Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η αντίδραση της Μαρίας Πολύζου

    Διευκρινήσεις θέλησε να δώσει ο Λευτέρης Πετρούνιας για την τοποθέτησή του για το κίνημα #metoo στην διάρκεια ενός γκαλά, που στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσουν πυρά εναντίον του, ακόμα και από αυτούς που τον εκθείαζαν μερικούς μήνες πριν.

    Κανένας δεν πίστεψε ότι ένας άνθρωπος σαν τον Πετρούνια θα μπορούσε να ασπάζεται μια τέτοια αμφιλεγόμενη άποψη. Η αντίθεση σε αυτό που πρεσβεύει και στις ασαφείς δηλώσεις του, που αφήνουν κάποια ανοιχτά σενάρια, ήταν αυτή που αναστάτωσε τόσο τα social media για άλλη μια φορά.

    Ο ολυμπιονίκης της γυμναστικής έκανε μία τοποθέτηση που άφησε αιχμές για ορισμένες καταγγελίες, αμφισβητώντας αν όλες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, είτε γιατί υπονοούσε πως υπάρχουν περιστατικά επιβολής εξουσίας με σεξουαλικό αντάλλαγμα που έγιναν αποδεκτά για να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο.

    Μπορεί να εννοούσε πως υπάρχουν αθλητές που δεν τους επετράπη να διεκδικήσουν κάτι επειδή δεν ενέδωσαν σε σεξουαλικές προτάσεις. Πάντως, με ένα post στο Instagram θέλησε να απολογηθεί, λέγοντας πως η δήλωσή που παίχτηκε στην τηλεόραση, δείχνει άλλη εικόνα από αυτή που ο ίδιος πρεσβεύει, τονίζοντας ότι στηρίζει όσους έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

    Η «συγγνώμη» του Πετρούνια

    «Η δήλωσή μου πήρε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που στην πραγματικότητα πρεσβεύω. Πιστεύω ακράδαντα ότι κάθε ένας και κάθε μία που δημοσιοποιεί την προσωπική του ιστορία είναι σίγουρα γενναίος και αξιέπαινος. Η στήριξή μου σε όποιον υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας είναι απολύτως ξεκάθαρη» έγραψε χαρακτηριστικά.

    Στη συνέχεια μάλιστα πόσταρε μια παλιά του ανάρτηση στην οποία είναι η Σοφία Μπεκατώρου με τον Λευτερή Πετρούνια να είχε γράψει «Συγχαρητήρια για το Θάρρος σου!! Είμαστε μαζί σου» και πρόσθεσε «Να μην ξεχνάμε τις θέσεις μου από την 1η ημέρα

    Λευτέρης Πετρούνιας: Η δήλωση για το #MeToo που θα ξαφνιάσει πολλούς και τι (μπορεί να) εννοεί

    Η αντίδραση της Μαρίας Πολύζου

    Αντέδρασε η Μαρία Πολύζου στα όσα υποστήριξε ο Λευτέρης Πετρούνιας για τη σεξουαλική κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού. Η  μαραθωνοδρόμος που στην αυτοβιογραφία της αποκάλυψε πως και η ίδια έχει πέσει θύμα κακοποίησης από τον πατέρα της, αναφέρθηκε στο θέμα μέσω ανάρτησής της στο Facebook.

    «Εύχομαι να μην χρειάζεται ποτέ ως κοινωνία να είμαστε παρόντες σε πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης για να πιστεύουμε τα θύματα!», αναφέρει αρχικά στο post της.

    «Δεν καταλαβαίνω που ωφελεί αυτή η αδιανόητη άποψη! Ας κατέβει από το «εγώ» που βρίσκεται στο «εμείς» της κοινωνίας!! Θα με απογοήτευε να ακούσω κάτι τέτοιο από οποιονδήποτε άνθρωπο, πόσο μάλλον από έναν ολυμπιονίκη! ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΝΟ…!», συμπληρώνει στην ανάρτησή της η Μαρία Πολύζου.