Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγοράσει κανείς ένα έργο του street art καλλιτέχνη Banksy, ειδικά από την στιγμή που… δεν είναι προς πώληση. Ο καλλιτέχνης με την μέχρι σήμερα εντελώς άγνωστη ταυτότητα έχει κάνει όλα του τα έργα σε δημόσια θέα, ώστε να μπορεί ο καθένας να τα θαυμάσει χωρίς να πληρώσει εισιτήριο σε κάποια γκαλερί.

  Ωστόσο, εάν κάποιος «καίγεται» να έχει στην κατοχή του κάποιον Banksy, υπάρχει και άλλος τρόπος. Να αγοράσει το ίδιο το κτήριο που βρίσκεται πάνω η street art ζωγραφιά. 

  Συγκεκριμένα, όσοι ενδιαφέρονται για το έργο «Girl on a Swing» (=κορίτσι σε κούνια) του Βρετανού καλλιτέχνη, το οποίο έκανε την εμφάνισή του στο Λος Άντζελες κάποια στιγμή τον Απρίλιο του 2010, μπορεί απλά να αγοράσει όλο το κτήριο. Διατίθεται σε δημοπρασία και δεν έχει βρεθεί ακόμη αγοραστής.

  Βέβαια, το ποσό που ζητούν οι ιδιοκτήτες του, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Αγόρασαν το κτήριο, το οποίο είναι μία πολυώροφη πολυκατοικία, το 2007 για $4 εκατομμύρια και σήμερα το πουλάνε για $30 εκατομμύρια!

  Το κτήριο του Λος Άντζελες στο οποίο βρίσκεται η ανεκτίμητη ζωγραφιά.

  Τα χρήματα, όμως, δεν θα πάνε σε εκείνους αλλά στον οίκο που είναι υπεύθυνοι για την δημοπρασία. Το ζευγάρι που είχε την ιδιοκτησία του κτηρίου του Λος Άντζελες (περιοχή στην οποία ο Βρετανός καλλιτέχνης βρέθηκε για την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Exit Through the Gift Shop) δήλωσε πέρσι πτώχευση.

  Ισχυρίζονται ότι με τον ερχομό της πανδημίας, επειδή τα εστιατόρια και τα μαγαζιά της περιοχής έκλεισαν, οι ένοικοι της πολυκατοικίας, οι οποίοι πλήρωναν ήδη υψηλό ενοίκιο, έφυγαν με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην πτώχευση.

  Η δημοπρασία θα γίνει στις 6 Οκτωβρίου και όποιος κάνει την μεγαλύτερη προσφορά θα είναι πλέον ο ιδιοκτήτης ενός έργου του Banksy.