Πίνακας Περιεχομένων
    1. To εκδικητικό σχέδιο της Jolie
    2. Η συναισθηματικά αξία του Chateau Miraval για το πρώην ζευγάρι

    Το πιο ακριβοπληρωμένο διαζύγιο θα είναι αυτό της Angelina Jolie και του Brad Pitt, οι οποίοι καταπώς φαίνεται δεν έχουν σκοπό να βάλουν φρένο στη δικαστική τους διαμάχη. Ένας νέος κύκλος διαφωνιών άνοιξε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ του πρώην ζευγαριού του Χόλιγουντ, αφού μετά τη προσωρινή διαταγή για τα περιουσιακά τους στοιχεία, τους επιτρέπεται να πουλήσουν τα υπάρχοντα που είχαν στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια του γάμου τους.

    Ωστόσο, το δικαίωμα να πουλήσει η Angelina τις μετοχές της στο οινοποιείο και την περιουσία τους στη Γαλλία, δεν δόθηκε, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι του Brad τις προηγούμενες ημέρες, να μηνύουν την εταιρεία της Jolie, ισχυριζόμενη πως προσπαθούσε να αποκόψει τον πρώην της από μια επικερδής συμφωνία προκειμένου να ξεφορτωθεί τις μετοχές της από το Chateau Miraval.

    Leonardo DiCaprio: Επενδύει σε εταιρείες 3D εκτύπωσης κρέατος

    To εκδικητικό σχέδιο της Jolie

    Στη μήνυση που κατέθεσε ο ηθοποιός, κατηγορεί την πρώην σύζυγό του για ένα «εκδικητικό» σχέδιο να πουλήσει τις μετοχές της, να παρακάμψει το δικαίωμα του στην πρώτη του άρνηση και να εκμεταλλευτεί το «απίστευτο ποσό εργασίας, χρόνου και χρημάτων» που επένδυσε ο ηθοποιός και οι επιχειρηματικοί του συνεργάτες, σύμφωνα με νομικά έγγραφα που είδε η Daily Mail.

    Το Chateau Miraval αποτιμάται στα 164 εκατομμύρια δολάρια. Αρχικά, όταν το ζευγάρι αγόρασε τις μετοχές του Quimicum, της εταιρείας που κατέχει το Chateau Miraval, το 2008, ο Brad Pitt και η εταιρεία του Mondo Bongo, είχαν πλειοψηφικό μερίδιο 60/40 έναντι της Angelina Jolie και της εταιρείας της Nouvel. Αλλά αυτή η πλειοψηφία εξισορροπήθηκε όταν η Mondo Bongo μετέφερε το 10% στη Nouvel, σύμφωνα με τη μήνυση.

    Τα νομικά έγγραφα αναφέρουν πως ο Brad πούλησε στην Angelina τις μετοχές για την συμβολική τιμή του ενός ευρώ το 2013, έναν μόλις χρόνο πριν το γάμο τους και τρία χρόνια προτού η ίδια υποβάλει αίτηση διαζυγίου από τον ηθοποιό. Η νέα αγωγή που κατατέθηκε από τη νομική ομάδα του Brad προσπαθεί να ακυρώσει τη μεταφορά του 10% σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την πλειοψηφία των 60/40 των μετοχών της στο ακίνητο, με το σκεπτικό ότι η τιμή του ενός ευρώ δεν είναι σοβαρό ποσό όπως απαιτείται από τη νομοθεσία του Λουξεμβούργου.

    Πηγές ανέφεραν στο Page Six ότι ως μέρος της συμφωνίας τους, ο Πιτ και η Τζολί συμφώνησαν να ζητήσουν άδεια ο ένας από τον άλλον εάν ήθελαν ποτέ να πουλήσουν τις μετοχές τους. Αυτή η νέα αγωγή ισχυρίζεται επίσης ότι η Jolie προσπάθησε να πουλήσει τις μετοχές της χωρίς να δώσει στον Brad το δικαίωμα να είναι ο πρώτος αγοραστής.

    Linda Evangelista: Εξομολογείται ότι παραμορφώθηκε το πρόσωπό της – «Δε θέλω πια να ντρέπομαι για μένα»

    «Αξίζει να αναφερθεί πως, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Nouvel δεν ενήργησε προς το συμφέρον της Quimicum καθυστερώντας συστηματικά την έγκριση των ετήσιων λογαριασμών και την ανανέωση του διαχειριστή του κτήματος» αναφέρει η αγωγή. Οι ενέργειες της Jolie είναι «ακόμη ένα παράδειγμα αυτού του ατόμου που προσπαθεί να παρακάμψει τους κανόνες και να αποφύγει τις υποχρεώσεις του » και πως αυτή η τελευταία κίνηση «συνάδει αρκετά» με την προηγούμενη συμπεριφορά της, πρόσθεσε η πηγή.

    Σημειώνεται πως πριν την επίτευξη συμφωνίας, η εταιρεία του Brad ισχυρίστηκε πως είχε επιχειρήσει πολλές φορές να διευθετήσει το θέμα δια της φιλικής οδού, αναγκάστηκε όμως να καταθέσει μήνυση για να ακυρώσει τη μεταβίβαση των μετοχών της Quimicum και να επαναφέρει τις ιδιοκτησίες όπως ήταν αρχικά, στο 60-40.

    Η συναισθηματικά αξία του Chateau Miraval για το πρώην ζευγάρι

    Υπενθυμίζεται ότι το Chateau Miraval και το κτήμα των 1.000 στρεμμάτων κοντά στο Aix-en-Provence ήταν αγαπημένο καταφύγιο του πρώην ζευγαριού. Έχει επίσης συναισθηματική αξία, καθώς εκεί παντρεύτηκαν το 2014, μπροστά στα 6 παιδιά τους.

    Η Jolie υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Πιτ τον Σεπτέμβριο του 2016, επικαλούμενη ασυμβίβαστες διαφορές. Το διαζύγιό τους οριστικοποιήθηκε το 2019, αλλά συνεχίζουν να δίνουν μάχη για την επιμέλεια των παιδιών τους. Ωστόσο, πριν από τρεις μήνες, τον Ιούνιο, ο 57χρονος Brad πήρε την κοινή επιμέλεια των παιδιών, μια απόφαση που η Τζολί ορκίστηκε ότι θα παλέψει να αλλάξει «με ό,τι έχει και δεν έχει».

    Κεντρική Φωτογραφία: Shutterstock