Πίνακας Περιεχομένων
  1. Ποια η σημερινή άποψη της Brooke Shields

  Μια διαφήμιση των διάσημων Calvin Klein jeans που είχε κάνει σε ηλικία 15 ετών η Brooke Shields είχε πυροδοτήσει πολλά αρνητικά σχόλια, ενώ στην συνέχεια απαγορεύτηκε από πολλά κανάλια ως «ακατάλληλη».

  Η Brooke Shields, στα 56 της έτη, μιλά για το ζήτημα σε συνέντευξή της στην αμερικανική Vogue, δίνοντας τη δική της οπτική για την αμφιλεγόμενη διαφήμιση των διάσημων jeans την δεκαετία του 80.

  Σε αυτό το διαφημιστικό σποτ, η 15χρονη Brooke Shields είναι ξαπλωμένη στο πάτωμα, φορώντας το κλασσικό ψηλόμεσο τζιν του οίκου, κοιτάζει την κάμερα και λέει «Τι μπαίνει ανάμεσα σε μένα και στα Calvnins μου; Απολύτως τίποτα..»

  «Τότε δεν είχα καταλάβει καθόλου το concept, δεν μου είχε φανεί καθόλου σεξουαλικό, αλλά σήμερα, στα 56 μου, καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει μια κουβέντα» λέει η Shields, κάτι πολύ λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μια τελείως διαφορετική εποχή χωρίς ίντερνετ και τα συναφή.

  Η μητέρα της είχε βρεθεί τότε στο στόχαστρο, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι χρησιμοποιεί την ανήλικη κόρη της για να βγάλει χρήματα, χωρίς κανέναν σεβασμό στην παιδικότητά της και την σεξουαλικοποιεί.

  «Τότε δεν είχα καταλάβει ότι υπάρχει κάτι σεξουαλικό στην φωτογράφιση, ούτε η μητέρα μου νομίζω» λέει η ηθοποιός. «Νομίζω ότι οι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν συνέχεια να μου αποσπάσουν απαντήσεις που δεν είχα να δώσω, όλο με ρωτούσαν για το σεξουαλικό υπονοούμενο της φωτογραφίας, αλλά εγώ κάθε φορά έδινα την ίδια απάντηση: «Δεν έχω καταλάβει κάτι τέτοιο». Το έλεγα και το ξανάλεγα, αλλά πάντα η κουβέντα πήγαινε εκεί» συμπλήρωσε η ηθοποιός.

  Ποια η σημερινή άποψη της Brooke Shields

  Πολύ πιθανόν η ίδια διαφήμιση σήμερα να μην δημιουργούσε τον ίδιο ντόρο με τότε. Η ηθοποιός εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να απασχολεί τα μέσα εξαιτίας της πορείας της καριέρας της. Σε ηλικία μόλις 11 χρονών είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία Pretty Baby, στην οποία έπαιζε μια 12χρονη πόρνη.

  Αν ανατρέξει κανείς σε συνεντεύξεις της εποχής, πολλοί δημοσιογράφοι την ρωτάνε σχετικά με την επίμαχη διαφήμιση, ενώ την πιέζουν να απαντήσει πότε σκέφτεται να κάνει πρώτη φορά σεξ. Η σεξουαλική ζωή των νεαρών σταρ του Hollywood ήταν στο επίκεντρο εκείνη την περίοδο μέχρι και την δεκαετία των 00s, όταν teen idols έκαναν την εμφάνισή τους.

  «Πολλά πράγματα που γινόντουσαν τότε, σήμερα απλά δεν υπήρχε περίπτωση να παίξουν ούτε στην τηλεόραση ούτε πουθενά. Τώρα το καταλαβαίνω. Βλέποντας σήμερα, στα 56 μου την κάμερα να ζουμάρει στον καβάλο μου και μετά να λέω αυτή την ατάκα, ναι, μου φαίνεται.. περίεργο» δήλωσε η Brooke Shields. Κατέληξε  πως «το σεξ πουλάει, το σεξ πουλάει από πάντα».