Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η αποχώρηση της Oprah Winfrey από ντοκιμαντέρ για θύματα σεξουαλικής βίας

    Η Oprah Winfrey είναι μια από τις πιο αγαπητές γυναίκες στις ΗΠΑ, με τεράστια απήχηση και μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές στο παρελθόν που έρευνες την ήθελαν να γίνεται Πρόεδρος των ΗΠΑ βάσει προτίμησης του κοινού. Είναι άπειρες οι φορές που οι παρουσιαστές της αμερικανικής τηλεόρασης την έχουν αποθεώσει κι έχουν κάνει λόγο για ένα ιερό τοτέμ της σύγχρονης ποπ κουλτούρας. Θα έλεγε κανείς πως είναι untouchable. Όλο το παραπάνω δικαιολογεί απόλυτα το σοκ που προκαλεί η ευθεία επίθεση της Rose McGowan.

    Δε συμβαίνει συχνά μέσα σε λίγες ημέρες να κατηγορούνται η Beyonce και η Oprah, δύο γυναίκες-σύμβολα στις ΗΠΑ. Δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά για την ακρίβεια!

    Η McGowan είναι ένας άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια θέλει να τα βάλει με όλες τις λάθος δομές της βιομηχανίας. Θα λέγαμε ότι είναι η αμερικανίδα Σοφία Μουτίδου. Κουβαλάει και τον πόνο από την κακοποίηση από τον Manson, οπότε λογικά αντιμετωπίζει τις άσχημες καταστάσεις με επιθετική ευθύτητα και χωρίς διπλωματία. Αυτό είναι άλλωστε που της έχει στοιχίσει σε δουλειές.

    Απ΄αυτό μέχρι την επίθεση στην Oprah Winfrey, μια γυναίκα που έχει γίνει η φωνή της μαύρης φυλής σε αρκετές περιπτώσεις και έχει ιδρύσει τόσες οργανώσεις ή τις στηρίζει με οικονομικό τρόπο, υπάρχει μια απόσταση που κανείς δεν περίμενε να διανυθεί.

    Η McGowan έκανε μια ανάρτηση στο Twitter την Κυριακή όπου αποκαλεί την Oprah Winfrey ψεύτικη και αναφέρεται στη σχέση της με τον Harvey Weinstein, συνοδεύοντας την ανάρτηση με μια φωτογραφία των δύο όπου η Oprah τον φιλάει.

    «Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι βλέπουν την άσχημη αλήθεια της. Μακάρι να ήταν ειλικρινής, αλλά δεν είναι. Από τη φιλία της με τον Weinstein μέχρι που παράτησε τα θύματα του Russell Simmons, τη νοιάζει μόνο να στηρίζει μια άρρωστη δομή για προσωπικό όφελος. Πιο ψεύτικη απ΄αυτή δε γίνεται».

    Η αποχώρηση της Oprah Winfrey από ντοκιμαντέρ για θύματα σεξουαλικής βίας

    Αφορμή γι΄αυτή την επίθεση της McGowan, σύμφωνα με την Independent, αποτέλεσε η έντονη κριτική που δέχτηκε η Oprah Winfrey για τη συνέντευξη που πήρε το 2003 στην Dolly Parton και τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάθλιψη στα 40 της, αλλά και τις προσθετικές επεμβάσεις που έκανε. Αυτή η συνέντευξη ανακινήθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο και έδωσε την ευκαιρία στην McGowan να αναφερθεί και σε κάτι άλλο.

    Shein: Η «ultra fast-fashion» εταιρεία που κατάκτησε τις αγορές παρά τον ανήθικο χαρακτήρα της

    Η Oprah Winfrey ήταν παραγωγός σε ένα ντοκιμαντέρ που γινόταν με τα 3 θύματα που βίασε ο Russell Simmons, όμως αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση της γιατί, όπως υποστήριξε «έπρεπε να γίνει δουλειά για να αποτυπωθεί πλήρως η κατάσταση των θυμάτων, όμως δεν είχαμε την ίδια οπτική και όραμα με τους παραγωγούς. Θα συνεχίσω τον αγώνα μαζί με το Time’s Up για να στηρίξω τα θύματα των σεξουαλικών κακοποιήσεων».

    Τα περί ψευτιάς που αναφέρει η McGowan, αφορούν στο ότι η Oprah Winfrey ήταν για πολλά χρόνια φίλη με τον Weinstein και είχε πει ανοιχτά πως δε γνώριζε για σεξουαλικές κακοποιήσεις, αλλά ήξερε πως είναι τραμπούκος και κάνει bullying στους ανθρώπους.

    «Αν ήταν ο Harvey στην άλλη άκρη της γραμμής, δεν θα ήθελες να το σηκώσεις γιατί με κάποιο τρόπο θα σου έκανε bullying».