Μία δυσάρεστη εμπειρία είχε επιβάτης αεροσκάφους επειδή προσπάθησε να μεταφέρει κρυφά… McMuffins, δηλαδή φαγητό από το πρωινό μενού του McDonalds. Έφαγε πρόστιμο 1,874€ (2,664 δολάρια Αυστραλίας) όταν η ασφάλεια του αεροδρομίου βρήκε τα απαγορευμένα McMuffins στην βαλίτσα του.

  Ταξίδευε από το Μπαλί της Ινδονησίας προς την Αυστραλία και επέλεξε στο αεροδρόμιο να φάει ένα γευστικό και οικονομικό πρωινό από την γνωστή αλυσίδα fast food. Ωστόσο, κατέληξε να πληρώνει… πολύ ακριβά την επιλογή του αυτή.

  Όσοι εισέρχονται στην Αυστραλία είναι υποχρεωτικό να έχουν δηλώσει γραπτά ποια τι ακριβώς φέρνουν μαζί τους λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

  Έτσι, η ασφάλεια βρήκε στην χειραποσκευή του δύο αδήλωτα McMuffins με αυγό και λουκάνικο καθώς και ένα κρουασάν με πάριζα όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Darwin.

  Παρά το αστείο της υπόθεσης, ο λόγος είναι στην πραγματικότητα πολύ σοβαρός.

  Λίγες μέρες πριν το περιστατικό, ξέσπασε μία νέα ασθένεια στην Ινδονησία που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση. Για να μην μεταφερθεί και στην Αυστραλία, η οποία είναι πολύ αυστηρή με τα σύνορά της, πρέπει πλέον να δηλώνονται και να ελέγχονται τα τρόφιμα που μπαίνουν σε αυτήν.

  Το Μπαλί αποτελεί πολύ δημοφιλή προορισμό για τους Αυστραλούς.

  Τα «αδήλωτα» φαγητά από τα McDonalds εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, με το όνομα Zinta.
  To κόστος του προστίμου ήταν διπλάσιο από όσα πλήρωσε ο επιβάτης για να ταξιδεύσει από και προς το Μπαλί, καθιστώντας το ταξίδι του αυτό εξαιρετικά ακριβό.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  «Βρήκα πάρκινγκ»: Όλα τα ανούσια κλισέ που λέει όποιος μένει Αθήνα τον Αύγουστο

  4 περιοχές της Αθήνας που ψάχνουμε με το κυάλι να βρούμε τα θετικά τους χαρακτηριστικά

  Είναι νεκρός ο Eminem; Η θεωρία συνωμοσίας που υποστηρίζει ότι πέθανε το 2006