Διαστημικοί ερευνητές θέλουν να στείλουν κωδικοποιημένο μήνυμα στους εξωγήινους, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει και γυμνές απεικονίσεις ανθρώπων. Πρόκειται για την πρόταση με την ονομασία «A Beacon in the Galaxy», η οποία παρουσιάστηκε από 11 ερευνητές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και από το Εργαστήριο Αεριοπροώθησης της NASA.

  Η πρόταση αφορά σε ένα δυαδικό κωδικοποιημένο μήνυμα «που αναπτύχθηκε για μετάδοση σε εξωγήινες νοημοσύνες στον Γαλαξία μας». Βάση αποτέλεσαν όμοιες, παρελθοντικές, προσπάθειες και ειδικά το Arecibo: ένα διαστρικό ραδιοφωνικό μήνυμα που στάλθηκε στο σφαιρικό αστρικό σμήνος M13 το 1974.

  Στο μεταξύ αυτό δεν είναι το πρώτο μήνυμα που θέλουν να στείλουν, καθώς στο παρελθόν η αποστολή Lucy της NASΑ έχει μεταφέρει στο διάστημα ποίημα της βραβευμένης ποιήτρια της Amanda Gorman, στίχους ων Beatles κ.α. Τα Voyager 1 και 2, παράλληλα, είχαν πάρει μαζί τους χρυσούς δίσκους φωνογράφου με εικόνες και ήχους, ενδεικτικούς του ανθρώπινου πολιτισμού.

  «Αν και η έννοια των μαθηματικών, με ανθρώπινους όρους, είναι δυνητικά μη αναγνωρίσιμη για τα ΑΤΙΑ, το δυαδικό σύστημα είναι πιθανότατα καθολικό σε όλες τις νοημοσύνες» δήλωσαν οι ερευνητές. Ως εκ τούτου, το μήνυμα κωδικοποιήθηκε στη δυαδική γλώσσα που χρησιμοποιείται στα υπολογιστικά συστήματα.

  Μεταξύ άλλων, στο μήνυμα περιλαμβάνονται οπτικές αναπαραστάσεις της δομής της διπλής έλικας του DNA και ενός ατόμου υδρογόνου, οπτικές επεξηγήσεις της άλγεβρας και άλλων μαθηματικών πράξεων, μια απεικόνιση του ηλιακού συστήματος, ένας χάρτης της Γης και, φυσικά, μια χαμογελαστή απεικόνιση δύο ανθρώπων, ενός αρσενικού και ενός θηλυκού. Το ζευγάρι, μάλιστα, χαιρετά τον θεατή.

  «Αυτές οι πληροφορίες είναι μέρος των βασικών προσδοκιών που μπορεί να έχει ένα μήνυμα προς εξωγήινους καθώς επιτρέπει την αναγνώριση της μορφής μας – μία λεπτομέρεια που θα μας ενδιέφερε και εμάς όσον αφορά στα ΑΤΙΑ».

  Με άλλα λόγια, οι εξωγήινοι μπορεί να επιθυμούν να δουν πώς μοιάζει ο άνθρωπος. Ίδια περιέργεια έχει, αυταπόδεικτα, και το ανθρώπινο γένος.  Στο τέλος του μηνύματος θα συμπεριληφθεί μία πρόσκληση προς τους παραλήπτες να επικοινωνήσουν κατά τον ίδιο τρόπο.

  Με πληροφορίες από CNN

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Τέξας: Γυναίκα αγόρασε κατά λάθος ρωμαϊκή προτομή 2.000 ετών από thrift shop για μόλις…35 δολάρια

  5 διάσημα αγάλματα που έχουν διαβρωθεί από… το χούφτωμα

  4 προφίλ στο TikTok που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αλλά μας έχουν κολλήσει