Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ενθουσιασμένη η Helen Mirren

    Η Helen Mirren θα είναι η παρουσιάστρια ενός διαγωνισμού «μάγων» που θα διοργανωθεί, με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από την κυκλοφορία της πρώτης κινηματογραφικής ταινίας του Harry Potter.

    Όσο περίεργο και αν ακούγεται η πρώτη ταινία, «Ο Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος» έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 14 Νοεμβρίου του 2001. Μετά από 20 χρόνια οι φανατικοί των ταινιών θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στην εκδήλωση «Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses» και θα διαγωνίζονται για το Κύπελλο House Cup.

    Οι συμμετέχοντες δεν θα κάνουν ξόρκια ο ένας στον άλλον, αλλά θα αναμετρηθούν σε ερωτήσεις γνώσεων σχετικές με το σύμπαν του Harry Potter, ενώ θα παραβρεθούν επίσης ξεχωριστοί καλεσμένοι.

    Η επίσημη ημερομηνία της εκδήλωσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως όταν θα πραγματοποιηθεί, θα μεταδοθεί επίσης στα τηλεοπτικά δίκτυα Cartoon Network’s ACME Night και TBS, ενώ στο άμεσο μέλλον θα είναι διαθέσιμη και στο HBO Max.

    Ενθουσιασμένη η Helen Mirren

    Η ηθοποιός ανέφερε σε δήλωσή της σχετικά με τον ρόλο της στον διαγωνισμό: «Ήξερα ότι κάποια μέρα θα έπαιρνα έναν ρόλο στον Χάρι Πότερ και είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχω στην γιορτή των 20 χρόνων. Θα είναι απόλαυση να ζωντανέψουμε ξανά αυτή την μαγεία για τους θαυμαστές, που συνεχίζουν να διασκεδάζουν σε αυτό τον μαγευτικό κόσμο».

    Αν και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι άνευ προηγουμένου, με την παρουσία της Helen Mirren να δίνει μια λαμπερή και ενδιαφέρουσα πινελιά στο έργο, δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστορία του Harry Potter εμπνέει τους παραγωγούς για νέες δημιουργίες με εγγυημένη επιτυχία.

    Μουσικές, θεατρικά έργα, διαφημιστικές καμπάνιες και μεγάλες εταιρείες παπουτσιών και ρούχων έχουν χρησιμοποιήσει όλα την εικόνα του Potter προς όφελός τους.