Πόσα λεφτά θα διαθέτατε για ένα σπίτι; Ας υποθέσουμε πως δεν σας νοιάζουν τα χρήματα ή πώς είστε ο Τζόι Τριμπιάνι και αρκεί να μαντέψετε το ποσό για να γίνει μια έπαυλη δική σας; Πόσα θα ποντάρατε; Σίγουρα δε θα ποντάρατε 295 εκατομμύρια δολάρια, όσο κοστίζει δηλαδή μια έπαυλη στο Bel Air του Λος Άντζελες.

  Πρόκειται για ένα οίκημα 9.754 τετραγωνικών μέτρων στο Bel Air το οποίο εκτείνεται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 3,8 στρεμμάτων και προβλέπεται να γίνει το ακριβότερο ακίνητο προς πώληση στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον επόμενο μήνα όπου και θα βγεί σε πλειστηριασμό.

  Συγκεκριμένα, η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα  295 εκατομμύρια δολάρια και θα εισαχθεί στις 7 Ιανουαρίου με μια διαδικτυακή πώληση που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου μέσω του Concierge Auctions.

  Το σπίτι διαθέτει πανοραμική θέα στον ωκεανό, τις Άλπεις και το κέντρο του Λος Άντζελες και αποκαλείται «η Μόνα Λίζα του οικιστικού κόσμου» γεγονός που αποδεικνύει την μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα του.

  Σύμφωνα με το Christie’s Real Estate ελάχιστα ακίνητα στον κόσμο έχουν πουληθεί σε υψηλότερη τιμή από αυτή, όπως το Chateau Louis XIV στη Γαλλία, το ρετιρέ La Belle Epoque στο Μονακό και το Pollock’s Path Estate στο Χονγκ Κονγκ.

  Σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι υπερβολικά μεγάλες επαύλεις στο Λος Άντζελες αυτή είναι η πρώτη και μοναδική κατοικία τόσο μεγάλης έκτασης που δημοπρατείται. Ωστόσο, τα ποσά αυτά δεν είναι πρωτοφανή για το συγκεκριμένο μέρος αφού το 2017 πουλήθηκε σπίτι για 250 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και το “Villa Firenze” στο Beverly Hills το οποίο βγήκε σε δημοπρασία για 160 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

  Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Paul McClean, ο οποίος έχει σχεδιάσει σπίτια που ανήκουν στην Beyoncé και τον Jay Z, τον Avicii και τον Calvin Klein περιλαμβάνει, κομμωτήριο, σαλόνι, σπα, ιδιωτικό χώρο τρεξίματος, κινηματογράφο, αίθουσα μπόουλινγκ και κελάρι με 10.000 μπουκάλια κρασί . Ενδεικτικό του μεγέθους και της πολυτέλειας που το χαρακτηρίζει είναι το κύριο υπνοδωμάτιο το οποίο από μόνο του είναι υπερδιπλάσιο από το μέγεθος ενός μέσου αμερικανικού σπιτιού.

  Ο λόγος που θα δοθεί σε δημοπρασία είναι η πρόθεση να συρρικνωθεί ο χρόνος πώλησης ενώ λόγω του υψηλού του κόστους ο αγοραστής του προβλέπεται να προέρχεται από την ελίτ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

  Φωτογραφίες: Marc Angeles/Unlimited Style Real Estate Photography