Σε αυτή τη ζωή ένα push κάποιες φορές είναι αυτό που χρειάζονται οι περισσότεροι. Όταν έχει χαθεί η συγκέντρωση, όταν η κούραση κάνει την εμφάνισή της, όταν όλα καταρρέουν σαν καστράκι στο κύμα, έρχεται το καφέ της Ιαπωνίας να αποδείξει πως υπάρχει κι άλλος τρόπος. Δηλαδή, ότι μπορεί κανείς να ξεπεράσει τον εαυτό του και να τα καταφέρει, αρκεί να του δοθεί το κίνητρο.

  Το καφέ ονομάζεται The Manuscript Writing Cafe και λειτουργεί ως «καταφύγιο» για όλους εκείνους που πρέπει να τελειώσουν να γράφουν αυτό που έχουν, πριν λήξει η προθεσμία. Για να το πετύχουν, υπάρχουν κανόνες συγκεκριμένοι που είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν για να τα καταφέρουν.

  Ο ιδιοκτήτης Takuya Kawai μοιράστηκε μια φωτογραφία με τον πρώτο κανόνα, ο οποίος λέει πως για να πιεις καφέ πρέπει να είσαι ένας συγγραφέας/αρθρογράφος/φοιτητής που προσπαθεί να τελειώσει μια προθεσμία. «Το Manuscript Writing Cafe επιτρέπει μόνο σε άτομα που έχουν προθεσμία γραφής να αντιμετωπίσουν. Είναι για να διατηρηθεί ένα επίπεδο εστίασης και τεταμένης ατμόσφαιρας στο καφέ. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας».

  Το καφέ χρεώνεται με βάση τον χρόνο και είναι εξοπλισμένο με θύρες USB, Wi-Fi και βάσεις υπολογιστών. Επιτρέπει στους πελάτες να έχουν μαζί τους φαγητό και πότο, για όταν η κατάσταση γίνει ζόρικη. Κατά την είσοδό τους θα πρέπει να σημειώσουν πόσες λέξεις και μέχρι πότε να έχουν γράψει αυτό που θέλουν. Ανά μία ώρα δε, ένας υπεύθυνος του καταστήματος ρωτάει πως πηγαίνει η φάση.

  Το καλύτερο; Αν κάποιος δεν έχει τελειώσει, τότε πολύ απλά δεν φεύγει από το μαγαζί. Δεν γνωρίζουμε βέβαια τι μεθόδους ακολουθεί το The Manuscript Writing Cafe για να το πετύχει.

  Πάντως αν αναρωτιέστε, το καφέ έχει κόσμο κι αυτό δείχνει το πόσο θέλουν οι περισσότεροι ένα κίνητρο για να τελειώσουν ένα κείμενη, μια διπλωματική ή οτιδήποτε έχει σχέση με γραφή.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Έπος: Γιαγιά βλέπει τον Jared Leto, τον περνάει για τον Χριστό και αρχίζει να προσεύχεται

  Πώς μια εμφάνιση στο Coachella εκτόξευσε τις πωλήσεις του… κολλώδους ρυζιού με mango

  Emmanuel Macron: Το Twitter «έκανε πάρτι» με το δασύτριχο στήθος του

  Με πληροφορίες από 9gag