Πίνακας Περιεχομένων
    1. Οι δηλώσεις της Κωνσταντινίδου που σήκωσαν κύμα αντιδράσεων

    Ο Μέμος Μπεγνής σχολίασε σήμερα στο «Open Weekend» τις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εναντιώθηκαν στα λεγόμενα της, μεταξύ των οποίων η Κάτια Δανδουλάκη, η Ελενα Τζώρτζη, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

    «Δεν άκουσα τις δηλώσεις και πληροφορήθηκα για αυτές μόλις χθες. Δεν ξέρω την ακριβή δήλωσή της. Διαφωνώ κάθετα, δεν το συζητώ. Η Ελισάβετ είναι μία εξαιρετική ηθοποιός και πολύ καλή συνάδελφος, αλλά νομίζω πως αυτή η τοποθέτηση ήταν άτοπη. Τι σημαίνει πάθος; Δηλαδή αν εμένα μου αρέσουν τα παιδάκια, είναι πάθος και είναι εντάξει;

    Δεν το συζητάω. Τα πάθη πρέπει να τα καταλαβαίνουμε και να πηγαίνουμε μόνοι μας να ζητάμε βοήθεια. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, ο περίγυρός μας πρέπει να μας το υπογραμμίζει και να μας πηγαίνει σε έναν ειδικό για να τα διορθώσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Μέμος Μπεγνής.

    «Δεν νομίζω πως το ταλέντο είναι κάτι, το οποίο έχει σχέση με όλο αυτό, είναι θέμα χαρακτήρα και ανθρώπου. Δεν ξέρω πώς σκεφτόταν εκείνη την ώρα η Ελισάβετ και το είπε αυτό».

    Οι δηλώσεις της Κωνσταντινίδου που σήκωσαν κύμα αντιδράσεων

    «Δεν έχω δει άλλο σκηνοθέτη να αγαπάει τόσο πολύ τους ηθοποιούς όσο τον Πέτρο Φιλιππίδη. Την ώρα που κάνει σκηνοθεσία. Έχει πολύ σημασία αυτό που λέω. Τα διαχωρίζω τελείως. Μιλάμε για έναν σπουδαίο σκηνοθέτη και ηθοποιό. Έχω δουλέψει πολύ με τον Πέτρο. Δεν μπορώ να πω τίποτα για αυτά που συνέβησαν. Τα διαχωρίζω αυτά. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του σχέδιο ζωής. Για κάποιο λόγο συνέβησαν όλα αυτά. Όλοι ερχόμαστε προ των ευθυνών μας. Και ο ίδιος ήρθε αντιμέτωπος με τις δικές του. Τι άλλο; Να τον κρεμάσουμε κιόλας;.

    Παράλληλα η ίδια συνέκρινε την περίπτωση του Κέβιν Σπέισι και του σκανδάλου που είχε ξεσπάσει στο Χόλιγουντ και τόνισε πως θέλει να βλέπει τις ταινίες του ακόμη.

    Το βαρύ τίμημα του να έχεις συνεργαστεί με τον Πέτρο Φιλιππίδη

    «Οι ηθοποιοί είναι και αυτοί άνθρωποι με αδυναμίες. Πάντα ήταν έτσι. Η δικαιοσύνη είναι εδώ και αν πρέπει να τιμωρηθεί, θα τιμωρηθεί. Πόσο αθώοι είμαστε όλοι μας; Δεν έχουμε κάνει τίποτα; Έχει πάρει η μπάλα πολλούς ανθρώπους. Μίλησα με τον Πέτρο. Φυσικά τον πήρα τηλέφωνο. Μιλήσαμε 1-2 φορές. Δεν είναι ωραία αυτά να γίνονται. Βεβαίως συμφωνώ που βγήκαν αυτά. Εγώ δε γνώριζα. Αυτά γίνονται μέσα σε κλειστές πόρτες. Αν μου είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο εγώ δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω.

    Αλλά μπορώ να καταλάβω τους ανθρώπους που παγώνουν. Δεν είμαστε μόνο ένα πράγμα. Όλοι έχουμε πράγματα για τα οποία ντρεπόμαστε. Εσείς δεν έχετε κάνει πράγματα που ντρέπεστε; Τέτοιες μεσημεριανές εκπομπές έχουν κάνει τέρατα. Να πας να ψάχνεις στα σκουπίδια ανθρώπου δεν είναι τέρας;… Όλα είναι εξουσία. Όπου υπάρχει εξουσία, υπάρχουν και παρατράγουδα, που βεβαίως κανείς δε τα επικροτεί.

    Όταν έχεις θέατρο, θίασο, είσαι πρωταγωνιστής, όταν έχεις οτιδήποτε παρακαλάνε οι άνθρωποι να μπουν, είναι πολύ εύκολο να συμπεριφερθείς αλαζονικά. Χωρίς αυτό να δικαιολογεί τίποτα. Μετά θα πρέπει να βρεθείς αντιμέτωπος με τις πράξεις σου. Αυτό δεν αλλάζει. Αλλά είναι τρομακτικό το πώς μπορείς να γλιστρήσεις, ακόμα κι όταν από άγνωστος γίνεσαι γνωστός» είπε ακόμη η ηθοποιός.