Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τηλέφωνημα για βόμβα στο σχολείο όταν ήμασταν αδιάβαστοι
  2. Φάρσα στην κατασκήνωση
  3. Τηλεφώνημα για βόμβα στη δουλειά επειδή είναι Δευτέρα
  4. Η Φίμπι Μπουφέ να προσπαθεί να σταματήσει μια πτήση

  Ένας από τους λόγους που η τεχνολογία μας εκνευρίζει σήμερα, είναι η αναγνώριση κλήσεων και ο εντοπισμός τους. Ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης προδώθηκε απ΄αυτό, αφού είπε να κάνει μια φάρσα και τηλεφώνησε για ύπαρξη βόμβας στο θέατρο όπου εμφανίζεται στην Ιπποκράτους. Εκεί παίζει μαζί με τον Αντώνη Καρυστινό σε μια θεατρική απόδοση της ταινίας Untouchables.

  Ο ίδιος δεν έμεινε δυστυχώς Untouchable και συνελήφθη. Ήταν όμως μια επαναστατική πράξη αυτό που έκανε, μια πράξη νεανικότητας, που μας θύμισε μια σειρά από πράγματα. Γιατί κι εμείς, όπως ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης, έχουμε βαρεθεί πολλές φορές να φέρουμε εις πέρας μια υποχρέωση. Βέβαια, ο Σπύρος Χατζηαγγελάκης θα μπορούσε να προσποιηθεί τον άρρωστο κι ότι μπορεί να έχει κορωνοϊό. Είχε την εύκολη λύση. Όμως ο πατροπαράδοτος άνθρωπος δεν ήθελε αυτά τα new age πράγματα. Ακολούθησε το δύσκολο μονοπάτι. When the going gets tough, the tough get the going, λένε οι Αμερικάνοι.

  Τηλέφωνημα για βόμβα στο σχολείο όταν ήμασταν αδιάβαστοι

  Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι όταν είχαμε ένα μεγάλο διαγώνισμα, για το οποίο δεν είχαμε προλάβει να διαβάσουμε, γιατί μας είχε καταπιεί το Counter Strike. Φτάναμε λοιπόν στο σχολείο, το διαγώνισμα ήταν 4η ώρα, και σκαρώναμε τη φάρσα μαζί με συμμαθητές. Καλούσε ο λυκειάρχης το 100, μας έβγαζαν από τις αίθουσες, χανόταν ο χρόνος, πήγαινε το διαγώνισμα για μια άλλη μέρα. Κι επειδή στις αρχές του 21ου αιώνα δεν υπήρχε διάθεση να το ψάξουν και πολύ οι αστυνομικοί, τη βγάζαμε καθαρή.

  Φάρσα στην κατασκήνωση

  Μπορεί η κατασκήνωση να ήταν win/win situation γιατί μας ξεφορτώνονταν οι γονιοί μας δίχως ποινική ευθύνη κι εμείς παίζαμε κάθε μέρα και ζούσαμε σε έναν θάλαμο με άλλα αγοράκια που ήταν εξίσου άπλυτα και επέρδοντο, αλλά κάποιες φορές ήταν μονότονη. Κι έτσι, μαζί με τον ομαδάρχη, σκαρώναμε κάποια φάρσα που μπορεί να μην ήταν τηλεφώνημα για βόμβα, αλλά κάποια αμπούλα σε άλλους θαλάμους.

  Τηλεφώνημα για βόμβα στη δουλειά επειδή είναι Δευτέρα

  Δε χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Ήταν Δευτέρα. Πιθανώς μετά από εορταστική περίοδο. Δεν είχαμε καμία διάθεση να δουλέψουμε. Οι δικαιολογίες με τις αρρώστιες είχαν στερέψει, παππούδες, γιαγιάδες και λοιπούς συγγενείς τους είχαμε στείλει τους μισούς στο ΚΑΤ τους άλλους μισούς στον τάφο, οπότε έμενε μια λύση. Ακραία για τα σημερινά δεδομένα, ευκολάκι για εκείνη την εποχή, στις αρχές του 2000.

  Η Φίμπι Μπουφέ να προσπαθεί να σταματήσει μια πτήση

  Είναι η αρχιmaster στις φάρσες η Μπουφέ και κανείς δεν ξεχνάει που πήρε τηλέφωνο τη Ρέιτσελ στο τελευταίο επεισόδιο στα Φιλαράκια για να της πει ότι δεν υπάρχει αριστερό φαλάγγι στο αεροπλάνο. Μέχρι που ξεσηκώθηκαν οι επιβάτες, κατέβηκαν και για να ξαναμπούν, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου τους υποσχέθηκαν ότι φόρτωσαν στο αεροπλάνο και 5-6 φαλάγγια για να υπάρχουν για καβάτζα.