Πίνακας Περιεχομένων
  1. Bisexual
  2. Trans
  3. Λεσβιακή
  4. Non-binary
  5. Asexual

  Όλοι ξέρουμε την βασική ΛΟΑΤΚΙ+ σημαία με το ουράνιο τόξο, που πρωτοεμφανίστηκε το 1978. Την βλέπουμε παντού κάθε Ιούνιο, τον μήνα του Pride οπότε και άνθρωποι κάθε σεξουαλικού προσανατολισμού γιορτάσουν τον έρωτα και την ταυτότητά τους. Ωστόσο, επειδή η «ομπρέλα» των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων περιλαμβάνει πολλές και διαφορετικές ταυτότητες, έχουν δημιουργηθεί και άλλες, πιο συγκεκριμένες σημαίες ώστε να νιώθουν όλοι εκπροσωπημένοι. Οι συνολικές σημαίνες αγγίζουν τις 21, εμείς όμως βρήκαμε τις πιο σημαντικές και τις αναλύουμε την σημασία τους. 

  Όλες οι σημαίες χρησιμοποιούν συμβολικά τα φωτεινά χρώματα ώστε αγκαλιάσουν την θετική ενέργεια που ζητούν τα άτομα αυτά. Μετά από δεκαετίες στερεοτύπων και απαξίωσης, ο καθένας μπορεί πλέον να αναφέρεται στην σεξουαλική του ταυτότητα πιο ελεύθερα από ποτέ.

  Bisexual

  Υπάρχουν άτομα που ελκύονται από άτομα του αντίθετου φύλου αλλά και του ιδίου. Τα άτομα αυτά λέγονται στα ελληνικά αμφιφυλόφιλοι, ή στα αγγλικά bisexuals.

  Παλαιότερα, λόγω των στερεοτύπων, όταν ένας άντρας ή μία γυναίκα είχαν ερωτικές σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου ακόμη και εάν όλη τους ζωή είχαν ετεροφυλοφιλικές σχέσεις, η κοινωνία τα αποτελούσε «γκέι». Σήμερα, είναι πλέον αποδεκτό ότι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν συντρόφους και από τα δύο φύλα χωρίς αυτό να αναιρεί την ετεροφυλοφιλία τους.

  ΛΟΑΤΚΙ

  Trans

  Παρά το βιολογικό φύλο, ο καθένας είναι ελεύθερος μεγαλώνοντας να επιλέξει εκείνος το κοινωνικό φύλο στο οποίο θεωρεί ότι ανήκει. Έτσι, δεν χρειάζεται κανείς να καταπιέζει τον πραγματικό του εαυτό. Εάν κάποιος γεννημένος άνδρας νιώθει γυναίκα, μπορεί να είναι, με τους όρους που εκείνη θα θέσει. Ή το αντίθετο. Ή μπορεί ακόμη και να απορρίψει εντελώς τα έμφυλα στερεότυπα και να επιλέξει κάποιο άλλο φύλο, όπως θα δούμε παρακάτω.

  Η trans κοινότητα χρησιμοποιεί την παρακάτω σημαία, η οποία χρησιμοποιεί το γαλάζιο και το ροζ χρώμα τα οποία παραδοσιακά δίνονται στα μωρά αναλόγως το φύλο στο οποίο γεννήθηκαν. Η σημαία ξανά χρησιμοποιεί τα ίδια χρόνια άλλη μία φορά αλλά ανάποδα, ώστε να δηλώσει ότι το βιολογικό φύλο δεν είναι καθοριστικό για την ταυτότητα κάποιου. Το λευκό συμβολίζει την διαδικασία επαναπροσδιορισμού του φύλου, η οποία για μερικούς ανθρώπους μπορεί να διαρκέσει χρόνια.

