Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τα αγάλματα που δέχονται παρενόχληση από τουρίστες

  Τα αγάλματα φτιάχνονται για να τιμήσουν κάποιο πρόσωπο, που έχει αφήσει ιστορία. Όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Με το πέρασμα των χρόνων, όμως, μερικά έχουν γίνει δημοφιλή για κάποιον άσχετο λόγο από την ηρωική πράξη, για την οποία στέκουν αγέρωχα σε κάποια πλατεία.

  Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, όταν τα έφτιαχνε, που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη βλακεία. Η αλήθεια είναι ότι είναι άπιαστη για αυτό και δημιούργησαν μερικούς αστικούς μύθους. Τα αγάλματα αυτά αν μιλούσαν θα μπορούσαν ξεκάθαρα να σου πουν «φύγε από εδώ ρε μπρο» και να σε σπρώξουν υποδειγματικά. Ίσως, θα ντρεπόντουσαν για αυτό που έχουν καταντήσει και απλά θα αποχωρούσαν ήσυχα κι ωραία.

  Βρήκαμε τα πιο γνωστά αγάλματα, με τα οποία ο κόσμος έρχεται «πιο κοντά». Πολύ κοντά βασικά, αφού τα φιλάνε, τρίβονται πάνω τους και πιάνουν τα επίμαχα σημεία τους. Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι θα τους συμβεί κάτι καλό. Είναι εύκολο να εντοπίσετε πού βρίσκεται το τυχερό μέρος του σώματος, καθώς έχει διαφορετικό χρώμα ή μπορεί να έχει αρχίσει να διαβρώνεται.

  Τα αγάλματα που δέχονται παρενόχληση από τουρίστες

  Ιουλιέτα στη Βερόνα

  Είναι από τα αγάλματα που οι τουρίστες λατρεύουν να χουφτώνουν. Το συγκεκριμένο άγαλμα κατασκευάστηκε στην Βερόνα το 1972 και λέγεται ότι το στήθος της Ιουλιέτας φέρνει καλή τύχη στην αγάπη. Από το πολύ χούφτωμα έχει αρχίσει να ξεθωριάζει το χρώμα του στο επίμαχο σημείο.

  Ο ίδιος μύθος ισχύει και στο Μόναχο, όπου μπορείτε επίσης να βρείτε το γυναικείο άγαλμα ακριβώς στο κέντρο της πόλης.  Ωστόσο, στο Μόναχο, υποτίθεται ότι πρέπει να της βάλετε λουλούδια στο χέρι. Ωστόσο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς από το αποχρωματισμένο στήθος της ότι και εκεί οι άνθρωποι απολαμβάνουν να το αγγίζουν.

  Andras Hadik στη Βουδαπέστη

  Ήταν ένας γνωστός Ούγγρος Ουσάρος, με τον υψηλότερο βαθμό στον στρατό στην Αυστροουγγαρία κατά τον Επταετή Πόλεμο. Το 1937 αποφάσισαν να στήσουν άγαλμα προς τιμήν του, το οποίο βρίσκεται έξω από την διάσημη εκκλησία Matthias. Ο Andras Hadik ιππεύει ένα άλογο, που συμβολίζει τη γενναιότητα και το θάρρος στη μάχη.

  Ωστόσο, οι τουρίστες εστιάζουν περισσότερο στο άλογο, παρά στον ίδιο. Τόσο πολύ που οι άνθρωποι αγγίζουν τα γεννητικά του όργανα του αλόγου, όταν επισκέπτονται το άγαλμα. Μάλιστα, φοιτητές του Πολυτεχνείου πιστεύουν ότι το άγγιγμα των όρχεων του, τους φέρνει καλή τύχη στις εξετάσεις.

  Victor Noir στο Παρίσι

  Το άγαλμα ενός δολοφονημένου δημοσιογράφου, που πυροβολήθηκε το 1870 από τον πρίγκιπα Πιέρ Βοναπάρτη, έχει τοποθετηθεί σε ένα νεκροταφείο. Στα τέλη του δεύτερου αιώνα, η σορός του μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο Pere Lachaise και στήθηκε άγαλμα προς τιμήν του. Αυτό δεν αποτρέπει τους ανθρώπους από το να διασκεδάσουν μαζί του.

  Το άγαλμα τον δείχνει ξαπλωμένο στο έδαφος και έχει ένα εξόγκωμα στο παντελόνι του, που προφανώς πρόκειται για το πέος του. Πιστεύεται ότι εάν τρίψετε το εξόγκωμα, θα καταπολεμήσετε τη στειρότητα. Έτσι οι γυναίκες συρρέουν σε αυτό το νεκροταφείο, ενώ πολλές το καβαλάνε κανονικά. Σύμφωνα με τον μύθο, πρέπει να τον φιλήσεις στο στόμα, αφού τρίψεις την επίμαχη περιοχή, η οποία είναι λίγο αποχρωματισμένη σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα του.

  Dolly Parton στο Sevierville

  Ακριβώς μπροστά από το δικαστήριο της κομητείας Sevier στο Τενεσί, υπάρχει το άγαλμα της διάσημης τραγουδίστριας της country, Dolly Parton.  Αυτό το μέρος του Τενεσί ήταν η γενέτειρά της, για αυτό και οι κάτοικοι έστησαν άγαλμα προς τιμήν της. Αν και φαίνεται φυσιολογικό, οι τουρίστες είπαν να το κάνουν λίγο πιο «πικάντικο». Το αριστερό της στήθος, ενώ είναι καλυμμένο, είναι αυτό που πιάνουν οι περισσότεροι, όταν επισκέπτονται το άγαλμα. Θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη στις σχέσεις και στον έρωτα.

  Haesindang Park στο Samcheok City, Νότια Κορέα

  Σε αντίθεση με τα προηγούμενα αγάλματα, αυτά στο πάρκο είναι κατασκευασμένα για να ικανοποιούν τις ορέξεις των τουριστών. Οπότε δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές, αν αγγίξετε ένα από αυτά. Αυτό το πάρκο βασίστηκε σε έναν παλιό θρύλο. Υπήρχε μια παρθένα που έπρεπε να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Μια μεγάλη παλίρροια, όμως, την σκότωσε. Μετά τον θάνατό της, όλοι οι ψαράδες του χωριού δεν κατάφεραν να πιάσουν κανένα ψάρι. Πίστευαν ότι ήταν καταραμένοι εξαιτίας αυτού.

  Μια μέρα, ένας από τους ψαράδες ούρησε στη θάλασσα και από τότε τα ψάρια επέστρεψαν. Έτσι οι άντρες πίστεψαν ότι αυτό ήταν καλή τύχη και έστησαν αγάλματα ανδρικών γεννητικών οργάνων κατά μήκος της ακτής. Τώρα υπάρχει ένα ολόκληρο πάρκο όπου μπορείτε να καθίσετε και να αγγίξετε αυτά τα αγάλματα. Έχει γίνει αγαπημένο μέρος τόσο των Κορεατών όσο και των τουριστών. Τα αγάλματα είναι φτιαγμένα από πέτρα και ξύλο.

   

  Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

   

  Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ross Smith (@rosssmith)

  Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

  Survivor: Μας άξιζε να δούμε τα μαλακά μόρια του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ

  Nike: Ξεκίνησε να πουλάει εικονικά παπούτσια στο Metaverse – Ο κόσμος τα αγοράζει… χωρίς να μπορεί να τα φορέσει

  Elon Musk: Ξεκίνησε το παραλήρημα με «βομβαρδισμό» από tweets – «Θα εξαγοράσω την Coca Cola για να ξαναβάλω κοκαΐνη μέσα»