Ύστερα από πολλά χρόνια ταλαιπωρίας με ασθένειες και κινητικά προβλήματα λόγω της οστεοαρθρίτιδας του, ο Robbie Coltrane, ο γνωστός σε όλους Hagrid από το Harry Potter, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών, όπως μεταδίδει το Deadline και επιβεβαιώνει η μάνατζερ του.

    Ο Σκωτσέζος ηθοποιός που απέκτησε τεράστια φήμη μέσα από το franchise της σειράς, είχε μεταξύ άλλων λάβει μέρος σε ταινίες James Bond, στο Van Helsing ή τη Η Συμμορία Των 12, ενώ στη Βρετανία έγινε περισσότερο γνωστός τη δεκαετία του ’90, πρωταγωνιστώντας στη σειρά Cracker που κράτησε για 4 σεζόν. Για τη συγκεκριμένη σειρά μάλιστα είχε βραβευτεί 3 φορές με BAFTA Καλύτερου Ηθοποιού, κάτι που στη Βρετανία έχει πετύχει μόνο ο Michael Gambon, ο Dumbledore του Harry Potter.

    Τις τελευταίες εβδομάδες ο Coltrane νοσηλευόταν σε νοσοκομείο στο Λάμπερτ της Σκωτίας, όπου διέμενε, έχοντας πάρει η υγεία του την κατιούσα τα τελευταία δύο χρόνια.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Olivia Wilde πιο wild από ποτέ: Τόπλες σε φωτογράφιση, απαντά για την κόντρα της με την Florence Pugh και αποκαλεί «μαλ..α» τον LaBeouf

    Tom Brady-Gisele Bundchen: Τα προβλήματα ψυχικής υγείας του αθλητή και τα σχεδόν 700 εκατ. δολάρια της περιουσίας τους

    Martin Scorsese: «Αποκρουστικό και προσβλητικό προς τους δημιουργούς να ασχολούμαστε τόσο με το Box Office»