  ΛΟΑΤΚΙ

  Λεσβιακή

  Ναι, οι λεσβίες έχουν και εκείνες την δική τους σημαία. Μπορεί η κουλτούρα του πορνό να αντιμετωπίζει τις λεσβίες ως ένα απλό φετίχ αλλά πρόκειται για μία πολύ μεγάλη κοινότητα. Και όχι., δεν είναι απλά μία «φάση» επειδή «δεν έχουν βρει τον σωστό άντρα». Είναι μία αληθινή ταυτότητα η οποίαέχει την παρακάτω σημαία.

  Η σημαία αυτή εκπροσωπεί και τις πιο «θηλυκές» λεσβίες αλλά και αυτές που έχουν υιοθετήσει μερικά χαρακτηριστικά που παραδοσιακά θα αποδίδαμε σε άντρες. Γι’ αυτό και έχει αποχρώσεις του καφέ και του μωβ.

  ΛΟΑΤΚΙ

  Non-binary

  Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που υιοθετούν χαρακτηριστικά από όλα τα φύλα, χωρίς όμως να περιορίζουν τους εαυτούς τους με το να ταυτίζονται με ένα. Μπορεί εξωτερικά να μοιάζουν με ένα από τα βιολογικά φύλα ή να έχουν ένα εντελώς gender-fluid λουκ που να βρίσκεται κάπου στην μέση. Τα άτομα αυτά απορρίπτουν τα βασικά άρθρα και προτιμούν να χρησιμοποιούν το «το/τα» όταν άλλοι άνθρωποι απευθύνονται σε αυτούς.

  Τα non-binary άτομα πολλές φορές άνηκαν σε ένα από τα δύο βασικά βιολογικά φύλα αλλά ήθελαν να αποβάλλουν από πάνω τους κάποια τοξικά στερεότυπα για τα φύλα αυτά. Για παράδειγμα, πολλές γυναίκες αποφασίζουν να υιοθετήσουν μία non-binary ταυτότητα ώστε να εκφράζονται ελεύθερα και να σταματήσει να απαιτεί η κοινωνία από εκείνες να ντύνονται συνεχώς «θηλυκά» κτλ. Αντίστοιχα, πολλοί άντρες που θέλουν να αποβάλλουν την ματσό εικόνα που απαιτούν τα κοινωνικά standarts και να πειραματιστούν με άλλα ρούχα, χόμπι, χρώματα, μακιγιάζ κτλ υιοθετούν επίσης την non-binary ταυτότητα.

  Asexual

  Η κοινωνία μας έχει το να βρούμε το «άλλο μας μισό» ως βασικό στόχο για όλους μας. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι έχουν περιορισμένη λίμπιντο και δεν θέλουν να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις. Αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν ανάμεσά μας και τις προηγούμενες δεκαετίες αναγκάζονται να καταπιέζονται σε σχέσεις στις οποίες δεν μπορούσαν να δώσουν αρκετά, καθώς δεν ήξεραν ούτε οι ίδιοι πως μπορεί κάποιος να είναι απλά asexual.

  Τα asexual άτομα δεν θέλουν ερωτικές σχέσεις με άλλους χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να είναι σε σχέση. Πολλά asexual άτομα συνάπτουν σχέσεις είτε με άλλα asexual άτομα είτε με straight gender ή άλλα queer άτομα τα οποία απλώς δέχονται ότι δεν επιθυμούν να κάνουν τίποτα το σεξουαλικό μαζί τους.

  Η συντροφικότητα, η αγάπη και η τρυφερότητα, όμως, είναι κάτι ενδεχομένως να μπορούν να δώσουν.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr: 

  Hoshizuna: Η ιαπωνική παραλία με τα αστεράκια που θα ενέκρινε ακόμη και η Αναστασία Γιούσεφ

  5 πράγματα που δεν δεχόμαστε κι ας μην μας τα προσφέρουν

  Κάπου ώπα με τις σειρές που μετά την πρώτη σεζόν έχουν άλλο στόρι, αλλά ίδιο τίτλο