Το παρόν κείμενο γράφεται εν πλήρη συνειδήσει και κατανοώντας απόλυτα πως το φλερτ είναι το πιο όμορφο πράγμα που υπάρχει, ακόμα κι αν δεν καταλήγει κάπου. Αλλά την ίδια στιγμή, το να μην καταλήγει κάπου, τουλάχιστον βλέποντας το από την πλευρά του άντρα, από τη δική μου πλευρά, είναι κι ένα ύπουλο και επικίνδυνο παιχνίδι.

  Ας το δούμε λίγο διεξοδικά. Η λεγόμενη κ@υλ@ντα, το φλερτ που γίνεται για τη χαρά του παιχνιδιού κι όχι για να υπάρξει φιλί, φάσωμα ή σεξ, είναι μια ελεγεία, είναι ένα παιχνίδι σκάκι που μετράς την κίνηση σου και την κίνηση του άλλου, έχοντας ως στόχο αυτό να συνεχιστεί και να μην ειπωθεί κάτι που θα διώξει τον άλλον.

  Αν για παράδειγμα δείξεις σημάδι πως εσύ θες να γνωρίσεις έναν άνθρωπο και να ξεκινήσει κάτι το ουσιαστικό, τότε ο έτερος πόλος θα αποχωρήσει. Όταν το φλερτ είναι μια αμοιβαία συμφωνία, τότε βαίνει καλώς. Ο μόνος τρόπος να είναι αμοιβαία συμφωνία, όταν γίνεται ανάμεσα σε άντρα και γυναίκα, είναι να έχουν και οι δύο σχέση και να μη θέλουν προφανώς να την διαλύσουν.

  Σε περίπτωση όμως που ο άντρας είναι ελεύθερος – μιλάω για τον άντρα γιατί αυτή την πλευρά γνωρίζω – τότε το πιθανότερο είναι πως ο στόχος του είναι να καταλήξουν τουλάχιστον στο κρεβάτι, αν όχι να γνωριστούν περισσότερο και να γίνουν ζευγάρι. Σόρι αν χαλάω κάποιο παραμύθι ή κάποιο ροζ συννεφάκι, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

  Κανονικά δε θα έπρεπε να είναι κάποιο συνταρακτικό νέο, αλλά ενδεχομένως στο μυαλό πολλών γυναικών να εκλαμβάνεται ως τέτοιο. Κάθε άντρας με τον οποίο υπάρχει μια flirty διάθεση, έχει στο νου του κάτι παραπάνω. Μπορεί να το δείξει με τον τρόπο του, μπορεί να προσπαθεί να το καλύψει και να λέει αμφίσημες ατάκες, μεταξύ σοβαρού και αστείου, που είναι όμως κατά βάση προς το σοβαρό.

  Μέχρι εδώ δεν έχει αναλυθεί το γιατί θα πρέπει να είναι ποινικό αδίκημα. Να ξεκαθαριστεί πως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να προβεί σε κάτι που δεν το επιθυμεί επειδή αποφάσισε να ενδώσει ή να συμμετέχει στο παιχνίδι του φλερτ.

  Στο δικό μου το μυαλό όμως είναι και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη υποχρεωμένα να ξεκαθαρίζουν τη θέση τους. Ξέρω, είναι ξενέρα για το παιχνίδι η ειλικρίνεια, αλλά αν δε γνωρίζεις ποιος είναι ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου, μπορεί η δική σου παιχνιδιάρικη διάθεση να είναι ένα χτύπημα στην αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία του άλλου.

  Μπορεί ο άνθρωπος με τον οποίο φλερτάρεις (αυτό λογικά ισχύει και για τα δύο φύλα) να έχει περάσει από μια περίοδο που δεν ένιωθε αρεστός, που δεν τον φλέρταραν, που ήταν αόρατος. Και το δικό σου φλερτ μπορεί να του έδωσε πίσω ένα κομμάτι χαμένης αυτοπεποίθησης. Και μπορεί να έχει ανάγκη είτε τη σωματική επαφή είτε τη συντροφικότητα και να ερμηνεύσει το φλερτ σου ως μια δήλωση πως κι εσύ αποσκοπείς στο ζευγάρωμα της μιας βραδιάς ή των πολλών βραδιών.

