Η κόντρα της J. K. Rowling με την τρανς κοινότητα και εσχάτως με εκπροσώπους της γκέι κοινότητας, είναι διαρκώς σε αναμμένα κάρβουνα. Σε αντίθεση με την πλειοψηφία του καστ του Harry Potter, υπάρχει ένας ηθοποιός που συνεργάστηκε μαζί της και στέκεται στο πλευρό της, έχοντας ένα πολύ legit επιχείρημα. Ο λόγος για τον Ralph Fiennes, τον Voldemort του saga, που αποκάλεσε αποκρουστική την επίθεση που δέχεται η συγγραφέας.

    Σε συνέντευξή του στους New York Times με αφορμή ένα θεατρικό που πρωταγωνιστεί στη Νέα Υόρκη, ο Ralph Fiennes βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στην περίοδο που έπαιξε τον Voldemort και σχολίασε όλα όσα έχουν συμβεί ανάμεσα στην συγγραφέα και τους πολέμιους της.

    «Ήμουν αρκετά αρνητικός στην αρχή, αν θυμάμαι. Σκεφτόμουν “α, αυτό είναι μια ιστορία φαντασίας για παιδιά, δεν είμαι σίγουρος”», λέει αρχικά για την ανάληψη του ρόλου του.

    «Η J. K. Rowling έχει γράψει σπουδαία βιβλία για την ενδυνάμωση, για τα νέα παιδιά που βρίσκουν τους εαυτούς τους ως ανθρώπινα όντα. Είναι όλες για το πώς γίνεται καλύτερος, δυνατότερος και επικεντρώνεις την ηθική σου γύρω από τον άνθρωπο. Η λεκτική κακοποίηση που κατευθύνεται πάνω της είναι αηδιαστική. Είναι αποκρουστική.

    Θέλω να πω, κατανοώ μια πλευρά που μπορεί να έχει εκνευριστεί με αυτά που λέει για τις γυναίκες. Αλλά δεν είναι κάποια τρελή, κάποια ακροδεξιά φασίστρια. Είναι απλά μια γυναίκα που λέει “είμαι γυναίκα και αισθάνομαι ως γυναίκα και θέλω να μπορώ να λέω ελεύθερα ότι είμαι γυναίκα”. Και καταλαβαίνω πλήρως από πού προέρχεται, παρόλο που δεν είμαι γυναίκα».

    Αυτά υποστήριξε ο Ralph Fiennes για την κόντρα της Rowling με τους τρανς και είναι βέβαιο πως θα βρεθεί κι αυτός σύντομα στο στόχαστρο κάποιων.

    Εκτός από τον Voldemort, ο Fiennes απέκτησε πριν μερικά χρόνια ρόλο και σε ένα άλλο franchise με μακρά ιστορία, το James Bond. Εκεί πήρε τη θέση της Judi Dench για να γίνει ο νέος M. Αν θα είναι και στην επόμενη ταινία, αυτό είναι άγνωστο.

    «Πιστεύω ότι ήταν μια θαρραλέα και ισχυρή απόφαση. Ξέρεις, μπορεί να τα επανεκκινήσουν όλα και μπορεί να θέλουν μια μαύρη γυναίκα ως M. Σε κάθε ταινία που ήμουν μετά την Judi, με επισκίαζε. Είχαν πάντα τη φωνή της, μια ηχογράφηση ή ένα ποτραίτο της. Και σκεφτόμουν διαρκώς “μπορώ να κάνω την M, Judi;”».

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Katy Perry – «Έπεσε» το μάτι της σε συναυλία: Σοβαρό πρόβλημα υγείας ή απλά κόλλησαν οι ψεύτικες βλεφαρίδες της;

    Madonna: Για πόσο ακόμα θα απαιτεί να της υποκλίνονται για την σεξουαλική της απελευθέρωση;

    Υπέκυψε στη λογική η Adidas: Ανακοίνωσε την διακοπή της συνεργασίας με τον Kanye West