Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τα προβλήματα υγείας του Phil Collins

    Ο Phil Collins αποκάλυψε στο κοινό τα συνεχόμενα προβλήματα της υγείας του και τις επιπτώσεις τους στην ικανότητά του να παίζει μουσική, μέσα μιας σπάνιας συνέντευξης. Ο 70χρονος υποφέρει από νευρική βλάβη μετά από έναν τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη το 2007, κατά τον οποίο υπέστη κάκωση των σπονδύλων στο άνω μέρος του λαιμού του.

    Τον Phil Collins συνόδευσαν στη συνέντευξή του στο «BBC Breakfast» τα μέλη των Genesis, που μίλησαν για την επανένωση της μπάντας και την πολυαναμενόμενη περιοδεία του συγκροτήματος, που είχε αναβληθεί πέρυσι λόγω της πανδημίας.

    Κατά τη διάρκεια της περιοδείας των Genesis, τα ντραμς θα αναλάβει ο 20χρονος γιος του Phil Collins, Nic, κάτι που δεν ρίχνει ψυχολογικά τον 70χρονο.

    «Είμαι κάπως ταλαιπωρημένος σωματικά, κάτι που είναι πολύ απογοητευτικό, γιατί θα ήθελα πολύ να παίζω εκεί πάνω με τον γιο μου», τόνισε. «Θα το ήθελα πολύ, αλλά με το ζόρι μπορώ να κρατήσω μία μπαγκέτα με αυτό το χέρι. Υπάρχουν ορισμένα σωματικά ζητήματα που μπαίνουν στη μέση», εξήγησε.

    Σύμφωνα με το NME, ο Phil Collins θα συνεχίσει να εμφανίζεται με τους Genesis και θα τραγουδάει στη σκηνή μαζί με τον γιο του και τα μέλη της μπάντας Mike Rutherford και Tony Banks.

    Ο Collins, ο οποίος εντάχθηκε για πρώτη φορά στους Genesis τη δεκαετία του ’70, πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρος αν θα συνεχίσει να εμφανίζεται στη σκηνή μετά το τέλος της επερχόμενης περιοδείας του συγκροτήματος.

    «Είμαστε όλοι άνδρες της ηλικίας μας και νομίζω ότι σε κάποιο βαθμό, μάλλον είναι μια λύση στο πρόβλημα. Δεν ξέρω αν θέλω να κάνω πια περιοδείες», παραδέχθηκε.

    Τα προβλήματα υγείας του Phil Collins

    Υπέστη τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη στα τέλη της δεκαετίας του 2000 και στην συνέχεια αποκάλυψε ότι έπρεπε να σταματήσει να παίζει ντραμς ως αποτέλεσμα το 2009, σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail.

    Είχε πει τότε, ότι οι σπόνδυλοι του έχουν τσακίσει το νωτιαίο μυελό του λόγω της θέσης που παίρνει όταν παίζει ντραμς. «Είναι αποτέλεσμα χρόνων. Δεν μπορώ καν να κρατήσω σωστά τα μπαστούνια χωρίς να είναι επώδυνο. Συνήθιζα να κολλάω τα μπαστούνια στα χέρια μου για να παίξω».

    Ωστόσο, δεν είναι το μόνο εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει. Ο Phil Collins υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην πλάτη το 2015, και δήλωσε στο Billboard το 2016 ότι ένιωθε σαν να περπατούσε «με μπαστούνια» μετά την επέμβαση, εκτός του γεγονότος ότι υπέστη νευρική βλάβη και πολλαπλά κατάγματα στο πόδι.

    Rihanna: Αποσύρει τη μήνυση που είχε ασκήσει εις βάρος του πατέρα της

    «Δεν ξέρω αν θα είμαι ποτέ αρκετά υγιής για να ξαναπαίξω ντραμς σε περιοδεία. Το αριστερό μου χέρι έχει αλλάξει, – είναι κάτι νευρολογικό. Η εγχείρηση που έκανα στην πλάτη πήγε πολύ καλά και δεν είχα προβλήματα», είπε.

    «Αλλά μετά, όταν ανάρρωνα χρησιμοποιώντας πατερίτσες, έπεσα και έσπασα το πόδι μου. Όταν ανάρρωσα από την επέμβαση στο πόδι, έπεσα ξανά και έσπασα ένα άλλο μέρος του ίδιου ποδιού. Το δεξί μου πόδι τώρα είναι εντελώς μουδιασμένο», περιέγραψε.

    Στη συνέχεια, ο Phill Collins είχε μια σοβαρή πτώση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του το 2017 που τον έστειλε στο νοσοκομείο. Αφού χτύπησε το κεφάλι του σε μια καρέκλα, ο Collins χρειάστηκε ράμματα για μια «σοβαρή πληγή κοντά στο μάτι του», σύμφωνα με μια ανάρτηση στη σελίδα του καλλιτέχνη στο Facebook, στην οποία αναφερόταν επίσης ότι ο Collins «πάσχει από μυϊκή αδυναμία» ως απόρροια της επέμβασης στην πλάτη, γεγονός που δυσκολεύει το βάδισμα.

    Το 2018, ένα χρόνο μετά την πτώση του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ο ντράμερ συμμετείχε σε μια εκδήλωση στο Μαϊάμι, όπου εμφανίστηκε χρησιμοποιώντας μπαστούνι, ενώ έμεινε καθήμενος όλο το βράδυ.