Διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις – αν δεν το έκανες ήδη – είναι να σταματήσεις την ανάγνωση και να πας κατευθείαν στην αποθήκη ή στο πατάρι και να ψάξεις όλα τα παλιά αντικείμενα που έχεις. Από panini μέχρι κάρτες Pokemοn. Ειδικά για αντικείμενα που αφορούν nerd πράγματα, γιατί υπάρχει ένας κόσμος εκεί έξω, κυρίως προς Αμερική μεριά, που θα έδινε πολλά λεφτά για να τα έχει στη συλλογή του. Η παρέα του Big Bang Theory υπάρχει στ΄αλήθεια και σε περιμένει να την… ξαφρίσεις.

  Μια κάρτα Pokemon που δείχνει τον Charizan, μπήκε σε μια πλατφόρμα online δημοπρασιών και έπιασε τελική τιμή 420.000 δολάρια. Πρόκειται για την πρώτη έκδοση της κάρτας Holo Charizard από την συλλογή Base Set Shadowless που πωλήθηκε γι΄αυτό το τεράστιο ποσό την περασμένη εβδομάδα στην δημοπρασία Μαρτίου του PWCC. «Η πώληση αυτή θέτει ρεκόρ όλων των εποχών για μια κάρτα Charizard».

  Ποιος είναι ο λόγος που η κάρτα κρίθηκε τόσο πολύτιμη; Η άριστη PSA 10 Gem Mint βαθμολόγησή της. Παρόλο που υπάρχουν 3.000 τέτοιες κάρτες, μόνο 121 έχουν πάρει αυτή τη διάκριση. «Αυτή είναι μια κάρτα όπου η ζήτηση εξακολουθεί να ξεπερνάει το απόθεμα», δήλωσε στο CNN ο Jesse Craig, διευθυντής ανάπτυξης του PWCC.

  «Τα Pokemon είναι το νούμερο 1 brand παγκοσμίως και ο Charizard είναι ο GOAT αυτού του brand. Είναι ένα αντικείμενο που οι συλλέκτες καρτών Pokemon, αλλά και οι συλλέκτες άλλων πραγμάτων, γνωρίζουν και θέλουν να το έχουν στη συλλογή τους», συμπληρώνει.

  Αυτή είναι η δεύτερη φορά που μια κάρτα πρώτης έκδοσης του Charizard πωλήθηκε μέσα στον Μάρτιο για υψηλό ποσό, με την προηγούμενη δημοπρασία να έγινε στο Heritage Auctions αντί 336.000 δολαρίων. Το 2021 μια μπλε κάρτα Japanese Topsun Charizard του 1995 είχε πωληθεί για 493.230 δολάρια.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Elon Musk: Σκέφτεται να ανοίξει δική του πλατφόρμα βασισμένη στην «ελευθερία του λόγου»

  Το κορίτσι θαύμα των ΗΠΑ: Έγινε δεκτή από 49 κολέγια και έλαβε υποτροφία 1 εκατ. δολάρια

  Tübingen: Η παραμυθένια πόλη της Ευρώπης όπου όλοι είναι vegan