Συνήθως, οι άνθρωποι πριν πάνε σουπερμάρκετ, έχουν φτιάξει μια λίστα από πράγματα που θέλουν να πάρουν. Όταν φτάνουν όμως στο σούπερ μάρκετ, είναι αρκετές οι φορές που ξεφεύγουν από τη λίστα κι έχουν καταλήξει να πάρουν πολλά παραπάνω, σε βαθμό που δε χωράνε στις σακούλες ή στο αμάξι. Στο 99.99999% των περιπτώσεων τα έξτρα πράγματα είναι σνακ ή κάποιες προσφορές σε προϊόντα που τα έχουν σε αφθονία σπίτι, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία. Υπάρχει και μια πολύ σπάνια περίπτωση αυτό το έξτρα να είναι ένας πύθωνας 3 μέτρων που σίγουρα δεν το λες και ιδιαίτερα συμφέρουσα προσφορά! Στην Αυστραλία ξέρουν.

    Η Αυστραλία είναι μια χώρα που στο παρελθόν έχουμε δει βίντεο όπου φίδια ξεπετάγονται ακόμα και μέσα από τη λεκάνη την ώρα που πάει κάποιος να κάτσει για να κάνει την ανάγκη του και από τότε έχουμε διαρκείς εφιάλτες. Οπότε το να βλέπεις έναν πύθωνα να σου ξεπετάγεται από το ράφι του σούπερ μάρκετ, ίσως δεν είναι και τόσο άσχημο τελικά. Εκτός κι αν έχεις απλώσει το χέρι σου στο ράφι και πιάνεις το κεφάλι του αντί για το κουτί με τα φιστίκια.

    Η 25χρονη Ελέινα Αλάτι (ναι, έτσι τη λένε την κοπέλα) βρισκόταν σε ένα κατάστημα Woolworths στα βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον πύθωνα 3 μέτρων, που περιγράφει – η Ελέινα, όχι ο πύθωνας – ότι ήταν σε απόσταση 20 εκατοστών και την κοιτούσε. Δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι της ρουφούσε την ψυχή. Ευτυχώς, λες και η μοίρα ήθελε να παίξει σικέ παιχνίδι, η Ελέινα είναι εκπαιδευμένη διασώστης άγριας ζωής και ήξερε πως να χειριστεί τον πύθωνα. Πήγε λοιπόν στο αμάξι της, έβγαλε μια σακούλα, τον έβαλε από την ουρά μέσα και τον απίθωσε σε κάτι θάμνους μακριά από σπίτια, όπου ξέρει ότι ζουν συνήθως.

    Μεγάλη είναι η απορία για το πώς κατάφερε να βρεθεί ο πύθωνας στο ράφι και να μην τον πάρει κανείς χαμπάρι. Τρία ολόκληρα μέτρα ήταν το ύψος του κι όμως απ΄όλη την Αυστραλία, έπεσε πάνω στην ειδικό. Ίσως να ήταν καμία κίντερ έκπληξη, ίσως να ήταν δώρο σε κάποιο Lucky Girl ή ίσως να βρισκόταν σε κάποιο πακέτο γαριδάκια.