Τρία αεροπλάνα με πατάτες πετούν για Ιαπωνία, με τη βοήθεια της αμερικανικής εταιρείας διαμετακόμισης φορτίων Flexport Inc., για να αντιμετωπιστεί η κρίση που ξέσπασε στη χώρα. Η κρίση της πατάτας εξανάγκασε τα MacDonald‘s της χώρας να πουλούν τηγανητές πατάτες μόνο σε συσκευασίες μικρού μεγέθους.

    «Η Flexport μόλις ανέλαβε τη μεταφορά τριών φορτίων 747 στην Ιαπωνία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τηγανητής πατάτας» ανακοίνωσε μέσω Twitter o CEO της εταιρείας Ράιαν Πίτερσεν. Ο Πίτερσεν παρακολουθούσε την «κρίση» στα καταστήματα της αλυσίδας McDonald’s ανά την Ιαπωνία, εξαιτίας της ελλείψης τηγανητών πατατών.

    Συγκεκριμένα, η McDonald’s Holdings Co. Japan ανακοίνωσε στις 21 Δεκέμβρη ότι για ένα διάστημα θα διέθετε τηγανητές πατάτες μόνο σε μικρές συσκευασίες. Αυτό οφείλεται σε προβλήματα που προκάλεσαν στην εφοδιαστική αλυσίδα οι πλημμύρες σε ένα λιμάνι του Βανκούβερ και οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας της Covid-19.

    Αυτό τρομοκράτησε μάλλον του Ιάπωνες. Συνωστίστηκαν και σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να απολαύσουν μια μεγάλη μερίδα τηγανητών πατατών, πριν γίνει παρελθόν.

    Η εταιρεία fast food ανέμενε το πρόβλημα να έχει επιλυθεί μέχρι την Παραμονή και ότι προγραμμάτιζε εναλλακτικές μεθόδους μεταφοράς. Μια από αυτές είναι και η χρήση των αεροπλάνων που εφαρμόστηκε. Η McDonald’s Holdings Co. Japan δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι ανέθεσε στην Flexport την εισαγωγή των πατατών.

    Ωστόσο, μία εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο Fortune ότι τα εστιατόρια θα ξεκινήσουν ξανά να πωλούν τηγανητές πατάτες. Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι διαθέσιμες σε όλες τις συσκευασίες.

    Η έλλειψη πατάτας δεν είναι μόνο πρόβλημα της Ιαπωνίας, αφού και οι ΗΠΑ έχουν πληγεί. Στη Νέα Υόρκη, το μπεργκεράδικο J.G. Melon ανακοίνωσε στο Instagram την περασμένη εβδομάδα ότι αναστέλλει την πώληση των cottage fries λόγω προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα. ελλείψεις σημειώνονται ακόμη για προϊόντα όπως τυρί κρέμα και κοτομπουκιές -oh no-.