Η Angelina Jolie στέλνει το δικό της μήνυμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η ηθοποιός, που είναι γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση, δημοσίευσε μια σειρά από φωτογραφίες στο Instagram, το οποίο χρησιμοποιεί σαν «όπλο» για να ενισχύσει τις ενέργειές της.

  Το καρουζέλ με τις θλιβερές φωτογραφίες ξεκινά με αυτή ενός άνδρα και μιας γυναίκας που κρατούν παιδιά καθώς περιμένουν να διασχίσουν ένα ποτάμι στο Irpin της Ουκρανίας. Η δεύτερη φωτογραφία είναι ενός έφηβου ξαπλωμένου σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου, γεμάτος τραύματα, με τη μητέρα του κοντά. Στην τρίτη φαίνεται ένας νεαρός καρκινοπαθής να αγκαλιάζει έναν άνδρα στο υπόγειο μιας μονάδας θεραπείας που λειτουργεί ως καταφύγιο.

  «Εκτός από τα εκατομμύρια άτομα που έχουν εγκαταλείψει τα σύνορα της Ουκρανίας, σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίζονται εντός της χώρας τους, πολλοί παγιδευμένοι από τις μάχες, δεν έχουν πρόσβαση σε καμία βοήθεια και βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Χωρίς το τέλος του πολέμου τα παιδιά θα πληρώσουν το μεγαλύτερο τίμημα, σε τραύματα, χαμένες παιδικές ηλικίες και κατεστραμμένες ζωές» έγραψε η Jolie.

  Κάλεσε τους ακόλουθούς της να ενημερωθούν σχετικά με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, για την οποία υπηρετεί ως Ειδική Απεσταλμένη, κοινοποιώντας τη σελίδα στο Instagram. Αναφέρει ότι «κάνει ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλιστεί η προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή».

  «Έχουμε ήδη δει αναφορές για θύματα και ανθρώπους που άρχισαν να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να αναζητήσουν ασφάλεια. Οι ανθρωπιστικές συνέπειες στον άμαχο πληθυσμό θα είναι καταστροφικές. Δεν υπάρχουν νικητές στον πόλεμο. Αμέτρητες ζωές θα διαλυθούν», δήλωσε, τον περασμένο μήνα, η Jolie.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Jennifer Lopez: «Ανεβάζει» τη θερμοκρασία στη νέα καμπάνια των Dolce & Gabbana

  Bella Hadid: Παραδέχεται ότι έκανε πλαστική στη μύτη – «Aισθανόμουν άσχημη και αδιάφορη»

  Ελένη Φουρέιρα: Άλλη μια διάκριση – Η πρώτη Ελληνίδα που φωτογραφίζεται στο φημισμένο V Magazine