Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η ντροπή που ένιωθε για το σώμα της

  Η Κιμ Καρντάσιαν είναι μια από τις τοπ-3 πλουσιότερες γυναίκες της παγκόσμιας σόουμπιζ. Επί μια δεκαπενταετία απασχολεί τα μίντια, έχει γίνει δισεκατομμυριούχος, έχει δικές της εταιρείες, έχει 4 παιδιά, πρόσφατα χώρισε, θα έλεγε κανείς πως τα έχει ζήσει όλα στα 41 της χρόνια. Δεδομένου ότι μπορεί να έχει ό,τι θελήσει στη ζωή της, κάποιος θα μπορούσε να πει ότι τίποτα δε μπορεί να την πειράξει και τίποτα δεν τη νοιάζει, ούτε έχει καμία επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Εν μέρει υπάρχει μια εμφανής αλήθεια σε αυτό, αλλά υπάρχει και μια αλήθεια που αποκρύπτεται.

  Η Κιμ Καρντάσιαν δεν παύει να είναι άνθρωπος. Δεν παύει να έχει μια ψυχολογία που επηρεάζεται από άσχημα σχόλια. Δεν παύει να νιώθει άσχημα με τον εαυτό της ακούγοντας αυτά τα σχόλια. Όταν η κριτική κατευθύνεται στη συμπεριφορά της, τότε δικαιολογημένα γίνεται. Όταν όμως αφορά το σώμα της, όσο κι αν η ίδια το έχει προβάλλει, αυτό δεν δίνει κάποιο δικαίωμα στο κοινό να εξαπολύει δηλητήριο για την εξωτερική της εμφάνιση, έχοντας ως βέβαιο πως δεν θα την πειράξει γιατί έχει δισεκατομμύρια.

  Μιλώντας στο podcast της Κρίστεν Μπελ και της Μόνικα Πάντμαν, η Κιμ Καρντάσιαν εξήγησε πως είχε μεγάλη ανασφάλεια με το σώμα της στη διάρκεια της πρώτης εγκυμοσύνης. «Δεν ήμουν μια καλή έγκυος, δεν ήμουν μια γλυκιά έγκυος. Δε μου άρεσε, το σιχαινόμουν. Σιχαινόμουν το πώς ένιωθα και το πώς ήταν το σώμα μου. Είχα ως σύγκριση τη μητέρα μου και την Κόρτνι που στις εγκυμοσύνες τους ήταν τόσο γλυκές και είχαν τόσο εύκολη κύηση, η ζωή τους ήταν εύκολη και επανήλθαν πολύ γρήγορα στο σώμα τους. Εγώ δεν ήμουν έτσι.

  Η ντροπή που ένιωθε για το σώμα της

  Ήταν πολύ τρελή περίοδος. Δε νομίζω πως το έχω ξεπεράσει ακόμα, είχα πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση. Δε μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό ήταν αποδεκτό, ότι ήταν οκ. Καθόμουν στο σπίτι και έβαζα τα κλάματα. Είχα αυτή την πάθηση, την προεκλαμψία και δεν το ήξερα. Φουσκώνουν τα πόδια και το πρόσωπό σου. Έπρεπε να γεννήσω 6 εβδομάδες νωρίτερα με κατεπείγουσα εγκυμοσύνη και μετά είχα τον πλακούντα ακρέτα, μια άλλη πάθηση, και στις δύο εγκυμοσύνες. Ήταν τρελό.

  Δεν είχαμε γυμναστήριο στο σπίτι και δεν ήθελα να πάω σε ένα γυμναστήριο όπου θα με έβλεπαν άνθρωποι να προσπαθώ να χάσω κιλά. Ντρεπόμουν. Είχα πάρει 30-35 κιλά. Καθόμουν στο γκαράζ της μαμάς μου στο Καλαμπάσας με 40 βαθμούς θερμοκρασία, είχα την κόρη μου δίπλα στο καροτσάκι και γυμναζόμουν μέχρι να καταφέρω να χάσω τα κιλά που ήθελα.

  Όλο αυτό με άλλαξε. Μπήκα σε σκέψεις για το τι πρέπει να μοιράζομαι στα social και πόσα ήθελα να δώσω, γιατί είδα πόσο άσχημα έγραφαν όλοι για μένα. Πλέον, υπάρχει μια πλευρά μου που λέει “να είσαι αυτό που θες και να ποστάρεις ό,τι θες”, αλλά την ίδια στιγμή σκέφτομαι “Είσαι μια μαμά, είσαι 40 χρονών. Πρέπει να κουλάρεις”».

  Αυτό λοιπόν θα πρέπει να έχουμε όλοι στο μυαλό μας όταν αποφασίζουμε να γράψουμε κάτι σε φωτογραφίες διασήμων που δε σχετίζεται με τον χαρακτήρα τους, αλλά με την εξωτερική τους εμφάνιση. Η ψυχική ασφάλεια και η αυτοπεποίθηση δεν έχουν καμία σχέση με τα λεφτά που έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό ή το πόσο εκτίθεσαι στα social media.