Σαν βόμβα εν αιθρία είχε σκάσει το δημοσίευμα που κυκλοφόρησε το 2005 και ήθελε τον Brad Pitt, να έχει σχέση με άλλη ηθοποιό, ενώ ήταν παντρεμένος με την Jennifer Aniston. Χρόνια αργότερα, κι ενώ τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ήθελε ο ηθοποιός, αποκαλύφθηκε πώς ξεκίνησαν όλα, αλλά και ποιος ήταν ο ρόλος της Angelina Jolie.

  Στα απομνημονεύματά του, με τίτλο «Like a Rolling Stone», ο συνιδρυτής του περιοδικού Rolling Stone αποκαλύπτει πως πίσω από τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών της Jolie και του Pitt, κρυβόταν η ίδια. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει πως την περίοδο που ήταν ιδιοκτήτης του US Weekly, κατά το 2005, ένας φωτογράφος με τον οποίο συνεργαζόταν έλαβε ένα τεράστιο φιλοδώρημα από την Angelina Jolie για να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες της με τον Brad Pitt, κατά την πρώτη τους «κρυφή έξοδο».

  Όπως αποκαλύπτει στη συνέχεια, η ηθοποιός έδωσε στον φωτογράφο όλες τις πληροφορίες σχετικά με το θέρετρο που διέμενε με τον Pitt στην ακτή της Κένυας, ενώ εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με τη Aniston. Μάλιστα, τον ενημέρωσε για την ακριβή ώρα, που θα έβγαιναν οι δυο τους στην παραλία, προκειμένου να τραβήξει την τέλεια φωτογραφία.

  «Έλαβε πληροφορία ότι η Jolie βρισκόταν σε ένα θέρετρο στις ακτές της Αφρικής, σε ένα μυστικό ταξίδι με τον τότε παντρεμένο Brad Pitt. Πήραμε πρώτοι τη φωτογραφία, ήταν το ντεμπούτο των Μπραντζελίνα», γράφει ο Jann Wenner.

  Το ζευγάρι γνωρίστηκε στο σετ της ταινίας «Mr and Mrs Smith» και οι πρώτες φήμες που τους ήθελαν μαζί κυκλοφόρησαν πολύ γρήγορα. Τον Ιανουάριο του 2005 η Aniston και ο Pitt ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους, κάνοντας λόγο για «φορτωμένο πρόγραμμα» και «αγεφύρωτες διαφορές».  Τίποτα δεν επιβεβαιώθηκε για τη σχέση του με τη Jolie, μέχρι τη στιγμή που κυκλοφόρησαν στο US Weekly οι επίμαχες φωτογραφίες τον Μάιο της ίδιας χρονιάς.

  Brangelina

  Λίγο καιρό μετά τον χωρισμό του ζευγαριού, η καλή φίλη της Aniston και συμπρωταγωνίστριά της στη σειρά «Τα Φιλαράκια», Courteney Cox  ανέφερε σε συνέντευξή της πως ο ηθοποιός είχε πληροφορήσει τη φίλη της για την έλξη του από τη Jolie.

  «Δεν νομίζω ότι είχαν ξεκινήσει κάποια σωματική σχέση, ενώ έπαιζαν μαζί, αλλά νομίζω ότι τον έλκυε», είχε πει στο Vanity Fair και συνέχισε: «Υπήρχε μια σχέση κι ήταν ειλικρινής με τη Jen σχετικά με αυτό. Τις περισσότερες φορές, όταν οι άνθρωποι έλκονται από άλλους ανθρώπους, δεν το λένε. Τουλάχιστον ήταν ειλικρινής. Ήταν μια έλξη, την οποία για ένα διάστημα, την πολέμησε».

  Πάντως, όσον αφορά τη διαρροή φωτογραφιών, φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα ή παπαρατσικά από μόνα τους. Δημοσίευμα της Guardian αποκαλύπτει πως δεν έχει ακολουθήσει μόνο η Jolie αυτή την τακτική. Όπως έγραψε ο φωτογραφος, Aaron Parfitt, έχουν στηθεί πολλά τέτοια από τους ίδιους τους επώνυμους.