Έργα τέχνης αξίας 1 δις δολαρίων που ανήκαν στον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen, εκτιμάται ότι θα πουληθούν στη μεγαλύτερη δημοπρασία που έχει γίνει ποτέ. Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s είπε ότι τα έσοδα από την πώληση του Νοεμβρίου θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως επιθυμούσε ο ίδιος ο Allen.

  Η συλλογή περιλαμβάνει αριστουργήματα των Botticelli, Renoir, David Hockney και Roy Lichtenstein. Επί της ουσίας, θα πουλήσει 150 έργα τέχνης που μετρούν 500 χρόνια.

  Ο Paul Allen ίδρυσε τη Microsoft το 1975 μαζί με τον παιδικό του φίλο, Bill Gates. Έγκατέλειψε την εταιρεία το 1983 όταν και διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο και αργότερα ίδρυσε μια εταιρεία με την αδερφή του, τη Vulcan Inc. Έφυγε από τη ζωή το 2018, σε ηλικία 65 ετών.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Christie’s Guillaume Cerutti είπε ότι η δημοπρασία δεμ θα μοιάζει με καμία άλλη. «Η εμπνευσμένη φιγούρα του Paul Allen, η εξαιρετική ποιότητα και η ποικιλομορφία των έργων, δημιουργούν έναν μοναδικό συνδυασμό που θα κάνει την πώληση της συλλογής του Paul G Allen ένα γεγονός πρωτοφανούς μεγέθους», είπε.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  «Κρίταμον Χρησμός»: Μια performance δίνει και πάλι πνοή σε έναν τόπο μυσταγωγίας στη Σάμο

  «Κρίταμον Χρησμός»: Μια performance δίνει και πάλι πνοή σε έναν τόπο μυσταγωγίας στη Σάμο

  Πως μετά από «γκάφα» ληστών βρέθηκε πίνακας του Τιτσιάνο αμύθητης αξίας