Πίνακας Περιεχομένων
    1. Η ιστορία του Vostok

    Λύθηκε το μυστήριο της μαύρης τρύπας που εντοπίστηκε τυχαία μέσω Google maps στον Ειρηνικό Ωκεανό, και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται για κάποια νέα ανακάλυψη που θα αλλάξει την ανθρωπότητα, ούτε σχετίζεται με θεωρίες συνωμοσίας.

    Ο χρήστης που την εντόπισε στο Reddit την δημοσίευσε και ένα μυστήριο άρχισε να πλανάται. Στο παράξενο μαύρο νησί οι χρήστες του Reddit παρατήρησαν επίσης ότι η θάλασσα που περιβάλλει την περιοχή έμοιαζε λίγο απομακρυσμένη. Οι εικασίες δεν άργησαν να ξεσπάσουν με τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ήταν μια στρατιωτική βάση ή ακόμα και το φανταστικό νησί από το Lost.

    Οι Χάρτες Google είναι γνωστό ότι μαυρίζουν περιοχές στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση ή που πρέπει να κρατηθούν ιδιωτικές, προσθέτοντας έτσι λάδι στη φωτιά. Τι μας κρύβουν λοιπόν οι κυβερνήσεις; Μάλλον δεν έχουμε απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ένα ακατοίκητο νησί 56 στρεμμάτων που ονομάζεται Vostok, ανήκει στη Δημοκρατία του Κιριμπάτι και βρίσκεται περίπου 400 μίλια βορειοδυτικά της Ταϊτής.

    Γιατί το Google Maps μαύρισε την περιοχή

    Σύμφωνα με το National Geographic, το Vostok είναι μία από τις πέντε ατόλες στα νότια νησιά Line στον Ειρηνικό Ωκεανό ‘οπου σπάνια κατοικούνται από ανθρώπους.

    Εξηγώντας τι ήταν, ένας χρήστης του Reddit έγραψε: «Αυτό που βλέπετε ως μαύρο είναι στην πραγματικότητα πολύ σκούρο πράσινο. Είναι ένα πολύ πυκνό δάσος που αποτελείται από δέντρα Pisonia».

    Τα δέντρα Pisonia φαίνεται να έχουν μεγαλώσει το ένα δίπλα στο άλλο, πράγμα που σημαίνει ότι η λήψη από ψηλά δεν δείχνει τίποτα άλλο παρά τις σκούρες πράσινες κορυφές των δέντρων.

    Η ιστορία του Vostok

    Η νήσος Vostok εθεάθη το 1820 από τον Ρώσο εξερευνητή της Ανταρκτικής Fabian Gottlieb von Bellingshausen και ονομάστηκε έτσι από το πλοίο του. Διεκδικήθηκε το 1860 από τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του νόμου Guano του 1856 και από τη Μεγάλη Βρετανία το 1873, αλλά τα κοιτάσματα γκουάνο της κατά πάσα πιθανότητα δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

    Μια προσπάθεια να καλλιεργήσουν κοκοφοίνικες στην ατόλη το 1922 απέτυχε. Μαζί με τα άλλα νησιά Southern Line, το Vostok έγινε μέρος της αποικίας των νήσων Gilbert and Ellice το 1972 και μέρος του ανεξάρτητου Κιριμπάτι το 1979. Το νησί έχει τη λιγότερο διαταραγμένη αυτόχθονη χλωρίδα από όλα τα νησιά Line και ορίστηκε καταφύγιο άγριας ζωής στο 1979.