Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Bruce Willis, αναγκάζεται να βάλει τέλος στην καριέρα του, αφού όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του με ανάρτηση στο Instagram, διαγνώστηκε με αφασία. Μάλιστα, η ανακοίνωση κοινοποιήθηκε και από τον λογαριαμό της Demi Moore, με την οποία ο ηθοποιός διατηρεί καλές σχέσεις.

  Σύμφωνα με τα όσα έγραψε η οικογένεια, η αφασία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες και με μεγάλη θλίψη σταματάει από τον χώρο του θεάματος. Συγκεκριμένα:

  «Ο αγαπημένος μας Bruce έχει κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, που επηρεάζει τις γνωστικές ικανότητές του. Κατά συνέπεια και έπειτα από μεγάλη σκέψη, ο Bruce αποχωρεί από την καριέρα που έχει σημάνει τόσο πολλά για εκείνον. Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας και είμαστε ευγνώμονες για την συνεχιζόμενη αγάπη, τη συμπόνοια και την υποστήριξή σας. Θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον. Όπως λέει πάντα ο Bruce, ‘ζήσε το’ και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό».

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bruce Willis (@brucewillisbw)

  Ένα άτομο που έχει διαγνωστεί με αφασία έχει δυσκολία με την ομιλία. Συνήθως προκαλείται από μία βλάβη στην αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, όπως με ένα εγκεφαλικό. Εμποδίζει την ανάγνωση, την ακοή, την ομιλία και τη γραφή. Τα προβλήματα ομιλίας είναι τα πιο συχνά και μπορεί να περιλαμβάνουν τον λανθασμένο συνδυασμό λέξεων, σύμφωνα με το βρετανικό σύστημα υγείας.

  Η καριέρα του Bruce Willis ξεκίνησε στις αρχές του ‘80, αλλά έχει γνωστός από τη σειρά Moonlighting, στην οποία πρωταγωνιστούσε με την Cybill Shepherd και στη συνέχεια από τις ταινίες Die Hard, ως John McClane. Πέντε φορές ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα- κερδίζοντας το βραβείο μία φορά- ενώ έχει κερδίσει δύο Emmy, από τρεις φορές που ήταν υποψήφιος.

  Από τότε, οι ταινίες του, συμπεριλαμβανομένων των The Sixth Sense, Armageddon και Pulp Fiction, έχουν εισπράξει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, σύμφωνα με το Variety. Έχει βρεθεί υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα πέντε φορές, κερδίζοντας μία φορά για το Moonlighting, ενώ έχει βραβευτεί και με τρία Emmy, μετά από δύο υποψηφιότητες.

  Με πληροφορίες από BBC