Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχουν μιλήσει σε τουλάχιστον μία μεγάλη βρετανική εφημερίδα, ώστε να αρνηθούν τους ισχυρισμούς ότι οι πελάτες τους «αναζωπύρωσαν τη ρήξη» με τη βασιλική οικογένεια και «επιτέθηκαν δημόσια» στη βασίλισσα. Σύμφωνα με την Daily Beast, δήλωσαν ότι η αναφορά είναι «ψευδής και ανακριβής».

    Η ρήξη έρχεται μετά από αποσπάσματα από ένα νέο κεφάλαιο του «Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of Modern Royal Family», τα οποία δημοσιεύθηκαν από το περιοδικό People αυτήν την εβδομάδα -χωρίς να λάβουμε υπόψιν όσα έχουν ακουστεί όλο αυτόν τον καιρό σε συνεντεύξεις στην Oprah Winfrey-.

    Στο απόσπασμα, οι συν-συγγραφείς Omid Scobie και Carolyn Durand γράφουν: «Τα σχόλια της βασίλισσας ενδέχεται να διαφέρουν». Αυτό το σχόλιο δεν πέρασε απαρατήρητο από το ζευγάρι, το οποίο δεν εξεπλάγη που δεν δόθηκε πλήρης ιδιοκτησία. «Μήνες αργότερα, ελάχιστη ευθύνη έχει αναληφθεί», πρόσθεσε ένας φίλος της Μέγκαν. «Πώς μπορείς να προχωρήσεις με αυτό;»

    Το σχόλιο αναφέρεται στην επίσημη δήλωση της βασίλισσας μετά την εκρηκτική συνέντευξη του ζευγαριού στην Όπρα, η οποία έλεγε: «Τα ζητήματα που τέθηκαν, ιδίως αυτά της φυλής, είναι ανησυχητικά. Ενώ ορισμένες αναμνήσεις μπορεί να διαφέρουν, λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψιν και θα διευθετηθούν από την οικογένεια ιδιωτικά ».

    Μετά την κυκλοφορία των νέων κεφαλαίων, πολλά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα σχόλια αντιπροσώπευαν μια νέα εξέλιξη στη ρήξη μεταξύ του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ και της υπόλοιπης βασιλικής οικογένειας. Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sun έγραφε το «Blame of Thrones» και κατηγόρησε τους Sussex ότι έκαναν «ρόμπα στη βασίλισσα», ενώ κάνουν λόγο για ένα άτυπο «πόλεμο λέξεων».

    «Οι ισχυρισμοί που έχουν δημοσιευτεί προέρχονται από ένα νέο κεφάλαιο στη μη εξουσιοδοτημένη βιογραφία, Finding Freedom. Οι δικηγόροι του Χάρι και της Μέγκαν ισχυρίζονται ότι οι συγγραφείς δεν μιλούν εκ μέρους τους και ότι έχουν γράψει την άποψή τους για θέματα». Οι δυο τους απομακρύνονται συνεχώς από το βιβλίο και τους συν-συγγραφείς του, αν και ο Scobie, φαίνεται να έχει επαφές με το ζευγάρι. Μάλιστα συμμετείχε στο αποχαιρετιστήριο πάρτι τους καθώς ετοιμάζονταν να φύγουν από το Ηνωμένο Βασίλειο το 2020.