Πίνακας Περιεχομένων
    1. Photo: Unsplash.com / Erik Mclean

    Οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Σαγκάης βρήκαν και κατέσχεσαν κούτες με κάρτες Pokemon. Θα σκέφτεσαι βέβαια ποιος είναι ο λόγος και γιατί είναι παράνομο να στέλνεις κάρτες Pokemon. Στην αποστολή στο αεροδρόμιο Pudong, σύμφωνα με το Yicai Global, έναν κινεζικό κρατικό οργανισμό ειδήσεων και τη NintendoLife, υπήρχαν 20 κούτες με χαρτιά βάρους 7,6 τόνων!

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάρτες προορίζονταν για την Ολλανδία και κατασκευάζονταν από εταιρεία στην επαρχία Qingdao της Κίνας. Το Yicai το αποκαλεί «μία από τις μεγαλύτερες αποστολές ψεύτικου IP τα τελευταία χρόνια».

    Ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από αξιωματούχους δείχνει ένα από τα πλαστά κουτιά. Τα κουτιά φαίνονται νόμιμα, με επίσημα λογότυπα, artwork και περιγραφές σε όλες τις πλευρές. Δεν είναι σαφές πώς οι τελωνειακοί ανακάλυψαν την παράνομη αποστολή ή πώς έμαθαν ότι ήταν πλαστές, αλλά οι κάρτες κατασχέθηκαν.

    Οι ψεύτικες κάρτες είναι πιθανόν να βασίστηκαν στην πρόσφατη επιτυχία του Pokémon Trading Card Game (TCG). Η εταιρεία Pokémon πούλησε 3,7 δισεκατομμύρια κάρτες Pokémon κατά τη διάρκεια του έτους 2020-2021, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 10,8 τοις εκατό όλων των καρτών Pokémon που πουλήθηκαν ποτέ, σύμφωνα με τη NintendoLife.

    Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί μόνο στις επίσημες πωλήσεις. Οι σπάνιες και δημοφιλείς κάρτες πωλούνται συχνά μεταχειρισμένες μέσω καταστημάτων όπως το eBay και το Facebook Marketplace, πράγμα που σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός των καρτών που αγοράστηκαν πέρυσι είναι ακόμα πιο υψηλός. Τέτοιοι αριθμοί πωλήσεων είναι ο λόγος που οι πλαστές κάρτες είναι τόσο δημοφιλείς και πιθανώς ο λόγος που υπήρχαν αρκετοί τόνοι πλαστών καρτών στην κατασχεθείσα αποστολή.

    Αυτά δεν είναι τα μόνα ψεύτικα προϊόντα Pokémon που κυκλοφορούν στην παγκόσμια αγορά, αν σκεφτείς όλους τους μούφα Pikachu που μπορείς να βρεις ακόμα και στη λαϊκή.

    Photo: Unsplash.com / Erik Mclean