Πίνακας Περιεχομένων
    1. Παραμένει η διαρροή στο SpaceX

    Το τετραμελές πλήρωμα της κάψουλας Dragon της διαστημικής εταιρείας «SpaceX», Elon Musk, θα πρέπει να φορέσουν πάνες κατά την επιστροφή τους στη Γη, λόγω προβλημάτων στα υδραυλικά της διαστημικής βολίδας.

    Η SpaceX μαζί με την NASA είχαν μεριμνήσει για το πρόβλημα και προσπάθησαν να το λύσουν μετά από μια διαρροή σε τουαλέτα της κάψουλας, που οφείλεται στην αποκόλληση ενός μικρού σωλήνα, κατά τη διάρκεια του πρώτου ταξιδιού διαστημικού τουρισμού της SpaceX, τον Σεπτέμβριο.

    Όπως διευκρίνισε ο αντιπρόεδρος της SpaceX Ουίλιαμ Γκερστενμάιερ, η διαρροή δεν έγινε αντιληπτή από όσους συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή, αλλά εντοπίστηκε μετά την επιστροφή τους. Η SpaceX πραγματοποιεί διαρκείς ελέγχους και στην άτρακτο που θα μεταφέρει αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν έχουν προκληθεί δομικές ζημιές στη βολίδα, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών, ενώ σκοπεύουν να αλλάξουν και τα σχέδια κατασκευής της τουαλέτας.

    Space X: Μια διαρροή σε αεροσκάφος αλλάζει τα σχέδια κατασκευής της τουαλέτας

    Οι τέσσερις αστροναύτες χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, ωστόσο οι Shane Kimbrough και Megan McArthur από τη NASA, ο Γάλλος αστροναύτης Thomas Pesquet από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία και ο Akihiko Hoshide από την Ιαπωνία, θα επιστρέψουν στη Γη φορώντας πάνες καθώς η κάψουλα Crew Dragon θα έχει μία μη λειτουργική τουαλέτα.

    Αν και σκόπευαν να λύσουν το πρόβλημα πριν από την απογείωση, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, οπότε οι τέσσερις τους θα έρθουν αντιμέτωπη με αυτήν την δυσμενή συνθήκη. Φανταστείτε τώρα να έχετε πληρώσει όσο και όσο για μια διαστημική πτήση και να σας έλεγαν πως δεν υπάρχουν τουαλέτες…Η ημερομηνία της επιστροφής των αστροναυτών δεν έχει ακόμη οριστεί από τη NASA.

    Το χειρότερο όμως είναι ότι οι εν λόγω αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έκαναν ένα taco party για να γιορτάσουν την επιτυχία τους στην καλλιέργεια καυτερών πιπεριών στο διάστημα, αγνοώντας το πρόβλημα με την τουαλέτα.

    Οι σπόροι στάλθηκαν στον ISS τον Ιούνιο στα πλαίσια πειράματος για να διαπιστωθεί ποια τρόφιμα μπορούν να παραχθούν στο διάστημα, ώστε να αποτελέσουν πηγές τροφής για μεγάλες αποστολές.

    Παραμένει η διαρροή στο SpaceX

    Αλλά η ομάδα των τεσσάρων αστροναυτών που επέβαιναν ήδη στο ISS έφτασε εκεί τον Απρίλιο, πριν ανακαλυφθούν τα δεινά της τουαλέτας. Η κάψουλα τους, το Crew Dragon Endeavour, έχει παραμείνει προσκολλημένη στον ISS, χρησιμεύοντας ως πιθανή σωσίβια λέμβο, έτοιμη να τους μεταφέρει στο σπίτι.

    Όταν οι αστροναύτες επιθεώρησαν πρόσφατα την κάψουλα, διαπίστωσαν ότι είχε επίσης μια τουαλέτα με διαρροή και υπήρχαν ενδείξεις διαρροής ούρων στους τοίχους. Ωστόσο βρίσκονται ακόμα στο διάστημα, οπότε δεν έχουν τρόπο να διορθώσουν αμέσως το πρόβλημα.

    Ο διαστημικός σταθμός έχει τα δικά του μπάνια, επομένως δεν θα είναι πρόβλημα όσο οι αστροναύτες βρίσκονται ακόμα εκεί. Μόλις επιστρέψουν στην κάψουλα τους και ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής τους – κάτι που θα μπορούσε να συμβεί ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη NASA – θα πρέπει να βασιστούν στην πάνα.