Οι όροι «πολιτισμική ιδιοποίηση» και «fishing» είναι πλέον γνωστοί, και χρησιμοποιούνται για να κατηγορήσουν άτομα άλλης εθνότητας ή πολιτιστικού υπόβαθρου που προσπαθούν να μιμηθούν τον τρόπο ζωής μιας συγκεκριμένης φυλής ή κοινότητας —κυρίως ντυσίματος— χωρίς να σέβονται ή να δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία και την κουλτούρα τους.

    Η Kim Kardashian έχει κατηγορηθεί για αυτό πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά ακόμα μια σταρ μπήκε στη λίστα των ανθρώπων που πρέπει να «καταδικαστούν» για αυτό. Αυτή δεν είναι άλλη από την Ariana Grande.

    Η τραγουδίστρια επικρίθηκε για «Asian fishing» αφού σε νέα φωτογράφισή της υιοθέτησε μια «ασιατική» εμφάνιση. Οι φωτογραφίες έχουν διαγραφεί από το Instagram της τώρα, αλλά η δημιουργική διευθύντρια του Λος Άντζελες, Katia Temkin, εξακολουθεί να τις έχει στο προφίλ της.

    Στις φωτογραφίες έχει ένα φιόγκο στο κεφάλι της και γύρω από τον λαιμό της, μια εμφάνιση που παραπέμπει σε στολή μαθήτριας στην Ασία.  Το μακιγιάζ της, ιδιαίτερα το βάψιμο των ματιών της, είναι αυτό που ενόχλησε περισσότερο. Η γραμμή του eyeliner που την κάνει να έχει σκιστά μάτια, χαρακτηριστικό που υπάρχει κυρίως σε άτομα ασιατικής καταγωγής. Επίσης το makeup άνοιξε το τόνο του δέρματός της.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, η Καναδή δημοσιογράφος Wanna Thompson είπε το 2018 ότι ο όρος προέρχεται ουσιαστικά από το «Blackfishing», δηλαδή την οικειοποίηση του φυλετικού υπόβαθρου κάποιου για προσωπικό όφελος.

    Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι στο TikTok, κάποιος που ονομάζεται @kuzumi.n δήλωσε ότι το μακιγιάζ των ματιών της Grande, τα παπιγιόν και ο τρόπος με τον οποίο πόζαρε ήταν παρόμοιος με μια σταρ της K-pop «λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ariana Grande είναι μια λευκή γυναίκα».

    «Είναι ένας συνδυασμός της αθώας πόζας, των μικρών φιόγκων και του makeup. Ακόμη και το χρώμα του κραγιόν της», φέρεται να είπε ο @kuzumi.n, ο οποίος, σε άλλο TikTok, κατηγόρησε την τραγουδίστρια και την ομάδα της ότι ενεργούσαν εσκεμμένα. «Πρέπει όλοι να θυμάστε ότι η Ariana Grande είναι πολύ διάσημη και οι φωτογραφίες που βγάζει είναι σκόπιμες».

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kat (@katiatemkin)