Τις τελευταίες μέρες μπαίνουμε στο fyp του TikTok και όλοι… κλαίνε. Γιατί τόση στεναχώρια; Όχι για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όχι για τις νέες ανατιμήσεις σε τρόφιμα και βενζίνη, ούτε καν λόγω ενός μαζικού κύματος χωρισμών το οποίο μάλλον θα προκάλεσε ο ανάδρομος Ερμής. Ο λόγος είναι ένα νέο viral φίλτρο που μπαίνει πάνω από οποιοδήποτε ζωντανό ή ήδη μαγνητοσκοπημένο βίντεο και προκαλεί πολύ γέλιο.

  To hashtag #cryingfilter έχει αυτήν την στιγμή πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές.

  Τα «ψεύτικα» αυτά δάκρυα δημιουργούνται από μία τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας που σχεδίασε το Snapchat. Το φίλτρο αυτό βρήκαν οι -ελάχιστοι εναπομείναντες- χρήστες του Snapchat και το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν βιντεάκια με ανυποψίαστους ανθρώπους που κλαίνε και να τα ανεβάσουν στο TikTok. Ανάμεσά τους και η Kylie Jenner, η οποία βρήκε τόσο αστείο ένα βίντεο χρήστη που έγραφε «γιατί ήταν τόσο στεναχωρημένες οι Kardashians στο Met Gala» που το αναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

  @rayxswift Why were all of the Kardashians so sad? #kardashians #jenners #metgala #fyp ♬ Le Calin – 斌杨Remix

  Ένα συνηθισμένο βίντεο στο TikTok με το hashtag #cryingfilter δείχνει ένα ανυποψίαστο άτομο να κάνει κάτι συνηθισμένο, ενώ εμείς το βλέπουμε… στα κακά του τα χάλια. Συνήθως, αυτοί που τραβούν ρωτούν το άτομο που απεικονίζεται «τί έχεις;» για να πάρουν ως συχνότερη απάντηση το «τίποτα», ενώ το εννοούν. Εμείς όμως βλέπουμε ένα άτομο να κλαίει σαν να του έπεσε το παγωτό του.

  @fablesinfocus This filter tho 😂😂😂 can I have a chip? #sadfilter #cryfilter #snapchatfilter #funny #fyp ♬ original sound – Fablesinfocus

  @ladbibleireland Poor girl can’t stop laughing 🥲 (@Lorna Smith) #fyp #ireland #irish #banter #lol #filter #crying #cry #sadfilter #cryfilter #blowthisup #funny #prank ♬ original sound – LADbible Ireland

  @aoifedesmond12 #cryingfilter #foryoupage ♬ original sound – Aoife Desmond

  Το γεγονός ότι το πιο δημοφιλές trend αυτήν την στιγμή στο TikTok προέρχεται από το Snapchat είναι αρκετά παράδοξο, καθώς οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν πλέον την πλατφόρμα που κάποτε μεσουρανούσε στα social media, «πεθαμένη». Υπενθυμίζεται ότι το Snapchat είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έφερε πρώτα τα stories καθώς και τα AI φίλτρα.

  Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: TikTok

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Adidas και Gucci έφτιαξαν ομπρέλα 1.600 δολαρίων, αλλά δεν προστατεύει από τη βροχή

  Στήθη, Instagram και Κοέλιο: 5 περιπτώσεις που δεν περιμένεις να διαβάσεις τσιτάτο του φίλτατου Πάολο

  TikTok: Το τελευταίο trend θέλει τον καφέ μαζί με χυμό πορτοκάλι – Γιατί όλοι το λατρεύουν;