Nitro magazine official logo
Opinion

Κι αυτό κωλοτούμπα είναι – Αφού χλεύασε τον Τσίπρα, η κυβέρνηση τελικά έκανε τη Δευτέρα αργία

Πριν ο κόκορας λαλήσει τρις, στην ουσία η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα που είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προφανώς και είχε δίκιο.

tsipras gia kafsona

Πίνακας Περιεχομένων

Μπορεί τον τελευταίο καιρό ο Αλέξης Τσίπρας να έχει δώσει τα ρέστα του σε οποιονδήποτε διαμαρτύρεται, δικαίως ή αδίκως, ή να κρατάει μια αμφιλεγόμενη στάση στο θέμα του εμβολιασμού. Μπορεί να κάνει αντιπολίτευση με ό,τι κινείται και πετάει και μπορεί να αφήνει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να κράζουν ακόμα και τη σχέση της Σάκκαρη με τον υιό Μητσοτάκη με απαράδεκτο τρόπο. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα δηλαδή.

Αυτό όμως οδήγησε την κυβέρνηση στο να πατήσει πολύ εύκολα μια πεπονόφλουδα και μέσα σε ενα δωδεκάωρο να κάνει τη δική της κωλοτούμπα. Αφού ήταν εύκολη η απάντηση στα προηγούμενα, θεώρησε ότι το ίδιο θα συνέβαινε και για την πρόταση του Τσίπρα να γίνει αργία η Δευτέρα λόγω του καύσωνα και των θερμοκρασιών της τάξεως των 45 βαθμών Κελσίου που έρχονται.

Και πριν ο κόκορας λαλήσει τρις, στην ουσία έλαβε τα μέτρα που είχε προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προφανώς και είχε δίκιο.

Η κακιά τύχη με έβγαλε σήμερα στο δρόμο καβάλα στη μηχανή. Χάλασε το αυτοκίνητο και έπρεπε να κινηθώ σε διάφορες δουλειές με δίκυκλο. Αν η θερμοκρασία ήταν 41 βαθμούς, στο οδόστρωμα στη Βασιλίσσης Σοφίας ή στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και ανάμεσα σε εξατμίσεις αυτοκινήτων, πρέπει να ήταν πάνω από τους 50. Σίγουρα τους περνούσε. Αισθάνθηκα όχι μόνο να λιώνω, όχι να μη μπορώ να αναπνεύσω, αλλά φοβήθηκα κανά δυο φορές ότι μπορεί να ζαλιστώ και να πέσω.

Αν σήμερα ήταν έτσι, τις επόμενες ημέρες ο καύσωνας θα είναι δολοφονικός. Οπότε η πρόταση Τσίπρα ήταν μέσα στα πλαίσια του προφανούς και όχι μια λαϊκίστικη πιρουέτα.

Διαβάζω αρκετούς επιστήμονες, μετεωρολόγους που κάνουν λόγο ακόμα και για 12 ημέρες διάρκειας του καύσωνα, δηλαδή μέχρι την άλλη Κυριακή.

Μπορεί για αρκετούς οι επόμενες ημέρες να είναι ημέρες αδειών και διακοπών, αλλά υπάρχουν και πολλοί , σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που θα εργάζονται. Και το πιο λογικό ήταν το ίδιο το κράτος να πει στους εργοδότες ότι στις επόμενες 3-4 ημέρες, μέχρι και την Τρίτη, που μπορεί να πιάσουμε και 45 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της Αθήνας, ότι οι υπάλληλοι θα πρέπει να βοηθηθούν.

Αυτό είτε μπορεί να γίνει με εργασία από το σπίτι, είτε με διαλείμματα στις ώρες αιχμής, δηλαδή 12 το μεσημέρι με 4 το απόγευμα, ειδικά για ανθρώπους που δουλεύουν σε επιχειρήσεις με μηχανήματα, που παράγουν επιπρόσθετη ζέστη. Κι εννοείται ότι κανένα γραφείο ή χώρος εργασίας δεν πρέπει να ανοίξει χωρίς να υπάρχει κλιματισμός, δροσερός χώρος διαλείμματος και παροχή νερού θερμοκρασίας 10-15 βαθμών. Ούτε να χρησιμοποιηθούν οι παλιοί συρμοί μετρό και τρένων που δεν έχουν κλιματισμό.

Το ιστορικό της αντιπαράθεσης

Υπενθυμίζω ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει την ακόλουθη ανάρτηση στο Facebook, όπου και πρότεινε την αργία της Δευτέρας.

123 10

Η απάντηση της κύβερνησης με δελτίο τύπου ήταν η εξής: «Αποτελεί, όμως, ταυτόχρονα και ένα τεστ πολιτικής σοβαρότητας, στο οποίο ξανά δεν πιάνει τη βάση ο κ.Τσίπρας, ο οποίος ζητάει… να κηρυχθεί αργία η Δευτέρα. Γιατί μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι; Λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι-χέρι».

Εν τέλει, λίγες ώρες μετά, την επόμενη της ανάρτησης, δηλαδή το πρωί της Παρασκευής, η κυβέρνηση έκανε ουσιαστικά το αυτονόητο που πρότεινε και ο Αλέξης Τσίπρας.

follow us on social media