Το εμβληματικό μοτίβο του Takashi Murakami με τα χαρακτηριστικά λουλούδια κάνει το ντεμπούτο του στο Metaverse, αφού μετατρέπεται σε NFTs. 

  O Ιάπωνας καλλιτέχνης, του οποίου πίνακες έχουν πουληθεί για εκατομμύρια δολάρια, αποφάσισε να συμβαδίσει με τις εξελίξεις και να μεταφέρει την τέχνη του στον ψηφιακό κόσμο. Έτσι, με την βοήθεια ειδικών δημιουργεί σειρά από NFTs για τα λουλούδια του, που έχουν κοσμήσει αμέτρητους τοίχους τις τελευταίες δεκαετίες, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο Metaverse. Η τέχνη του 60χρονου καλλιτέχνη είναι αρκετά εύκολο να ενσωματωθεί ψηφιακά καθώς το στιλ του θυμίζει έντονα cartoon.

  Τα NTFs θα αρχίσουν να πωλούνται ταυτόχρονα με τα εγκαίνια της νέας του έκθεσης στην διάσημη Gagosian Gallery της Νέας Υόρκης, από τις 11 Μαΐου 2022. Ο ίδιος αναφέρει ότι δουλεύει πάνω στα νέα NFTs με την ομάδα του ασταμάτητα από το περασμένο Φθινόπωρο.

  O Murakami εξομολογήθηκε σε συνέντευξή του με το Architectural Digest ότι η ιδέα να δημιουργήσει τα δικά του NFTs «γεννήθηκε» κατά την πανδημία οπότε και αδυνατούσε να φύγει από την Ιαπωνία και να επιστρέψει στις Η.Π.Α., όπου και διαμένει. Ακόμη, η ανάγκη του να διευρύνει την τέχνη του σε νέες πλατφόρμες επηρεάστηκε και από την απώλεια του πατέρα του.

  Το αποτέλεσμα; Μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει 11,664 μοναδικά NFTs!

  Μερικά από τα NFTs που δημιούργησε ο Murakami και η ομάδα του. (πηγή: Architectural Digest)

  Μεγαλύτερος εκπρόσωπος της γιαπωνέζικης pop art, ο Murakami είναι ο πιο διάσημος εν ζωή Ιάπωνας καλλιτέχνης. Μέρος της φήμης του οφείλεται και στην συνεργασία του με μεγάλους Οίκους μόδας όπως με τον Louis Vuitton ενώ και με μουσικούς όπως την Billie Eilish και τον J Balvin.

  Vintage τσάντα Louis Vuitton από την συνεργασία του Οίκου με τον Takashi Murakami. (πηγή: Angeles Vintage Shop).

  Συλλεκτική κούκλα της Billie Eilish που σχεδιάστηκε από τον Takashi Murakami. (πηγή: Catawiki.com)

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Elon Musk: Σκέφτεται να ανοίξει δική του πλατφόρμα βασισμένη στην «ελευθερία του λόγου»

  Crosstrail: Ο νέος υπόγειος σιδηρόδρομος του Λονδίνου αλλάζει τα δεδομένα στις συγκοινωνίες

  Τέλος εποχής για τα Starbucks: Σχεδιάζει να καταργήσει τα εμβληματικά κύπελλά της