Ο γάλλος καλλιτέχνης JR, φημίζεται για τα τεράστια κολάζ του που έχουν κοσμήσει διάσημα τοπόσημα σε όλη την υφήλιο. Πριν κάποια χρόνια, ο διάσημος εικαστικός είχε δημιουργήσει μία εντυπωσιακή οπτική ψευδαίσθηση, καλύπτοντας την πυραμίδα με μία τεράστια χάρτινη φωτογραφία του μουσείου. Εάν κάποιος στεκόταν στη σωστή γωνία, ευθυγραμμίζοντας την εικόνα με το κτίριο από πίσω, η πυραμίδα έμοιαζε να εξαφανίζεται.

    Στο νέο του έργο, ο JR αφοσιώθηκε σε μια νέα έκθεση, με τις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

    Το έργο αποτελεί μέρος μιας μεγάλης συλλογής γλυπτών και εγκαταστάσεων δέκα σύγχρονων καλλιτεχνών. Η έκθεση “Forever is Now” (μέχρι τις 7 Νοεμβρίου), που τιμολογείται ως η πρώτη εκδήλωση αυτού του είδους στο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ηλικίας 4.500 ετών, διοργανώνεται από την Art D’Egypte, μια εταιρεία που στοχεύει στην προώθηση της αιγυπτιακής τέχνης μέσω ετήσιες εκθέσεις στους χώρους Ιστορικό.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JR (@jr)

    «Η έκθεση αντιπροσωπεύει μια συγχώνευση μεταξύ της αρχαίας κληρονομιάς και της σύγχρονης τέχνης», ανέφερε στο περιοδικό «Art Egypt». «Θέλαμε να δείξουμε τη σύνδεση μεταξύ της ιστορίας μας και του παρόντος μας που θα διαρκέσει για πάντα… τη βαθιά παγκόσμια επιρροή της αρχαίας Αιγύπτου και τη συνέχεια αυτής της επιρροής μέσω των σύγχρονων τεχνών».

    Σε μια κατάμεστη συνέντευξη Τύπου στη Γκίζα, την Πέμπτη, ο καλλιτέχνης Lorenzo Quinn μίλησε με συγκίνηση για την ανάθεση του αρχαιολογικού χώρου. «Δεν έχω λόγια να εκφράσω τα αληθινά μου συναισθήματα αυτή τη στιγμή», είπε. «Ο λόγος που επέλεξα να δημιουργήσω αυτό το έργο για αυτόν τον ιστότοπο είναι για να τιμήσω το γεγονός ότι μια κοινότητα τα πάει πάντα καλύτερα και μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο όταν εργαζόμαστε μαζί. Είναι ένα ιστορικό γεγονός. Είναι πραγματική τιμή».

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη JR (@jr)