social media δεν έχουν και καμία ιδιαίτερη δυσκολία να τον λοιδορήσουν κι ενώ μόλις το καλοκαίρι είχε προηγηθεί η ατάκη του «μας εξανάγκασε η κυβέρνηση σε διακοπές στη Σαντορίνη».

Ο Αντώνης Ρέμος έδωσε συνέντευξη στη Νάνσυ Παραδεισάνου και ρωτήθηκε για τον Πέτρο Φιλιππίδη, με τον οποίο είχαν συναναστροφές στην πορεία της καριέρας τους. Η απάντηση του είναι κοντά στις 9 γραμμές για να την γράψει κανείς με ακρίβεια, όμως είναι μόνο 4 λέξεις που φτιάχνουν τίτλο και θα προκαλέσουν ένα αυξημένο reach στην ανάρτηση στα social media.

Αναλυτικά η απάντηση που έδωσε ο Αντώνης Ρέμος;

«Αυτό το πράγμα με στεναχωρεί και και με χαροποιεί ταυτόχρονα. Με χαροποιεί γιατί από όπου και αν προέρχεται μια κατάχρηση εξουσίας είναι κατακριτέα και με στεναχωρεί που ένας εξ αυτών είναι άνθρωπος τον οποίο γνωρίζω προσωπικά και τον έχω μες στην ψυχή μου σαν φίλο μου. Αναφέρομαι στον Πέτρο Φιλιππίδη. Αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αυτή τη στιγμή ο καθένας μας πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των λαθών του.

Καλό θα είναι όμως, επειδή τα πράγματα δικάζονται πριν καταδικαστούν, υπάρχει ήδη καταδίκη πριν γίνει καν η δίκη, μέσα μας οφείλουμε να βλέπουμε την πραγματικότητα που είναι τα πράγματα με τη σειρά τους από τη στιγμή που παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Αφού φτάσαμε στο επίπεδο της δικαιοσύνης, θα πρέπει να μιλήσει η δικαιοσύνη και μετά να πούμε αν έγιναν τα πράγματα έτσι ή έγιναν αλλιώς.

Εγώ δεν ξέρω. Η προσωπική μου άποψη άποψη για τον Πέτρο είναι ότι είναι ένα καταπληκτικό παιδί. Δεν μπορούσα να ξέρω τι είναι στα εσωτερικά του και στην προσωπική του ζωή. Δεν είναι όμως μόνο το τραγούδι και η υποκριτική. Τα χειρότερα πιστεύω γίνονται σε δουλειές, σε επιχειρήσεις, σε ένστολους. Εκεί μιλάμε για κατάχρηση εξουσίας. Οπου κι αν υπάρχει θα πρέπει να τιμωρείται και θα πρέπει να αποκαλύπτεται».

Το πριν και το μετά της επίμαχης δήλωσης

Τι λέει λοιπόν ο Αντώνης Ρέμος; Λέει ότι τον χαροποιεί που η κατάχρηση εξουσίας οδηγεί πλέον τους όποιους θύτες στη δικαιοσύνη. Λέει ότι στενοχωριέται που μεταξύ αυτών των προσώπων είναι και ο Πέτρος Φιλιππίδης, με τον οποίο μοιράστηκαν πολλά και τον θεωρούσε φίλο του. Λέει πως από τη στιγμή που τα πράγματα έχουν πάρει τη νομική οδό, οφείλουν όλοι να σωπάσουν και να αφήσουν τη δικαιοσύνη να βάλει την τελική σφραγίδα για τους θύτες και τα θύματα.

Λέει πως πιστεύει ότι πέρα από το τραγούδι και την υποκριτική, υπάρχουν εργασιακά πεδία με χειρότερη κατάχρηση εξουσίας, όπως στους ένστολους. Καταλήγει ότι θα πρέπει να αποκαλύπτεται κάθε τέτοια συμπεριφορά και να τιμωρείται όπου κι αν υπάρχει. Υπάρχει κανείς να διαφωνήσει με όλα αυτά; Όχι, λογικά.

Κάνει όμως το λάθος να μιλήσει με το συναίσθημα του φίλου και να πει ότι για τον ίδιο δεν υπήρξε ποτέ αυτή η εικόνα που περιγράφεται εδώ και κάποιους μήνες για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Πέφτει στην παγίδα και λέει αυτό που πιστεύει κι όχι αυτό που επιβάλλουν οι απολυταρχικοί κριτές των social media.

Για τις ιστοσελίδες είναι το πιο εύκολο πράγμα να αλλοιώσουν τα λόγια του. Τους διευκολύνει με την ατάκα του πως για τον ίδιο ο Φιλιππίδης είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Δε χρειάζεται να κάνουν καμία συρραφή. Βάζουν τα λόγια του, θα πετάξουν κι ένα «προκαλεί ο Αντώνης Ρέμος» και θα τον πετάξουν στην αρένα με τα λιοντάρια για να τον κατασπαράξουν.

Ο Αντώνης Ρέμος «έπρεπε» να κάνει ότι επιβάλλει η κοινή γνώμη

Το ξέρουμε όλοι ότι αν δουν μια ανάρτηση στο Facebook 200 άτομα, τα 5-10 θα μπουν στη διαδικασία να ανοίξουν το link. Οι υπόλοιποι θα μείνουν στον τίτλο και θα ξεκινήσει ο πόλεμος. Το ξέρουν όλοι πολύ καλά. Επομένως είναι ξεκάθαρη και η πρόθεση των ιστοσελίδων και των εκπομπών που θα προβάλλουν τη δήλωση του.

Ο Αντώνης Ρέμος θα πρέπει τώρα να υποστεί στωικά την επίθεση, χωρίς καν να του δοθεί η ευκαιρία να προβάλλει το πλαίσιο στο οποίο έγινε η επίμαχη δήλωση. Είναι δεδομένο πως στα κανάλια και στα μέσα εν γένει, δε θέλουν να έχουν ανθρώπους που δεν διαθέτουν ένα βίωμα κακοποίησης οποιασδήποτε μορφής. Οδηγούν πολλούς στο να περιγράφουν τέτοιο βίωμα, απλά και μόνο για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να έχουν την ευκαιρία να ακουστούν ως καλλιτέχνες, να προβάλλουν τη δουλειά τους. Δε θέλουν αυτούς που θα πουν «ο Πέτρος Φιλιππίδης δε μου είχε δείξει κάτι τέτοιο, γι΄αυτό και σοκαρίστηκα».

Θέλουν αυτούς που θα πουν «ναι, είχα δει τα σημάδια, δε φανταζόμουν ότι έφταναν σε τέτοιο βαθμό, εμένα μου είχε επιτεθεί λεκτικά». Ο Αντώνης Ρέμος δεν έχει το δικαίωμα να δυσκολεύεται να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση που αφορά σε έναν φίλο του. Λες και όλοι εμείς είμαστε τόσο τέλειοι που αν βγει κάτι τέτοιο για φίλο μας, θα τον ξεκόψουμε άμεσα και θα βγαίνουμε να τον κράζουμε. Δε θα σοκαριστούμε, δε θα ταραχτούν οι κοινές μας εμπειρίες και μνήμες με αυτό το πρόσωπο, θα σβήσει άμεσα το συναίσθημα του «τον κάνω παρέα γιατί είναι εκπληκτικός άνθρωπος». Κανείς μας δεν έχει εξαπατηθεί από άνθρωπο, μόνο ο Αντώνης Ρέμος.

Την πάτησες λοιπόν Αντώνη…Την πάτησες σαν πρωτάτης και τώρα θα πας στην αγχόνη.

follow us on social media