Τα τελευταία χρόνια έχει διευρυνθεί αρκετά η συζήτηση γύρω από τα ΛΟΑΤ+ ζητήματα. Μέχρι πριν λίγο καιρό οι περισσότεροι από εμάς ξέραμε μόνο τα βασικά: το να είναι κανείς straight (ετεροφυλόφιλος) το να συνάπτει ερωτικές σχέσεις μόνο με άτομα του αντίθετου φύλου, gay (ομοφυλόφιλος) που προτιμούν άτομα του ιδίου φύλου και ακούγαμε και για κάποιους ανθρώπους που είναι bi (bisexual, αμφιλοφυλόφιλοι) που κάνουν sex και με άντρες αλλά και με γυναίκες.

  Πρόσφατα, ακούγεται πολύ ο όρος pansexual αλλά ποια η διαφορά από το bisexual, που ήδη ξέραμε;

  Η πρόθεση pan-, η οποία προκύπτει εύλογα από το ελληνικό παν-, μας κάνει να υποθέτουμε πως εννοεί πως κάποιο άτομο αρέσκεται στο να συνευρίσκεται με «όλα». Πράγματι.

  Τι σημαίνει, όμως, αυτό το «όλα»;

  Όχι, οι pansexuals δεν δηλώνουν ανοιχτοί προς το να κάνουν sex και με ζώα, φυτά, φαντάσματα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς πως συμπεριλαμβάνει αυτό το «όλα». Σημαίνει πως ελκύονται από άτομα όλων των φύλων, όχι μόνο από το θηλυκό και το αρσενικό στα οποία περιορίζεται ο όρος bisexual.

  Επομένως, ένας pansexual μπορεί να βλέπει ερωτικά και άτομα που ξεφεύγουν από το βιολογικό δίπολο άντρα/γυναίκας. Μπορεί να συνάπτουν σχέσεις και με non-binary άτομα, με trans άτομα, με inter-sex άτομα, με gender fluid άτομα και γενικά με όποιον νιώθει άνετα να ταυτιστεί με άλλα φύλα από αυτά που μας δίνονται παραδοσιακά στην γέννα.

  Με πολύ απλά λόγια, είναι ένας όρος που στην ουσία σημαίνει το ίδιο με το bisexual αλλά είναι πιο συμπεριληπτικός προς τα άτομα που έχουν διαφορετική ταυτότητα φύλου από τις βασικές δύο.

  Το bisexual σημαίνει ως ορισμού ότι κάποιος έλκεται μόνο από άτομα που προσδιορίζονται από τα δύο βασικά φύλα, ενώ ένα pansexual άτομο έλκεται από άτομα όλου του φάσματος της ταυτότητας φύλου.

  bisexual pansexual

  Η σημαία των pansexuals.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  5 ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες που δεν ήξερες τι συμβολίζουν

  Υπάρχει η υποκρισία και υπάρχει και η Caitlyn Jenner – Νέες αντιφατικές δηλώσεις από την πρώην ολυμπιονίκη

  Κάρπαθος: Ένας πατέρας αυτοκτόνησε γιατί τα σάπια μυαλά της κοινωνίας τον «σκότωσαν»