Πίνακας Περιεχομένων
  1. Οι κατηγορίες εναντίον του Cary Fukunaga

  Ο σκηνοθέτης του No Time to Die, Cary Fukunaga, κατηγορείται από γυναίκες ηθοποιούς και μέλη συνεργείου για απρεπή συμπεριφορά και κατάχρηση εξουσίας. Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα του Rolling Stone, πηγές που έχουν συνεργαστεί μαζί του, ανέφεραν ότι ο σκηνοθέτης επανειλημμένα ξεπέρασε τα επαγγελματικά όρια.

  Ισχυρίστηκαν επίσης ότι ο Fukunaga χρησιμοποίησε τις ταινίες του ως ευκαιρία για να επιδιώξει σεξουαλικές σχέσεις με πολύ νεότερες γυναίκες. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες εναντίον του, με τον δικηγόρο του να εκδίδει μια δήλωση που αναφέρει:

  «Δεν υπάρχει τίποτα κακόβουλο στο να επιδιώκουμε φιλίες ή συναινετικές ρομαντικές σχέσεις με γυναίκες» και πρόσθεσε: «Κανένα άτομο δεν του εξέφρασε ποτέ – ούτε μια φορά – τέτοια συναισθήματα» και «δημιουργεί ένα εργασιακό περιβάλλον δημιουργικό, συνεργατικό και φιλόξενο για όλους».

  Οι κατηγορίες εναντίον του Cary Fukunaga

  Επιπλέον, νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Fukunaga κατηγορήθηκε από την ηθοποιό Rachelle Vinberg, την οποία είχε γνωρίσει το 2016 στα γυρίσματα για μια διαφήμιση της Samsung την επόμενη μέρα αφού έκλεισε τα 18. Στις αναρτήσεις της, ισχυρίστηκε ότι ο Fukunaga παρενοχλεί και «τραυματίζει» τις γυναίκες.

  «Πέρασα χρόνια όπου τον φοβόμουν. Ο άνθρωπος παρενοχλεί και έχει αυτή τη συμπεριφορά εδώ και χρόνια. Προσοχή, γυναίκες».

  Σε απάντηση στους ισχυρισμούς της, ο συνήγορος του σκηνοθέτη δήλωσε ότι ο πελάτης του «είχε μια πολύ σύντομη και συναινετική σχέση με την Vinberg, που έληξε. Η κυρία Vinberg σαφώς δεν είναι ευχαριστημένη με τον κύριο Fukunaga, αλλά όπως όλοι γνωρίζουν, οι σχέσεις διαρκώς τελειώνουν και πολλές φορές ένα άτομο (ή και τα δύο) είναι δυστυχισμένο». Ο σκηνοθέτης αρνείται επίσης τις κατηγορίες περί παρενόχλησης.

  Ωστόσο, μετά τη δημοσίευση της Vinberg, οι δίδυμες αδερφές και ηθοποιοί Hannah καιCailin Loesch, μοιράστηκαν μια ανάρτηση στο blog τους, υποστηρίζοντας ότι ο σκηνοθέτης είχε σχέση και με τις δύο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς «Maniac» του Netflix.

  «Δεν μας βίασε, δεν μας απέλυσε από μια δουλειά και δεν μας έβαλε να κάνουμε οτιδήποτε σωματικό παρά τη θέλησή μας. Λοιπόν, γιατί είναι τόσο άσχημο όμως, τώρα να βλέπουμε αυτόν τον άντρα, αυτόν από τον οποίο απομακρυνθήκαμε πρόθυμα, να προβάλλεται ως αξιότιμος δημιουργός που έφερε μια τόσο αναγκαία «φεμινιστική ανατροπή» σε ένα εμβληματικό κινηματογραφικό franchise;

  Είμαστε σε θέση να ηγούμαστε της ζωής μας. Φλερτάραμε κι εμείς μαζί του. Τον καλωσορίσαμε στο σπίτι της οικογένειάς μας, και όταν αυτό έγινε υπερβολικό, φύγαμε από ξεκλείδωτες πόρτες. Ήταν δικό μας λάθος; Ή μήπως αρκεί η επιρροή ενός ισχυρού άνδρα, πολύ μεγαλύτερου σε ηλικία και υποτίθεται σοφότερου, για να αφαιρέσουμε τουλάχιστον ένα μέρος της ευθύνης από τους ώμους μας;».

  Μέσω του δικηγόρου του, ο σκηνοθέτης διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι είχε ζητήσει από τις δύο αδερφές να συμμετάσχουν σε τρίο, όπως υπονοεί η ανάρτησή τους.

  Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η ηθοποιός Raeden Greer, η οποία ισχυρίστηκε ότι απολύθηκε από την σειρά «True Detective» όταν αρνήθηκε να γυρίσει μια γυμνή σκηνή που δεν ήταν στο συμβόλαιό της. Είχε κληθεί να υποδυθεί μία εξωτική χορεύτρια.

  Αναπολώντας την εποχή που χρειάστηκε να συναναστραφεί με τον Fukunaga, η Greer πρόσθεσε πως «Προσπαθούσε διαφορετικά πράγματα για να με πείσει ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο. Σκεφτόμουν: «Λοιπόν, αν είναι τόσο ασήμαντο, γιατί επιμένει τόσο ώστε να πρέπει να το κάνω αυτό; (Αυτό) Γινόταν ξανά και ξανά και δεν σταματούσε».

  Ο Fukunaga κέρδισε ένα Emmy το 2014 για τη σκηνοθεσία της πρώτης σεζόν του True Detective του HBO, με πρωταγωνιστές τους Woody Harrelson και Matthew McConaughey.

  Με πληροφορίες από independent

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Johnny Depp: Όσο περιμένει την ετυμηγορία της δίκης, διασκεδάζει με την Kate Moss

  Το νησί που θα αλλάξει το στάτους των δημοφιλών προορισμών στην Ελλάδα: Το ορέγεται ο Bill Gates, αξίζει ως και 40 εκατομμύρια!

  Bradley Cooper: Εντυπωσιακά αγνώριστος ως Leonard Bernstein στη νέα ταινία Maestro