Πίνακας Περιεχομένων
    1. Οι μηδενικοί πόντοι του Newman στην Eurovision

    Οι τελευταίες θέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και οι μηδενικοί πόντοι στην Eurovision δεν είναι αντιπροσωπευτικές της μουσικής πορείας της χώρας, η οποία έχει γεννήσει από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Αποφάσισαν να βάλουν τέλος σε αυτή την γκαντεμιά που τους δέρνει και να ρίξουν στην αρένα κάποια δυνατά χαρτιά.

    Ακούγεται, λοιπόν, ότι η ομάδα πίσω από την Dua Lipa και την Lana Del Rey, θα αναλάβει να βρει το πρόσωπο για την εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου στον διαγωνισμό της Eurovision 2022 στην Ιταλία. Η Tap, η οποία μανατζάρει επίσης τους Ellie Goulding και Dermot Kennedy, κάλεσε τη μουσική βιομηχανία να παρουσιάσει έμπειρους ζωντανούς ερμηνευτές.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια επιτροπή «A-team» και στρατολόγησε τους κορυφαίους των chart, Lipa και Sir Elton John, για να ανακοινώσει την αναζήτησή. Αυτό σημαίνει ότι η δισκογραφική εταιρεία BMG δεν θα συμμετέχει πλέον στην επιλογή της εκπροσώπησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο Ben Mawson, συνιδρυτής του Tap, είπε ότι θα χρησιμοποιούσε τη Eurovision «για να αντανακλάται αυθεντικά και να γιορτάζει το πλούσιο, ποικιλόμορφο και παγκόσμιας κλάσης μουσικό ταλέντο» για το οποίο είναι γνωστό το Ηνωμένο Βασίλειο.

    Η Lipa είπε ότι είναι χαρούμενη που δανείζει τον μάνατζερ της για τον σκοπό αυτό και ο John πρόσθεσε ότι η Eurovision είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στον κόσμο ξανά το βάθος και την ποικιλομορφία του ταλέντου μας.

    Οι μηδενικοί πόντοι του Newman στην Eurovision

    Όχι μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στα τάρταρα τους δύο τελευταίους διαγωνισμούς της Eurovision, αλλά κανένας Βρετανός καλλιτέχνης που πήγε Eurovision δεν μπήκε στο Top 10 μετά από την Jade Ewen το 2009. Υπήρξαν ανησυχίες φέτος ότι η συντριπτική ήττα του τραγουδιστή James Newman οδήγησε σε αμφιβολίες για το Brexit, κάτι που γρήγορα διαψεύσθηκε από δεξιούς πολιτικούς.

    Η Liz Truss, η τότε υπουργός Διεθνούς Εμπορίου, είπε ότι υπήρχε «ένα θεμελιώδες πρόβλημα με τον τρόπο με τον οποίο επιλέγουμε τις παραστάσεις και τους τραγουδιστές μας», ενώ ο αρχισυντάκτης του Spectator, Fraser Nelson, έγραψε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «είναι απλά ξεπερασμένο».

    Στο διαγωνισμό οι κριτικές επιτροπές είναι οι πρώτες που βαθμολογούν κάθε διαγωνιζόμενο, από τις οποίες ο Newman πήρε μηδενικούς πόντους. Στην ψηφοφορία του κοινού ο οικοδεσπότης Jan Smit ανακοίνωσε: «Το Ηνωμένο Βασίλειο … παίρνει … από το κοινό … μηδέν πόντους».

    Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις πέντε μεγάλες χώρες που συνεισφέρουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), η οποία διευθύνει τη Eurovision.