  Κι όσο εσύ του μιλάς, αυτός ο άνθρωπος μπορεί να ενθουσιάζεται και να ξεκινάει στο μέσα του το χτίσιμο μιας ελπίδας. Ναι, ακούγεται pathetic για κάποιους που τα ερωτικά τους ήταν πάντοτε εύκολα, με τα καλά και τα κακά τους, αλλά για κάποιους ανθρώπους δεν ήταν ποτέ έτσι. Κι όταν έχεις βρεθεί και στις δύο πλευρές του παιχνιδιού, καλό είναι να έχεις μια μεγαλύτερη συναίσθηση.

  Εφόσον λοιπόν ο άλλος επιλέγει μια διαφορετική συνθήκη από το απλό φλερτ, κάτι που θα το δείξει, εσύ που είσαι στην άλλη μεριά και έχεις άλλες επιθυμίες, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να γίνεις ξεκάθαρος ή να πάρεις εσύ την απόφαση να το διακόψεις. 

  Υπ΄αυτή την έννοια, το φλερτ μπορεί να εξελιχθεί σε ψυχικό πλημμέλημμα ή και κακούργημα και επειδή ποτέ δε μπορείς να ξέρεις πώς θα αντιληφθεί την κατάσταση ο άλλος, είναι σημαντικό να έχεις ανοιχτά μάτια και 6η αίσθηση, για να δεις πότε η κατάσταση παρεκκλίνει και να την τελειώσεις. Ναι, ακόμα και δηλώνοντας το ρητά.

  «Ήρθα μόνο για να φλερτάρω γιατί περνούσα ωραία και το φλερτ πάντοτε ανεβάζει την απόλαυση, αλλά δε θέλω κάτι περισσότερο. Αν είσαι οκ με αυτό, προχωράμε. Αν όχι, τότε καλή συνέχεια».

  Μέσα απ΄αυτή τη διαδικασία του φλερτ, αναδεικνύεται και το δομικό πρόβλημα στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι περισσότεροι φοβούνται να είναι ειλικρινείς. Φλερτάρεις για παράδειγμα μια γυναίκα και θεωρεί a priori πως δεν θα δεχτείς το σκέτο «δε με ψήνεις», οπότε θα πει ψέματα πως έχει σχέση για να σε αποφύγει.

  Φλερτάρει ένας άντρας με μια γυναίκα και δεν της λέει πως θέλει να μείνει μόνο στο ένα βράδυ, αλλά πουλάει ένα παραμύθι. Οκ, μπορεί οι άνθρωποι να γουστάρουμε τα ψέματα, τις ψευδαισθήσεις, να το αποκαλούμε μαγεία, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη ποίηση από την αλήθεια. Τουλάχιστον όσο είμαστε νέοι. Όταν πιάνουμε τα πρώτα -ήντα, καλό είναι και το ψέμα, υποθέτω.

  Όντας κατά βάση παθών και ελάχιστα «θύτης», έχω να συστήσω διαφάνεια και ειλικρίνεια στις προθέσεις σας. Μπορεί και ο άλλος να είναι στο ίδιο μήκος κύματος ή μπορεί και να είναι ένας νορμάλ άνθρωπος και να ακούει «Όχι» όταν του λες «Όχι» και «Ναι» όταν του λες «Ναι».

  Αν εσύ λες ναι και εννοείς όχι, μην περιμένεις από τον άλλον να μυρίσει τα νύχια του και να διαβάσει τα σημάδια. Μπορεί να έχει περάσει τόσα ώστε να αρνείται να πιστέψει ότι δεν του βγήκε και πάλι. Τα «Ναι» που καταλήγουν να είναι «Διαβάστηκε» είναι απείρως χειρότερα από το να πεις «Όχι». Δε θα την πληρώσει ο άλλος επειδή εσύ δεν αντέχεις να πεις την αλήθεια και το παίζεις Άλαν Τούρινγκ.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Εσύ τι τύπος είσαι; Η Ειρήνη Χειρδάρη αναλύει τις 5 κατηγορίες ανθρώπων στο σεξ

  Cock Ring: Το δαχτυλίδι στύσης που υπόσχεται την πιο έντονη εκσπερμάτιση της ζωής σου

  Γιατί δεν πρέπει να σε αγχώνει όταν ο σύντροφός σου δεν τελειώνει στο σεξ